Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig - igen :-)

Hvor tiden dog går ... Men heldigvis går den mod mere varme og endnu mere grønt og farvet i haven - det er sådan en skøn tid vi går i møde.

Jeg har haft lidt tid i et par dage til at gå i haven og få fjernet det værste ukrudt - hold da op, hvor gror det hurtigt og den første mælkebøtte var allerede klar til at smide en masse frø. Jeg mødte en masse mariehøns på min færd, og det tyder godt for bestanden i år.
Men den kommende weekend er helliget haven, for da får vi besøg af et vennepar, som vi "bytter have-weekend" med. Og jeg har lavet planer for os.

Måske husker I, at vi sidste år fjernede en masse stedsegrønt og fældede nogle fyrretræer? En stor del af bedet er jeg ikke kommet længere med, så der skal vi arbejde videre.

Forrest i billedet ses mit store problemområde. Et tidligere bassin, som blev fyldt med "købemuld" med skvalderkål. Jeg har opgivet bedet, så i stedet skal der lægges fiberdug på og småsten ovenpå - perlesten er bestilt.

Derudover skal vi i gang i bedet bagved. Det er blevet ryddet for etårigt ukrudt, men der er fortsat lidt grønne buske, efeu og agersnerler, som skal fjernes. De der agersnerler er jeg ikke stolte ved, men jeg håber, at jeg kan tøjle dem, så de ikke får lov at kvæle den kommende beplantning.

Den gamle "væg" på bedet er mør og holder intet. Den skal udskiftes og det bliver magen til stakittet bagved, så det bliver ens at se på. Den nye væg skal også males sort (på sigt).

Da bedet er forhøjet og ligger solrigt er det et tørt bed. Jeg et derfor ønske om, at det skal beplantes med prærie planter og samtidig vil jeg gerne have lidt flere græsser ind i mine bede - blandt andet inspireret af Madam Bæk's have, som jeg besøgte i september 2012.

Jeg tog derfor til Overdam Planteskole, som har specialiseret sig i græsser. Jeg fortalte Poul, som ejer planteskolen, om mine ønsker og han lavede straks et forslag til beplantning. En super service som helt sikkert gør, at jeg vender tilbage senere. Forslaget blev snakket igennem og det endte med, at jeg købte planter til hele bedet.
Og nu kan det bare ikke blive lørdag hurtigt nok. Jeg glæder mig så meget til planterne skal i jorden. Og til at det grimme skvalderkålsbed bliver kvalt og det kommer til at se pænt ud i hele det område, som er så synligt fra terrasse og endda også fra stuevinduerne.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Super god ide med "bytte haveweekend" så der rigtigt bliver gået til den :o)
  Skvadderkålen skal nok komme ned med nakken nu hvor den bliver dækket til.
  Det bliver spændende at se præriebedet når du får lavet det.
  Rigtig god havearbejdslyst fra Linda

  SvarSlet
 2. Det lyder som et spændende præriebed. Føj da, ligefrem at importere skvalderkål for penge, det er en ond skæbne.

  SvarSlet
 3. Held og lykke med dit nye bed og god arbejdslyst, det bliver hyggeligt.

  SvarSlet
 4. Sikke en masse, der kommer til at ske. Glæder mig til at se resultatet :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Ja der er masser af mariehøner at glædes over i år.
  I kommer vist ikke til at kede jer i weekenden, rigtig god arbejdslyst til jer alle og jeg glæder mig til at se det færdige resultat ;)

  SvarSlet
 6. Herligt mariehøne billede!
  Spændende med det nye bed og arbejds lyst :-)

  SvarSlet
 7. Rigtig god fornøjelse med arbejdet - de lover tørvejr til havearbejdet. Glæder mig til at se bedet i sommerens løb, når det hele er kommet op -

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Er da rigtig spændt på at se dit stenbed med planter........er vild med græsser.
  Og super ide med en have weekend med vennerne............det har vi også gjort nogle gange.Jeg skal jo til plantemarked i Lyngby på søndag.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 9. Det lyder så hyggeligt at I mødes og hjælper hinanden med projekter i haven og det bliver godt når dine planer bliver udført, det bliver rart at få gemt skvalderkålen og etableret dit nye bed med de nye planter:o)
  Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)