Gå videre til hovedindholdet

Fææærdiiiiig .....

Jeg knoklede på i går og sprøjtede og sprøjtede og sprøjtede og .... Jeg havde et mål om, at jeg skulle blive færdig med at male plankeværket indvendigt. Jeg nåede det og er bare så glad for, at det er gjort (og at der går 12 år inden jeg skal gøre det igen).
Nu mangler jeg "kun" ydersiden, men vi har bestemt at den skal være farveløs, så jeg skal have noget af alt det sorte Gori byttet. Og der er ikke alle kringelkrogene, som jeg skal ind i, så fladen er plan og jeg  regner med (læs håber) at det bliver en smal og noget hurtigere sag at få ydersiden malet.

Ophængene til rionettet har fungeret perfekt - se her, hvordan det er lavet. Men jeg var lidt betænkelig ved at skulle have rionettet væk bag de to espalierede frugtræer. Jeg så for mig, at maskerne greb fast i træernes grene. Men sønnike holdt stamme og grene ud fra nettet og med forsigtighed kunne vi lirke nettet ud og ind uden skader på træerne. Puha hvor er jeg lettet.
Jeg mangler endnu at binde pæretræets grene ned til rionettet, men den livgivende og stærkt tiltrængte regn stoppede projektet. Det er godt nok tørt derude og specielt de blomstrende jordbær og kartoflerne må have mere vand for at give en fornuftig høst. Så jeg havde faktisk overvejet at starte med at vande med siveslange jeg har anskaffet mig. Jeg har aldrig prøvet siveslange før, men jeg tænker, at den kan målrette vandet til planterne og ikke til ærtestenene frem for en spreder.

Som alle I andre også skriver, så går det stærkt i forhold til nyudspring af blomster. Den skønne sommeranemone, som jeg fik af Dorte Solhat, viser nu sine smukke hvide blomster.

Og bjergknopurten står smukt blå i det blå bed. Det ser ud til at blive et festfyrværkeri af blåt, for der er godt nok mange blomster på i år.

Kommentarer

 1. Hvor er det blevet flot. Ja vi danser altså også regndans her, for nøj hvor hvor planterne trænger, ellers bliver det et trist efterår... Selv fuglene fortetrækker at være i regnen, selv om de får frisk vand i flere fuglebade hver dag, det viser også lidt om hvor tørt det hele er. Kh Anne Mette

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud. Flot arbejde.
  God ide med rionet bagved. Det vil jeg måske
  kopiere da vi står for at skal have nyt hegn rundt om haven.
  Ved ikke hvad type vi skal vælge endnu.
  Bjergknopurten er en af mine favoriter i blå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er meget velkommen til at kopiere idéen. Vi har den "pæne" side ud mod vej/sti - modsat alle andre her på vejen. Derved kommer stolperne ind i haven og det er muligt at sætte rionet op på. Vores er klinkbelægning, men det vælger man jo selv hvilken beklædning man vil have på. Hvis du vil vide/se mere siger du bare til :-)

   Slet
 3. Så langt så godt, som vi kan se. Godt at sidste etape er den letteste. Du bliver helt bestemt glad for din siveslange.

  SvarSlet
 4. Hej. Det ser bare rigtig godt ud, meget flot, men det er et stort arbejde. Godt, at I kunne håndtere de espalierede træer for de ser meget smukke ud med mange blomster, så de skulle nødig tage skade.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Det er blevet utroligt flot med den sorte maling.Og der ser også rigtig godt ud ved køkkenhaven.Dejligt at du blev færdig før regnen kom væltende.Rigtig god ide med rionettet og de espalierede træer.Du har sørme da været flittig.God søndag knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.
  Hvor er det blevet flot. Her på Mors har der været et flot vejr, kun lidt overskyet ind imellem. Tror jeg vil ønske mig en siveslange, det gør da tingene nemmere. Hvor er den sød den lille sommeranemone.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at en siveslange er genial. Jhar købt siveslangen i den lokale Netto til meget fornuftige penge - måske du er heldig at finde én der også.

   Slet
 7. Wow, hvor er det blevet flot med det sorte hegn, men et stort arbejde, forstås.
  Mine bjergknopurt er bare vokset til mindst dobbelt størrelse fra sidste år, så det bliver da vist et godt bjergknopurt-år.

  Siveslangen er en god ide - vi har nedgravet én langs hele vores nye rosenhæk ud mod vejen.

  Ulla

  SvarSlet
 8. Dit flotte sorte hegn indbyder til en helt masse dejlige klatreplanter. Roser,
  roser,roser er mit bud.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …