Gå videre til hovedindholdet

Flyttedag

I dag er min familie ophørt med at springe mellem alle mine forsåede planter for at komme rundt i stuen.  Det blev for trangt derinde og forleden dag fik jeg købt et par stålreoler til at sætte i drivhuset.

De blev samlet indenfor og jeg vendte hylderne "forkert" i forhold til brugsanvisningen. De er vendt "forkert" for at kunne holde vand indenbords. Kulørte karklude blev klippet til, så hele bunden i hver hylde blev dækket.
I drivhuset blev hylderne vandtæthed testet og på trods af, der i hvert hjørne af hylden er en revne op langs kanten, så er jeg positiv overrasket over, at de holder så godt på vandet. Det var kun enkelte dråber, som løb ud gennem hjørnet.

Jeg flyttede planter og flere planter og flere .... Snart kunne jeg se, at der vist ikke kunne blive plads til dem alle. Jeg måtte derfor pakke dem så tæt, som jeg kunne.

Og nogle af dem trængte også til en ompotning - her er det pragtsnerlerne, som bliver pottet om for tredje gang. Se lige denne pragtsnerlens rødder, som er nået den tidligere pottes kant så smukt.

De sarteste af planterne eller sagt på en anden måde, de planter, som kræver mest varme har fået lov til at blive i stuen. Det er ex. chili, basilikum og ny-priklede planter.

Men der kunne nu heller ikke være mere på hylderne derude og så har jeg endda sat nogle af planterne på en skobakke på jorden. Men hvor jeg elsker at se drivhuset så fyldt og grønt - det er for mig indbegrebet af et "rigtigt drivhus".
Planterne har jeg ikke fået hærdet - der var simpelhen for mange planter til at jeg kunne slæbe dem frem og tilbage. Så nu krydser jeg fingre for, at de kan holde varmen derude i nat.

Vejrudsigten siger ned til 3 grader i nat, så jeg har sat fire bloklys derud med et håb om, at temperaturen så ikke falder helt så meget. Jeg må vist også hellere krydse tæer for mine planters overlevelse!

Kommentarer

 1. Det ligner et helt gartneri.....dejligt at fylde det op på den måde! Smart med de omvendte hylder, de er slet ikke til at undvære.

  SvarSlet
 2. Godaften Susanne.Dejligt at du har fået et par reoler til alle dine frølinger.....og du har godt nok mange.
  Har også en enkelt reol i mit drivhus,og giver god plads.
  Dejligt at være så selvforsynende med blomster og grønt,
  Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare godt ud! Og sikke en masse potter og flotte småplanter.

  SvarSlet
 4. hi hi - du må aflevere din dyne til at pakke om den smarte reol :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud i drivhuset. Dejligt at familien atter kan gå normalt omkring igen.
  Jeg er også begyndt at flytte alle mine småplanter i drivhuset, tror også jeg kommer i pladsproblemer, men det varer forhåbentlig ikke alt for længe, inden vi kan begynde at plante ud i haven.

  SvarSlet
 6. Sikke dog en god ide med stålreolerne. Praktisk til mange planter og fint og frodigt ser det ud, en glæde for øjet.
  Og ja det sender tankerne hen mod frodige sommerbede :-)
  Knus Anette

  SvarSlet
 7. Hej
  Det ser godt ud med reolerne skal selv have fat i nogle. Hvor har du købt dem, fordi dem jeg har set har nogle udstansninger (huller) tæt ved hjørnerne.

  hilsen Kjeld

  PS du kan tætne hjørnerne med silicone.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt reolerne i IKEA til 69,- kr pr. stk.

   Tak for tippet med silikone, det vil jeg gøre, hvis de begynder at lække mere vand. Men lige nu er det faktisk intet problem.

   Slet
 8. Jeg har varmet mit drivhus op med bloklys det meste af vinteren. Dine planter skal nok holde varmen... bare pas på når solen er på nu, for så bliver der seriøst varmt. Jeg er faktisk overrasket over at to tændte lys kan holde det frostfrit for det meste, det er først når det begynder at ryge under -5 grader man skal til at tænde flere lys. Så er det ca. et lys pr. ekstra frostgrad. det skal så siges jeg har dobbeltglas på, og ikke overvintre meget sarte planter, mest pelagonier, citrustræer, og fuchsia.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, at der er ret meget opvarming i bloklysene - havde ikke regnet med så meget varme. Men dine dobbelt ruder gør sikkert også en forskel. Men huskereglen 1 grad pr. bloklys vil jeg have i baghovdet - der er jo trods alt stadig risiko for enkelte frostnætter lidt endnu - tak for tippet :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…