Gå videre til hovedindholdet

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo smart, at lysene kan skiftes ud i denne stage, hvis de brænder ned. Idag var det sønnike, som insisterede på at tænde et af lysene, som han kunne hygge sig ved, mens han lavede lektier.

Kommentarer

 1. Godt du giver stagen et lille julepift, men samtidig bevarer det stilrene look :-)

  SvarSlet
 2. @ Vivi; det synes jeg, at den behøver for at være lidt julet :-)

  SvarSlet
 3. Det ser fint ud, ikke for meget og ikke for lidt.

  SvarSlet
 4. Jeg måtte lige indenom for at se din adventskrans, og den er jo meget, meget fin. Den bløde ene er god til en helt enkel krans bundet på ståltråd - det er nemt, enkelt og pænt (synes jeg) - og en krans kan man jo altid bruge :-)

  SvarSlet
 5. Jeg svarede lige på din kommentar hos mig, men du får den lige her også : De 4 tændte lys er udelukkende til ære for kameraet! Det ser bare bedre ud. Traditionen herhjemme er et lys ad gangen. Så jeg skyndte mig at puste ud igen!!
  Det er bare fint at du har julet lidt om den smukke stage - den skal ikke have for meget gøgl. Uha, en hel pose ene... jeg kan sagtens komme med forslag : Binde søde dør/vindueskranse, binde juletræer, pynte i krukker, måske med en sløjfe om... heldige dig ;-)

  SvarSlet
 6. @ Lisbeth; lige netop som jeg holder af den :-)

  @ Sussi; ja tror også, at jeg skal have bundet en helt enkel krans - eller måske fire, for vi har to dobbelt døre ud til terrassen, hvor de kunne hænge smukt :-)

  @ Anette; du har ret i, at det ser bedre ud - så langt tænkte jeg ikke, da jet tog billedet :-)

  Tak for alle idéerne - jeg vender tilbage med fotos, når jeg har brugt noget af enen :-)

  SvarSlet
 7. Jeg synes nu, at stagen er blevet ret julet med de ternede bånd og ene.
  Hos mig er vi også til et lys, to lys o.s.v.

  Enen er som Sussi siger rigtig god til en enkel krans om ståltråd. God fornøjelse ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg synes din stage er virkelig sød og julet :-)
  Jeg elsker også det rødternede til jul. Så jeg har også sløjfer rundt omkring med det.
  Glædelig første søndag i advent :-)

  SvarSlet
 9. @ Ina; ja lidt men enkelt og så er det jul :-)

  kraftigt ståltråd har jeg intet af, men mon ikke, at jeg kan finde noget andet at binde om, for jeg er blevet lidt hooked på de små drøkranse. Tænke, tænke :-)

  @ Hanne; der skal ikke altid så meget til før den er 'i skabet'.

  Ja, den rødternede går også igen omkring andre lys her i hjemmet - den signalerer virkelig også jul for mig :-)

  SvarSlet
 10. Den er blevet rigtig fin din advents'krans'... jeg kan godt li det ternede bånd :)
  Her er traditionen at tænde et lys ad gangen...

  SvarSlet
 11. @ bettina; det er et rigtig julebånd for mig :-)
  Et lys af gangen er vist alligevel det mest gængse :-)

  SvarSlet
 12. Jeg kan nu godt lide din enkle stage også, og selvfølgelig skal den da lige jule-piftes.

  Et lys ad gangen, er også gængs her, vist hos de fleste... men til "reklamefotos" kan man jo godt indrette lidt...

  Fortsat god aften.

  SvarSlet
 13. @ Ulla; ja, det må vist have været til reklamefoto's jeg har set. Men synes nu at huske, at vi ofte tændte alle fire lys hjemme, da jeg var barn - for at der ikke stod én tilbage, som stort set ikke havde været tændt!

  SvarSlet
 14. Jeg kan også godt lide din enkle smag. Det ser rigtig godt ud. Vi tænder også kun ét lys ad gangen. Vi har faktisk også en georg jensen stage. Jeg er rigtig glad for den.

  SvarSlet
 15. @ Birgitte; jeg holder meget af det stilrene look, men bruger kun stagen til advent. Bruger du også kun din da?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)