Gå videre til hovedindholdet

Et smuthul

I drivhuset er der et smuthul i den brugte plantesæk - men hvem bor i kælderetagen? Tidligere har jeg stødt på en snog i drivhuset, men det kan vel også være en mus og måske dens familie? 
Og måske er jeg en bangebuks, men jeg er ikke helt tryg ved at fjerne plantesækken, når jeg ikke aner, hvad som pludselig springer op (og spiser mig ;-)  
Lidt flere forårsblomster er dukket frem. Den lyserøde perhyancint i alt sin sarthed og den blå iris med de klare farver. 

Kommentarer

  1. åh nej åh nej..... en snog i drivhuset..... skynd dig at fortælle mig at det er fordi du et vandløb i haven. Sidste år havde vi en tudse der havde boet under vores kapilærkasse om vinteren..... vi blev lidt forskrækkede da vi løftede kassen og tudsen sad dér - men den er bare hyggelig, ........ en slange i mit paradis ville jeg ikke sådan komme mig over

    SvarSlet
    Svar
    1. Nope - intet vandløb i haven. Men vi har et skovområde ikke lang herfra, hvor det er kendt, at der findes snoge. Så den må have forvildet sig hertil derfra. Jeg fik godt nok også et mægtigt chok, da da jeg løftede hjørnet af en plantesæk og den så sad der og så på mig. Min far stod bag mig i drivhuset og han blev bare skubbet ud i den fart.

      Kan sagtens forstå at I blev forskrækkede, da I så tudsen - men heldigvis er det jo et nyttedyr.

      Slet
  2. Jeg turde heller ikke flytte den sæk :) Hvor er perlehyacinten fin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - godt at høre, at jeg ikke er den eneste...

      Slet
  3. Jeg tror nu du rolig kan flytte sækken. Skulle der være en mus, skal den nok forsvinde. Den gør bestemt ikke dig noget.
    Hvor er din lyserøde perlehyacint dog fin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej jeg ved godt, at den ikke gør mig noget, men... ja, jeg er nok lidt pivet...

      Ja perlehyacinten er rigtig fin og kommer flittigt igen og igen :-)

      Slet
  4. Uhh, hvor er det spændende hvad der bor nede i det lune hul under plantesækken. Måske er der slet ikke nogen :o) jeg syntes altså også godt om din fine perlehyacint :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det vil jeg også gerne vide. Har prøvet at sparke lidt til sækken (hvor jeg kunne lave et hurtigt tilbagetog), men intet skete!

      Perlehyasinterne tror jeg var i en blanding af lyserøde løg fra CD for et par år siden

      Slet
  5. Det vil bestemt ikke være utænkeligt, at det er mus, der har gravet sig ned i din sæk. Der er vildt mange mus i år. Vi har musehuller rigtig mange steder ude i haven i år. Vi har for første gang også haft problemer med mus omkring skraldespandene. Jeg fik en snak med skraldemanden den anden dag, og kunne høre at ude på landet var mus et problem, omkring halvdelen af de steder han kom i år, hvilket åbenbart er langt over normalen.
    Du må have en til at fjerne den sæk, som ikke er så museforskrækket som dig ;-) Jeg ville gå helt i panik, hvis der dukkede en snog op af sækken.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kunne sagtens forestille mig, at mus er et problem i år med den milde vinter vi har haft. Der har været rig mulighed for at finde føde og også skjulesteder uden frost. Jeg tror, at det bliver mig selv, som må fjerne sækken, så ... en dag må jeg tage et dybt indånding og ...

      Slet
  6. Det er sikkert en mus, men hold da op - en snog.... så ville jeg også blive enormt forskrækket. Du fortæller vel bagefter hvad der gemte sig i plantesækken? Billeder - he-he ??

    God søndag til dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, plantesækken ligger der endnu - der var noget, som var MEGET vigtigere trods en del timer i haven i dag.
      Men jeg følger selvfølgelig op på "historien" - med eller uden billeder :-)

      Slet
  7. Hej Susanne.Ja !!! hellere en lille mus end en snog.
    Og som du skriver har vinteren jo været mild så mit bu lyder også på en mus.
    Skøn rosa perlehyacint.
    God søndag knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig i at en mus er bedre end en snog, men hvad hvis det er en hel musefamilie...

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad