Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig - igen :-)

Hvor tiden dog går ... Men heldigvis går den mod mere varme og endnu mere grønt og farvet i haven - det er sådan en skøn tid vi går i møde.

Jeg har haft lidt tid i et par dage til at gå i haven og få fjernet det værste ukrudt - hold da op, hvor gror det hurtigt og den første mælkebøtte var allerede klar til at smide en masse frø. Jeg mødte en masse mariehøns på min færd, og det tyder godt for bestanden i år.
Men den kommende weekend er helliget haven, for da får vi besøg af et vennepar, som vi "bytter have-weekend" med. Og jeg har lavet planer for os.

Måske husker I, at vi sidste år fjernede en masse stedsegrønt og fældede nogle fyrretræer? En stor del af bedet er jeg ikke kommet længere med, så der skal vi arbejde videre.

Forrest i billedet ses mit store problemområde. Et tidligere bassin, som blev fyldt med "købemuld" med skvalderkål. Jeg har opgivet bedet, så i stedet skal der lægges fiberdug på og småsten ovenpå - perlesten er bestilt.

Derudover skal vi i gang i bedet bagved. Det er blevet ryddet for etårigt ukrudt, men der er fortsat lidt grønne buske, efeu og agersnerler, som skal fjernes. De der agersnerler er jeg ikke stolte ved, men jeg håber, at jeg kan tøjle dem, så de ikke får lov at kvæle den kommende beplantning.

Den gamle "væg" på bedet er mør og holder intet. Den skal udskiftes og det bliver magen til stakittet bagved, så det bliver ens at se på. Den nye væg skal også males sort (på sigt).

Da bedet er forhøjet og ligger solrigt er det et tørt bed. Jeg et derfor ønske om, at det skal beplantes med prærie planter og samtidig vil jeg gerne have lidt flere græsser ind i mine bede - blandt andet inspireret af Madam Bæk's have, som jeg besøgte i september 2012.

Jeg tog derfor til Overdam Planteskole, som har specialiseret sig i græsser. Jeg fortalte Poul, som ejer planteskolen, om mine ønsker og han lavede straks et forslag til beplantning. En super service som helt sikkert gør, at jeg vender tilbage senere. Forslaget blev snakket igennem og det endte med, at jeg købte planter til hele bedet.
Og nu kan det bare ikke blive lørdag hurtigt nok. Jeg glæder mig så meget til planterne skal i jorden. Og til at det grimme skvalderkålsbed bliver kvalt og det kommer til at se pænt ud i hele det område, som er så synligt fra terrasse og endda også fra stuevinduerne.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Super god ide med "bytte haveweekend" så der rigtigt bliver gået til den :o)
  Skvadderkålen skal nok komme ned med nakken nu hvor den bliver dækket til.
  Det bliver spændende at se præriebedet når du får lavet det.
  Rigtig god havearbejdslyst fra Linda

  SvarSlet
 2. Det lyder som et spændende præriebed. Føj da, ligefrem at importere skvalderkål for penge, det er en ond skæbne.

  SvarSlet
 3. Held og lykke med dit nye bed og god arbejdslyst, det bliver hyggeligt.

  SvarSlet
 4. Sikke en masse, der kommer til at ske. Glæder mig til at se resultatet :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Ja der er masser af mariehøner at glædes over i år.
  I kommer vist ikke til at kede jer i weekenden, rigtig god arbejdslyst til jer alle og jeg glæder mig til at se det færdige resultat ;)

  SvarSlet
 6. Herligt mariehøne billede!
  Spændende med det nye bed og arbejds lyst :-)

  SvarSlet
 7. Rigtig god fornøjelse med arbejdet - de lover tørvejr til havearbejdet. Glæder mig til at se bedet i sommerens løb, når det hele er kommet op -

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Er da rigtig spændt på at se dit stenbed med planter........er vild med græsser.
  Og super ide med en have weekend med vennerne............det har vi også gjort nogle gange.Jeg skal jo til plantemarked i Lyngby på søndag.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 9. Det lyder så hyggeligt at I mødes og hjælper hinanden med projekter i haven og det bliver godt når dine planer bliver udført, det bliver rart at få gemt skvalderkålen og etableret dit nye bed med de nye planter:o)
  Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …