Gå videre til hovedindholdet

Flyttedag

I dag er min familie ophørt med at springe mellem alle mine forsåede planter for at komme rundt i stuen.  Det blev for trangt derinde og forleden dag fik jeg købt et par stålreoler til at sætte i drivhuset.

De blev samlet indenfor og jeg vendte hylderne "forkert" i forhold til brugsanvisningen. De er vendt "forkert" for at kunne holde vand indenbords. Kulørte karklude blev klippet til, så hele bunden i hver hylde blev dækket.
I drivhuset blev hylderne vandtæthed testet og på trods af, der i hvert hjørne af hylden er en revne op langs kanten, så er jeg positiv overrasket over, at de holder så godt på vandet. Det var kun enkelte dråber, som løb ud gennem hjørnet.

Jeg flyttede planter og flere planter og flere .... Snart kunne jeg se, at der vist ikke kunne blive plads til dem alle. Jeg måtte derfor pakke dem så tæt, som jeg kunne.

Og nogle af dem trængte også til en ompotning - her er det pragtsnerlerne, som bliver pottet om for tredje gang. Se lige denne pragtsnerlens rødder, som er nået den tidligere pottes kant så smukt.

De sarteste af planterne eller sagt på en anden måde, de planter, som kræver mest varme har fået lov til at blive i stuen. Det er ex. chili, basilikum og ny-priklede planter.

Men der kunne nu heller ikke være mere på hylderne derude og så har jeg endda sat nogle af planterne på en skobakke på jorden. Men hvor jeg elsker at se drivhuset så fyldt og grønt - det er for mig indbegrebet af et "rigtigt drivhus".
Planterne har jeg ikke fået hærdet - der var simpelhen for mange planter til at jeg kunne slæbe dem frem og tilbage. Så nu krydser jeg fingre for, at de kan holde varmen derude i nat.

Vejrudsigten siger ned til 3 grader i nat, så jeg har sat fire bloklys derud med et håb om, at temperaturen så ikke falder helt så meget. Jeg må vist også hellere krydse tæer for mine planters overlevelse!

Kommentarer

 1. Det ligner et helt gartneri.....dejligt at fylde det op på den måde! Smart med de omvendte hylder, de er slet ikke til at undvære.

  SvarSlet
 2. Godaften Susanne.Dejligt at du har fået et par reoler til alle dine frølinger.....og du har godt nok mange.
  Har også en enkelt reol i mit drivhus,og giver god plads.
  Dejligt at være så selvforsynende med blomster og grønt,
  Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare godt ud! Og sikke en masse potter og flotte småplanter.

  SvarSlet
 4. hi hi - du må aflevere din dyne til at pakke om den smarte reol :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud i drivhuset. Dejligt at familien atter kan gå normalt omkring igen.
  Jeg er også begyndt at flytte alle mine småplanter i drivhuset, tror også jeg kommer i pladsproblemer, men det varer forhåbentlig ikke alt for længe, inden vi kan begynde at plante ud i haven.

  SvarSlet
 6. Sikke dog en god ide med stålreolerne. Praktisk til mange planter og fint og frodigt ser det ud, en glæde for øjet.
  Og ja det sender tankerne hen mod frodige sommerbede :-)
  Knus Anette

  SvarSlet
 7. Hej
  Det ser godt ud med reolerne skal selv have fat i nogle. Hvor har du købt dem, fordi dem jeg har set har nogle udstansninger (huller) tæt ved hjørnerne.

  hilsen Kjeld

  PS du kan tætne hjørnerne med silicone.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt reolerne i IKEA til 69,- kr pr. stk.

   Tak for tippet med silikone, det vil jeg gøre, hvis de begynder at lække mere vand. Men lige nu er det faktisk intet problem.

   Slet
 8. Jeg har varmet mit drivhus op med bloklys det meste af vinteren. Dine planter skal nok holde varmen... bare pas på når solen er på nu, for så bliver der seriøst varmt. Jeg er faktisk overrasket over at to tændte lys kan holde det frostfrit for det meste, det er først når det begynder at ryge under -5 grader man skal til at tænde flere lys. Så er det ca. et lys pr. ekstra frostgrad. det skal så siges jeg har dobbeltglas på, og ikke overvintre meget sarte planter, mest pelagonier, citrustræer, og fuchsia.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, at der er ret meget opvarming i bloklysene - havde ikke regnet med så meget varme. Men dine dobbelt ruder gør sikkert også en forskel. Men huskereglen 1 grad pr. bloklys vil jeg have i baghovdet - der er jo trods alt stadig risiko for enkelte frostnætter lidt endnu - tak for tippet :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …