Gå videre til hovedindholdet

Danfoss Universe

Da HAVEFOLKET i dag har et indlæg om Danfoss Universe, så får jeg lyst til også at skrive et indlæg fra vores besøg i forlystelsesparken.

Besøget var primært for at give og have en oplevelse sammen med sønnike og der var masser af information for en nysgerrig og informationshigende 13-årig.

Men også for en have-og blomsterglad mor, var der masser at se og opleve, se eventuelt mere her. Og heldigvis havde jeg kameraet med, så I får lige en flok billeder fra de flotte og farveafstemte bede.

I parken ligger der en have, som viser hvordan en have så ud for 100 år siden. Den blev indviet for et år siden og hedder "Bitten's have". Den blev indviet i anledning af Bitten Clausens 100 års fødselsdag. 

I Bittens have ligger der en lille (lamineret) bog på et bord- og bænk-sæt om Bittens have. I bogen fortælles blandt andet lit om haven, man også at Bitten og Dr. Ingrid var gode veninder og besøgte hinanden, hvor de byttede frø som de blandt andet havde taget med hjem fra rejser. Det er da lidt hyggeligt at vide, at så prominente personer har udøvet den samme "sport", som vi her i Bloglandia og på FB også udøver.

Der er blomster og grønne planter at se på i hele parken og hele tiden er der nye bede med nye indtryk. Her et par eksempler mere på nogle af alle de forskellige bede og oplevelser.

Hermed slut på billed-spam'en - men det er svært ikke at vise så mange billeder, når der var så meget smukt at se på. Jeg nød ihvertfald turen IRL og håber også, at I nød den virtuelt. Og hvis I kommer på de kanter, så kan jeg klart anbefale et besøg i parken.

Kommentarer

 1. Billedspam er er på ingen måde tale om, det er så smukke bede og blomstersammensætninger, du viser at nydelsen også var på min side. Har aldrig besøgt parken, men kun hørt godt om den og det er da lige noget for sådan en teenage-"knajt".

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - der var noget for enhver smag og jeg kunne godt forestille mig, at vi kom tilbage dertil en anden gang og udforske Universet endnu mere :-)

   Slet
 2. Helt utroligt så farveafstemte bedene er. Sommerblomster er ikke noget, jeg dyrker ret meget; men her bliver de brugt med stor professionalisme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bedene er SÅ smukke. Jeg har heller aldrig gjort så meget i sommerblomster, men med så smuk inspiration, så får man meget lyst til at prøve at gøre deres plantekombinationer efter.

   Slet
 3. Tak for kigget, der var ikke et eneste billede for meget.
  Jeg har heller ikke været i haven, men har som Ulla kun hørt positive udtalelser om den, måske skulle vi få os taget sammen til en tur derned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg kun anbefale og tag gerne nogle af børnebørnene med så I alle får en dejlig tur derned. For selvom det var sønnikes oplevelser der var focus på, så nåede jeg også at opleve alle de smukke bede (som du ser). Rigtig god tur :-)

   Slet
 4. Hej Susanne.Tak for dejlige billeder fra Als.Kender slet ikke stedet.Men er en mulighed når vi tager til Flensborg.
  Rigtig flotte bede i smukke farver.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er absolut en mulighed på vej til Flensborg og med motorvejen til Sønderborg, så er afstanden ikke længere en stor tidsrøver. De smukke bede kan man bruge lang tid på at lade sig inspirere af, så håber I gør jer ulejligheden på et tidspunkt :-)

   Slet
 5. Det må da have været en rigtig dejlig oplevelse. Sikke dejlig billeder, du viser.
  Jeg er helt vild med billede nummer tre.- Hvor er det fint med de hvide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig oplevelse og jeg kunne sagtens have brugt mere tid bare på at gå rundt og nyde de smukke bede.

   De hvide bede kan være svært at få harmoniske, men jeg er enig med dig i, at dette er et rigtigt godt eksempel på hvordan det kan gøres smukt :-)

   Slet
 6. Fantastisk have og hvor er det fint med det farveafstemte i alle bedene. Det er lidt af en kunst at kunne gøre.
  Flotte og slet ikke for mange billeder. Tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når man selv kæmper med at farveafstemme bedene, så bliver man endnu mere imponeret over bedene i forlystelsesparken. Der er så meget inspiration at hente til enge bede, hvis man ønsker at gøre kunsten efter :-)

   Slet
 7. Hold da op, jeg vidste slet ikke at det eksisterede - så tak for tippet - det ser ud til at være et besøg værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er absolut et besøg værd og der er masser af inspiration at hente - lige meget hvor man kiggede hen, så var der bare nyt at opleve - skønt :-)

   Slet
 8. Tak for de fine ord og billeder, Susanne :) Vi synes også vi har en herlig park med mange smukke blomster.

  Efter dit indlæg fik jeg også lyst til at dele nogle blomster billeder på Facebook.


  Michael fra Universe

  SvarSlet
 9. Hej Susanne. Det ser virkelig spændende ud. Meget inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var masser af dejlig inspiration :-)

   Slet
 10. Du må prøve at besøge parken i foråret også, der blomstrer der tulipaner alle steder, i alverdens farver, det er så flot! Vi har sæsonkort og kommer der jævnligt, børnene leger og udforsker, og jeg nyder blomsterne!

  SvarSlet
 11. Vi hører også til gruppen af lokale med årskort til Universe og besøger det ofte. Selvom vi ikke mere har små børn med, elsker vi også at besøge stedet som udfordrer hver gang. Bittens have er virkelig smuk og når man så hører om hende så kan man mærke at den er lavet helt i hendes ånd. Jeg håber I fik lyst til at se mere af vores virkelig smukke ø. Her er mange smukke naturperler.
  Go sommer
  Kis

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…