Gå videre til hovedindholdet

Skånsk havemesse

Flere bloggere har talt varmt om den skånske havemesse, så i år havde jeg bestemt mig for, at jeg også skulle deltage. Det var så på dagen i dag.

 Efter lidt planlægning tog jeg toget derover og det var ganske nemt. Og messehallerne ligger kun 5 minutters gang fra Hyllie Station, så det var ingen sag.

Der var masser af mennesker da jeg ankom ved 12.30 tiden - kunne nok have sagt mig selv, at det var det mest besøgte tidspunkt. Og da jeg forlod messen var der da heller i nær den menneskeskare tilbage.

Disse figurer lavet af gammelt jern - formoder jeg - var noget af det første jeg mødte på messen. De er sjove og farverige og lige til at blive i godt humør af :-)
Både Lord Nelson og Impecta deltog med nogle enorme reoler med frø. Jeg var i det purpurfarvede humør og blev fristet af salvie 'Purple Vulcano', grønkål 'Redbor F1', kålrabi 'Blaro' og bladmynte 'Rød Shiso'.

Én af standene som havde varer, som faldt godt i min smag var denne. Kan godt lide det moderne og enkle og det synes jeg, at de viser her på standen.


Stolene omkring bordet er jeg da helt pjattede med og kan sagtens se dem på vores terrasse.

Efter et par timer var jeg mæt af gode indtryk og det var på tide at forlade messen.
Desværre ikke med supergode billeder til tilbageblik, men mon ikke det går an.

Kommentarer

 1. Tak for billeder fra messen. Fint at kunne følge lidt med, selv om man ikke selv var afsted!

  SvarSlet
 2. Der var åbenbart mange sjove eller skæve udstillinger på messen. Salvien, du nævner, såede jeg forrige år pga bladfarven, men syntes den var lidt grov i væksten. Spændende at høre, hvad du synes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at få den sået og set hvad jeg siger til den så. Jeg vil prøve at huske at skrive lidt om den her på bloggen.

   Mange af udstillingerne var med det slidte look og det passer ikke ind her hos os. Så derfor focuserer jeg på det mere enkle og moderne.

   Slet
 3. Hej Susanne.Altid dejlig med en havemesse.Hvad fik du købt med hjem?
  God søndag Jette

  SvarSlet
 4. Skønt med lidt inspiration :-) Jeg fik kun købt de nævnte frø og så lidt pink anemoneknolde. Men jeg gik nu også mest efter inspiration, så det var helt planlagt.

  SvarSlet
 5. Tja, jeg kunne jo ikke rigtig begrænse mig, da jeg var der i dag... På den anden side, så var det eneste gang på denne side af et regeringsindgreb, at jeg havde givet mig selv lov til (næsten) at købe hvad jeg havde lyst til. (Skyldes dog min haveopsparing, der dækkede de fleste udgifter...haha)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt med sådan en haveopsparring - så kan man bruge penge med sindsro :-)

   Slet
 6. Hvem der bare kunne komme på havemesse.. Jeg gad godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke snart de danske havemesser dukker op eller er det først til maj?

   Slet
 7. Dejlig med lidt inspiration her i det tidlige forår.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en lille appetitvækker til den kommende havesæson :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)