Gå videre til hovedindholdet

Kan du høre det?

Det har buldret i det fjerne det meste af eftermiddagen og hen mod 16-tiden begyndte det at regne. Det var dog ikke mere end at vi alle tre kunne sætte os ud under parasollen for at trække lidt frisk luft. Sølle 1 mm blev det til, så hurtigt efter var jord og terrasse tør igen.

Men var vi ikke vågne, så blev vi det ihvertfald ved 20.30-tiden. Et kæmpe lyn - ja, det virkede nærmest som om, at det var i haven - samtidig med et ordenligt brag, så alle fløj op af stolene af bare forskrækkelse. Og så begyndte det ellers at regne.
 Og planterne sukkede efter vand - ja, man kan jo nærmest høre, at de lapper vandet i sig. 


Men desværre fik vi ikke de store mængder vand. I anden "byge" blev det til 6-7 mm og det er da lige nok til at friske luften op og give planterne en kærkommen drink - og bedre end ingenting. Men der er sørme langt til en grundvanding på 30 mm, så planterne er sikkert tørstige i morgen igen. Det er vist godt, at jeg ikke nåede at få haveslangen lagt væk!

Kommentarer

  1. Hvor var I dog heldige at få lidt regn! Her har vi ikke fået en dråbe. Dejlige billeder!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var skønt med lidt regn, så bliver det så dejligt friskt bagefter :-)

      Slet
  2. Ja det er ikke meget, men bedre end de 0 mm vi fik.

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha ja, så er vi jo helidge at have fået lidt i modsætning til jer. Men jeg må vist ud at supplere, så ihvertfald urtehaven bliver vandet godt igennem.

      Slet
  3. Jeg nænner næsten ikke fortælle, hvor meget vi fik - næsten 6 gange så meget som jer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Seks gange så meget - så er I godt nok heldige (håber dog at de faldt over en rum tid). Og vandslangen kan komme på fortjent ferie i et stykke tid.

      Slet
  4. Vi har slet ikke fået noget regn, så min haveslange holder ikke pause i mange dage ad gangen.
    Ja, sådan et tordenbrag kan virkelig forskrække én.
    Hvor er det nogle lækre blåbær :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv at I ikke har fået regn - det må trænge gevaldigt.

      Ja, det var vildt højt og et ordentligt glimt. Jeg har aldrig set det så tæt på før - det var som om, at det slog ned i baghaven. Kan godt forstå, at man ikke må gå ude i sådan et vejr.

      Slet
  5. Her fik vi slet ingen vand i går, men i Tørring hvor vi stod på indendørsmarked fik vi flere gode regnbyger.
    Her trænger alt til vand. Vi har jo sandjord. Jeg har lige været rundt med vandkanden i en god halv times tid for at vande krukkeplanterne.
    Fine billeder.
    Tak for kigget.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det undrer mig gang på gang, at regnbygerne kan være så lokale. Uha sandjord - så må der skulle rigtig mange liter vand til med vandkanderne. Håber snart I også får noget vand.

      Slet
  6. Dejlige billeder, jeg ville godt have haft lidt regn, vi fik intet på Amager, andet end varme :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Ja, det er godt nok varmt - lummervarmt. Og det er det også her igen trods den forfriskende byge i går aftes. Krydser fingre for, at I også snart får noget regn.

      Slet
  7. Hej Susanne.Dejligt med lidt regn.................her fik vi først led i eftermiddag............sølle 5 mm.
    Men bedre end ingenting.Flot billede af blåbær.
    God aften Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Igen kan man undres over, at regnen falder så lokalt - vi fik kun et par dråber her til eftermiddag. Og vi bor trods alt ikke langt fra hinanden. Og du har ret lidt er bedre end ingenting1

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad