Gå videre til hovedindholdet

Skånsk havemesse

Flere bloggere har talt varmt om den skånske havemesse, så i år havde jeg bestemt mig for, at jeg også skulle deltage. Det var så på dagen i dag.

 Efter lidt planlægning tog jeg toget derover og det var ganske nemt. Og messehallerne ligger kun 5 minutters gang fra Hyllie Station, så det var ingen sag.

Der var masser af mennesker da jeg ankom ved 12.30 tiden - kunne nok have sagt mig selv, at det var det mest besøgte tidspunkt. Og da jeg forlod messen var der da heller i nær den menneskeskare tilbage.

Disse figurer lavet af gammelt jern - formoder jeg - var noget af det første jeg mødte på messen. De er sjove og farverige og lige til at blive i godt humør af :-)
Både Lord Nelson og Impecta deltog med nogle enorme reoler med frø. Jeg var i det purpurfarvede humør og blev fristet af salvie 'Purple Vulcano', grønkål 'Redbor F1', kålrabi 'Blaro' og bladmynte 'Rød Shiso'.

Én af standene som havde varer, som faldt godt i min smag var denne. Kan godt lide det moderne og enkle og det synes jeg, at de viser her på standen.


Stolene omkring bordet er jeg da helt pjattede med og kan sagtens se dem på vores terrasse.

Efter et par timer var jeg mæt af gode indtryk og det var på tide at forlade messen.
Desværre ikke med supergode billeder til tilbageblik, men mon ikke det går an.

Kommentarer

 1. Tak for billeder fra messen. Fint at kunne følge lidt med, selv om man ikke selv var afsted!

  SvarSlet
 2. Der var åbenbart mange sjove eller skæve udstillinger på messen. Salvien, du nævner, såede jeg forrige år pga bladfarven, men syntes den var lidt grov i væksten. Spændende at høre, hvad du synes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at få den sået og set hvad jeg siger til den så. Jeg vil prøve at huske at skrive lidt om den her på bloggen.

   Mange af udstillingerne var med det slidte look og det passer ikke ind her hos os. Så derfor focuserer jeg på det mere enkle og moderne.

   Slet
 3. Hej Susanne.Altid dejlig med en havemesse.Hvad fik du købt med hjem?
  God søndag Jette

  SvarSlet
 4. Skønt med lidt inspiration :-) Jeg fik kun købt de nævnte frø og så lidt pink anemoneknolde. Men jeg gik nu også mest efter inspiration, så det var helt planlagt.

  SvarSlet
 5. Tja, jeg kunne jo ikke rigtig begrænse mig, da jeg var der i dag... På den anden side, så var det eneste gang på denne side af et regeringsindgreb, at jeg havde givet mig selv lov til (næsten) at købe hvad jeg havde lyst til. (Skyldes dog min haveopsparing, der dækkede de fleste udgifter...haha)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt med sådan en haveopsparring - så kan man bruge penge med sindsro :-)

   Slet
 6. Hvem der bare kunne komme på havemesse.. Jeg gad godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke snart de danske havemesser dukker op eller er det først til maj?

   Slet
 7. Dejlig med lidt inspiration her i det tidlige forår.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en lille appetitvækker til den kommende havesæson :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.