Gå videre til hovedindholdet

Flyttedag

I dag er min familie ophørt med at springe mellem alle mine forsåede planter for at komme rundt i stuen.  Det blev for trangt derinde og forleden dag fik jeg købt et par stålreoler til at sætte i drivhuset.

De blev samlet indenfor og jeg vendte hylderne "forkert" i forhold til brugsanvisningen. De er vendt "forkert" for at kunne holde vand indenbords. Kulørte karklude blev klippet til, så hele bunden i hver hylde blev dækket.
I drivhuset blev hylderne vandtæthed testet og på trods af, der i hvert hjørne af hylden er en revne op langs kanten, så er jeg positiv overrasket over, at de holder så godt på vandet. Det var kun enkelte dråber, som løb ud gennem hjørnet.

Jeg flyttede planter og flere planter og flere .... Snart kunne jeg se, at der vist ikke kunne blive plads til dem alle. Jeg måtte derfor pakke dem så tæt, som jeg kunne.

Og nogle af dem trængte også til en ompotning - her er det pragtsnerlerne, som bliver pottet om for tredje gang. Se lige denne pragtsnerlens rødder, som er nået den tidligere pottes kant så smukt.

De sarteste af planterne eller sagt på en anden måde, de planter, som kræver mest varme har fået lov til at blive i stuen. Det er ex. chili, basilikum og ny-priklede planter.

Men der kunne nu heller ikke være mere på hylderne derude og så har jeg endda sat nogle af planterne på en skobakke på jorden. Men hvor jeg elsker at se drivhuset så fyldt og grønt - det er for mig indbegrebet af et "rigtigt drivhus".
Planterne har jeg ikke fået hærdet - der var simpelhen for mange planter til at jeg kunne slæbe dem frem og tilbage. Så nu krydser jeg fingre for, at de kan holde varmen derude i nat.

Vejrudsigten siger ned til 3 grader i nat, så jeg har sat fire bloklys derud med et håb om, at temperaturen så ikke falder helt så meget. Jeg må vist også hellere krydse tæer for mine planters overlevelse!

Kommentarer

 1. Det ligner et helt gartneri.....dejligt at fylde det op på den måde! Smart med de omvendte hylder, de er slet ikke til at undvære.

  SvarSlet
 2. Godaften Susanne.Dejligt at du har fået et par reoler til alle dine frølinger.....og du har godt nok mange.
  Har også en enkelt reol i mit drivhus,og giver god plads.
  Dejligt at være så selvforsynende med blomster og grønt,
  Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare godt ud! Og sikke en masse potter og flotte småplanter.

  SvarSlet
 4. hi hi - du må aflevere din dyne til at pakke om den smarte reol :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud i drivhuset. Dejligt at familien atter kan gå normalt omkring igen.
  Jeg er også begyndt at flytte alle mine småplanter i drivhuset, tror også jeg kommer i pladsproblemer, men det varer forhåbentlig ikke alt for længe, inden vi kan begynde at plante ud i haven.

  SvarSlet
 6. Sikke dog en god ide med stålreolerne. Praktisk til mange planter og fint og frodigt ser det ud, en glæde for øjet.
  Og ja det sender tankerne hen mod frodige sommerbede :-)
  Knus Anette

  SvarSlet
 7. Hej
  Det ser godt ud med reolerne skal selv have fat i nogle. Hvor har du købt dem, fordi dem jeg har set har nogle udstansninger (huller) tæt ved hjørnerne.

  hilsen Kjeld

  PS du kan tætne hjørnerne med silicone.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt reolerne i IKEA til 69,- kr pr. stk.

   Tak for tippet med silikone, det vil jeg gøre, hvis de begynder at lække mere vand. Men lige nu er det faktisk intet problem.

   Slet
 8. Jeg har varmet mit drivhus op med bloklys det meste af vinteren. Dine planter skal nok holde varmen... bare pas på når solen er på nu, for så bliver der seriøst varmt. Jeg er faktisk overrasket over at to tændte lys kan holde det frostfrit for det meste, det er først når det begynder at ryge under -5 grader man skal til at tænde flere lys. Så er det ca. et lys pr. ekstra frostgrad. det skal så siges jeg har dobbeltglas på, og ikke overvintre meget sarte planter, mest pelagonier, citrustræer, og fuchsia.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, at der er ret meget opvarming i bloklysene - havde ikke regnet med så meget varme. Men dine dobbelt ruder gør sikkert også en forskel. Men huskereglen 1 grad pr. bloklys vil jeg have i baghovdet - der er jo trods alt stadig risiko for enkelte frostnætter lidt endnu - tak for tippet :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…