Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig - igen :-)

Hvor tiden dog går ... Men heldigvis går den mod mere varme og endnu mere grønt og farvet i haven - det er sådan en skøn tid vi går i møde.

Jeg har haft lidt tid i et par dage til at gå i haven og få fjernet det værste ukrudt - hold da op, hvor gror det hurtigt og den første mælkebøtte var allerede klar til at smide en masse frø. Jeg mødte en masse mariehøns på min færd, og det tyder godt for bestanden i år.
Men den kommende weekend er helliget haven, for da får vi besøg af et vennepar, som vi "bytter have-weekend" med. Og jeg har lavet planer for os.

Måske husker I, at vi sidste år fjernede en masse stedsegrønt og fældede nogle fyrretræer? En stor del af bedet er jeg ikke kommet længere med, så der skal vi arbejde videre.

Forrest i billedet ses mit store problemområde. Et tidligere bassin, som blev fyldt med "købemuld" med skvalderkål. Jeg har opgivet bedet, så i stedet skal der lægges fiberdug på og småsten ovenpå - perlesten er bestilt.

Derudover skal vi i gang i bedet bagved. Det er blevet ryddet for etårigt ukrudt, men der er fortsat lidt grønne buske, efeu og agersnerler, som skal fjernes. De der agersnerler er jeg ikke stolte ved, men jeg håber, at jeg kan tøjle dem, så de ikke får lov at kvæle den kommende beplantning.

Den gamle "væg" på bedet er mør og holder intet. Den skal udskiftes og det bliver magen til stakittet bagved, så det bliver ens at se på. Den nye væg skal også males sort (på sigt).

Da bedet er forhøjet og ligger solrigt er det et tørt bed. Jeg et derfor ønske om, at det skal beplantes med prærie planter og samtidig vil jeg gerne have lidt flere græsser ind i mine bede - blandt andet inspireret af Madam Bæk's have, som jeg besøgte i september 2012.

Jeg tog derfor til Overdam Planteskole, som har specialiseret sig i græsser. Jeg fortalte Poul, som ejer planteskolen, om mine ønsker og han lavede straks et forslag til beplantning. En super service som helt sikkert gør, at jeg vender tilbage senere. Forslaget blev snakket igennem og det endte med, at jeg købte planter til hele bedet.
Og nu kan det bare ikke blive lørdag hurtigt nok. Jeg glæder mig så meget til planterne skal i jorden. Og til at det grimme skvalderkålsbed bliver kvalt og det kommer til at se pænt ud i hele det område, som er så synligt fra terrasse og endda også fra stuevinduerne.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Super god ide med "bytte haveweekend" så der rigtigt bliver gået til den :o)
  Skvadderkålen skal nok komme ned med nakken nu hvor den bliver dækket til.
  Det bliver spændende at se præriebedet når du får lavet det.
  Rigtig god havearbejdslyst fra Linda

  SvarSlet
 2. Det lyder som et spændende præriebed. Føj da, ligefrem at importere skvalderkål for penge, det er en ond skæbne.

  SvarSlet
 3. Held og lykke med dit nye bed og god arbejdslyst, det bliver hyggeligt.

  SvarSlet
 4. Sikke en masse, der kommer til at ske. Glæder mig til at se resultatet :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Ja der er masser af mariehøner at glædes over i år.
  I kommer vist ikke til at kede jer i weekenden, rigtig god arbejdslyst til jer alle og jeg glæder mig til at se det færdige resultat ;)

  SvarSlet
 6. Herligt mariehøne billede!
  Spændende med det nye bed og arbejds lyst :-)

  SvarSlet
 7. Rigtig god fornøjelse med arbejdet - de lover tørvejr til havearbejdet. Glæder mig til at se bedet i sommerens løb, når det hele er kommet op -

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Er da rigtig spændt på at se dit stenbed med planter........er vild med græsser.
  Og super ide med en have weekend med vennerne............det har vi også gjort nogle gange.Jeg skal jo til plantemarked i Lyngby på søndag.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 9. Det lyder så hyggeligt at I mødes og hjælper hinanden med projekter i haven og det bliver godt når dine planer bliver udført, det bliver rart at få gemt skvalderkålen og etableret dit nye bed med de nye planter:o)
  Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …