Gå videre til hovedindholdet

Fææærdiiiiig .....

Jeg knoklede på i går og sprøjtede og sprøjtede og sprøjtede og .... Jeg havde et mål om, at jeg skulle blive færdig med at male plankeværket indvendigt. Jeg nåede det og er bare så glad for, at det er gjort (og at der går 12 år inden jeg skal gøre det igen).
Nu mangler jeg "kun" ydersiden, men vi har bestemt at den skal være farveløs, så jeg skal have noget af alt det sorte Gori byttet. Og der er ikke alle kringelkrogene, som jeg skal ind i, så fladen er plan og jeg  regner med (læs håber) at det bliver en smal og noget hurtigere sag at få ydersiden malet.

Ophængene til rionettet har fungeret perfekt - se her, hvordan det er lavet. Men jeg var lidt betænkelig ved at skulle have rionettet væk bag de to espalierede frugtræer. Jeg så for mig, at maskerne greb fast i træernes grene. Men sønnike holdt stamme og grene ud fra nettet og med forsigtighed kunne vi lirke nettet ud og ind uden skader på træerne. Puha hvor er jeg lettet.
Jeg mangler endnu at binde pæretræets grene ned til rionettet, men den livgivende og stærkt tiltrængte regn stoppede projektet. Det er godt nok tørt derude og specielt de blomstrende jordbær og kartoflerne må have mere vand for at give en fornuftig høst. Så jeg havde faktisk overvejet at starte med at vande med siveslange jeg har anskaffet mig. Jeg har aldrig prøvet siveslange før, men jeg tænker, at den kan målrette vandet til planterne og ikke til ærtestenene frem for en spreder.

Som alle I andre også skriver, så går det stærkt i forhold til nyudspring af blomster. Den skønne sommeranemone, som jeg fik af Dorte Solhat, viser nu sine smukke hvide blomster.

Og bjergknopurten står smukt blå i det blå bed. Det ser ud til at blive et festfyrværkeri af blåt, for der er godt nok mange blomster på i år.

Kommentarer

  1. Hvor er det blevet flot. Ja vi danser altså også regndans her, for nøj hvor hvor planterne trænger, ellers bliver det et trist efterår... Selv fuglene fortetrækker at være i regnen, selv om de får frisk vand i flere fuglebade hver dag, det viser også lidt om hvor tørt det hele er. Kh Anne Mette

    SvarSlet
  2. Det ser godt ud. Flot arbejde.
    God ide med rionet bagved. Det vil jeg måske
    kopiere da vi står for at skal have nyt hegn rundt om haven.
    Ved ikke hvad type vi skal vælge endnu.
    Bjergknopurten er en af mine favoriter i blå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er meget velkommen til at kopiere idéen. Vi har den "pæne" side ud mod vej/sti - modsat alle andre her på vejen. Derved kommer stolperne ind i haven og det er muligt at sætte rionet op på. Vores er klinkbelægning, men det vælger man jo selv hvilken beklædning man vil have på. Hvis du vil vide/se mere siger du bare til :-)

      Slet
  3. Så langt så godt, som vi kan se. Godt at sidste etape er den letteste. Du bliver helt bestemt glad for din siveslange.

    SvarSlet
  4. Hej. Det ser bare rigtig godt ud, meget flot, men det er et stort arbejde. Godt, at I kunne håndtere de espalierede træer for de ser meget smukke ud med mange blomster, så de skulle nødig tage skade.

    SvarSlet
  5. Hej Susanne.Det er blevet utroligt flot med den sorte maling.Og der ser også rigtig godt ud ved køkkenhaven.Dejligt at du blev færdig før regnen kom væltende.Rigtig god ide med rionettet og de espalierede træer.Du har sørme da været flittig.God søndag knus Jette

    SvarSlet
  6. Hej Susanne.
    Hvor er det blevet flot. Her på Mors har der været et flot vejr, kun lidt overskyet ind imellem. Tror jeg vil ønske mig en siveslange, det gør da tingene nemmere. Hvor er den sød den lille sommeranemone.
    Kh. Margrethe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes også, at en siveslange er genial. Jhar købt siveslangen i den lokale Netto til meget fornuftige penge - måske du er heldig at finde én der også.

      Slet
  7. Wow, hvor er det blevet flot med det sorte hegn, men et stort arbejde, forstås.
    Mine bjergknopurt er bare vokset til mindst dobbelt størrelse fra sidste år, så det bliver da vist et godt bjergknopurt-år.

    Siveslangen er en god ide - vi har nedgravet én langs hele vores nye rosenhæk ud mod vejen.

    Ulla

    SvarSlet
  8. Dit flotte sorte hegn indbyder til en helt masse dejlige klatreplanter. Roser,
    roser,roser er mit bud.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad