Gå videre til hovedindholdet

Danfoss Universe

Da HAVEFOLKET i dag har et indlæg om Danfoss Universe, så får jeg lyst til også at skrive et indlæg fra vores besøg i forlystelsesparken.

Besøget var primært for at give og have en oplevelse sammen med sønnike og der var masser af information for en nysgerrig og informationshigende 13-årig.

Men også for en have-og blomsterglad mor, var der masser at se og opleve, se eventuelt mere her. Og heldigvis havde jeg kameraet med, så I får lige en flok billeder fra de flotte og farveafstemte bede.

I parken ligger der en have, som viser hvordan en have så ud for 100 år siden. Den blev indviet for et år siden og hedder "Bitten's have". Den blev indviet i anledning af Bitten Clausens 100 års fødselsdag. 

I Bittens have ligger der en lille (lamineret) bog på et bord- og bænk-sæt om Bittens have. I bogen fortælles blandt andet lit om haven, man også at Bitten og Dr. Ingrid var gode veninder og besøgte hinanden, hvor de byttede frø som de blandt andet havde taget med hjem fra rejser. Det er da lidt hyggeligt at vide, at så prominente personer har udøvet den samme "sport", som vi her i Bloglandia og på FB også udøver.

Der er blomster og grønne planter at se på i hele parken og hele tiden er der nye bede med nye indtryk. Her et par eksempler mere på nogle af alle de forskellige bede og oplevelser.

Hermed slut på billed-spam'en - men det er svært ikke at vise så mange billeder, når der var så meget smukt at se på. Jeg nød ihvertfald turen IRL og håber også, at I nød den virtuelt. Og hvis I kommer på de kanter, så kan jeg klart anbefale et besøg i parken.

Kommentarer

  1. Billedspam er er på ingen måde tale om, det er så smukke bede og blomstersammensætninger, du viser at nydelsen også var på min side. Har aldrig besøgt parken, men kun hørt godt om den og det er da lige noget for sådan en teenage-"knajt".

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig - der var noget for enhver smag og jeg kunne godt forestille mig, at vi kom tilbage dertil en anden gang og udforske Universet endnu mere :-)

      Slet
  2. Helt utroligt så farveafstemte bedene er. Sommerblomster er ikke noget, jeg dyrker ret meget; men her bliver de brugt med stor professionalisme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Bedene er SÅ smukke. Jeg har heller aldrig gjort så meget i sommerblomster, men med så smuk inspiration, så får man meget lyst til at prøve at gøre deres plantekombinationer efter.

      Slet
  3. Tak for kigget, der var ikke et eneste billede for meget.
    Jeg har heller ikke været i haven, men har som Ulla kun hørt positive udtalelser om den, måske skulle vi få os taget sammen til en tur derned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg kun anbefale og tag gerne nogle af børnebørnene med så I alle får en dejlig tur derned. For selvom det var sønnikes oplevelser der var focus på, så nåede jeg også at opleve alle de smukke bede (som du ser). Rigtig god tur :-)

      Slet
  4. Hej Susanne.Tak for dejlige billeder fra Als.Kender slet ikke stedet.Men er en mulighed når vi tager til Flensborg.
    Rigtig flotte bede i smukke farver.God aften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er absolut en mulighed på vej til Flensborg og med motorvejen til Sønderborg, så er afstanden ikke længere en stor tidsrøver. De smukke bede kan man bruge lang tid på at lade sig inspirere af, så håber I gør jer ulejligheden på et tidspunkt :-)

      Slet
  5. Det må da have været en rigtig dejlig oplevelse. Sikke dejlig billeder, du viser.
    Jeg er helt vild med billede nummer tre.- Hvor er det fint med de hvide.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en dejlig oplevelse og jeg kunne sagtens have brugt mere tid bare på at gå rundt og nyde de smukke bede.

      De hvide bede kan være svært at få harmoniske, men jeg er enig med dig i, at dette er et rigtigt godt eksempel på hvordan det kan gøres smukt :-)

      Slet
  6. Fantastisk have og hvor er det fint med det farveafstemte i alle bedene. Det er lidt af en kunst at kunne gøre.
    Flotte og slet ikke for mange billeder. Tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, når man selv kæmper med at farveafstemme bedene, så bliver man endnu mere imponeret over bedene i forlystelsesparken. Der er så meget inspiration at hente til enge bede, hvis man ønsker at gøre kunsten efter :-)

      Slet
  7. Hold da op, jeg vidste slet ikke at det eksisterede - så tak for tippet - det ser ud til at være et besøg værd.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er absolut et besøg værd og der er masser af inspiration at hente - lige meget hvor man kiggede hen, så var der bare nyt at opleve - skønt :-)

      Slet
  8. Tak for de fine ord og billeder, Susanne :) Vi synes også vi har en herlig park med mange smukke blomster.

    Efter dit indlæg fik jeg også lyst til at dele nogle blomster billeder på Facebook.


    Michael fra Universe

    SvarSlet
  9. Hej Susanne. Det ser virkelig spændende ud. Meget inspirerende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der var masser af dejlig inspiration :-)

      Slet
  10. Du må prøve at besøge parken i foråret også, der blomstrer der tulipaner alle steder, i alverdens farver, det er så flot! Vi har sæsonkort og kommer der jævnligt, børnene leger og udforsker, og jeg nyder blomsterne!

    SvarSlet
  11. Vi hører også til gruppen af lokale med årskort til Universe og besøger det ofte. Selvom vi ikke mere har små børn med, elsker vi også at besøge stedet som udfordrer hver gang. Bittens have er virkelig smuk og når man så hører om hende så kan man mærke at den er lavet helt i hendes ånd. Jeg håber I fik lyst til at se mere af vores virkelig smukke ø. Her er mange smukke naturperler.
    Go sommer
    Kis

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad