Gå videre til hovedindholdet

Skånsk havemesse

Flere bloggere har talt varmt om den skånske havemesse, så i år havde jeg bestemt mig for, at jeg også skulle deltage. Det var så på dagen i dag.

 Efter lidt planlægning tog jeg toget derover og det var ganske nemt. Og messehallerne ligger kun 5 minutters gang fra Hyllie Station, så det var ingen sag.

Der var masser af mennesker da jeg ankom ved 12.30 tiden - kunne nok have sagt mig selv, at det var det mest besøgte tidspunkt. Og da jeg forlod messen var der da heller i nær den menneskeskare tilbage.

Disse figurer lavet af gammelt jern - formoder jeg - var noget af det første jeg mødte på messen. De er sjove og farverige og lige til at blive i godt humør af :-)
Både Lord Nelson og Impecta deltog med nogle enorme reoler med frø. Jeg var i det purpurfarvede humør og blev fristet af salvie 'Purple Vulcano', grønkål 'Redbor F1', kålrabi 'Blaro' og bladmynte 'Rød Shiso'.

Én af standene som havde varer, som faldt godt i min smag var denne. Kan godt lide det moderne og enkle og det synes jeg, at de viser her på standen.


Stolene omkring bordet er jeg da helt pjattede med og kan sagtens se dem på vores terrasse.

Efter et par timer var jeg mæt af gode indtryk og det var på tide at forlade messen.
Desværre ikke med supergode billeder til tilbageblik, men mon ikke det går an.

Kommentarer

 1. Tak for billeder fra messen. Fint at kunne følge lidt med, selv om man ikke selv var afsted!

  SvarSlet
 2. Der var åbenbart mange sjove eller skæve udstillinger på messen. Salvien, du nævner, såede jeg forrige år pga bladfarven, men syntes den var lidt grov i væksten. Spændende at høre, hvad du synes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at få den sået og set hvad jeg siger til den så. Jeg vil prøve at huske at skrive lidt om den her på bloggen.

   Mange af udstillingerne var med det slidte look og det passer ikke ind her hos os. Så derfor focuserer jeg på det mere enkle og moderne.

   Slet
 3. Hej Susanne.Altid dejlig med en havemesse.Hvad fik du købt med hjem?
  God søndag Jette

  SvarSlet
 4. Skønt med lidt inspiration :-) Jeg fik kun købt de nævnte frø og så lidt pink anemoneknolde. Men jeg gik nu også mest efter inspiration, så det var helt planlagt.

  SvarSlet
 5. Tja, jeg kunne jo ikke rigtig begrænse mig, da jeg var der i dag... På den anden side, så var det eneste gang på denne side af et regeringsindgreb, at jeg havde givet mig selv lov til (næsten) at købe hvad jeg havde lyst til. (Skyldes dog min haveopsparing, der dækkede de fleste udgifter...haha)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt med sådan en haveopsparring - så kan man bruge penge med sindsro :-)

   Slet
 6. Hvem der bare kunne komme på havemesse.. Jeg gad godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke snart de danske havemesser dukker op eller er det først til maj?

   Slet
 7. Dejlig med lidt inspiration her i det tidlige forår.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en lille appetitvækker til den kommende havesæson :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …