Gå videre til hovedindholdet

Olieplanten - update

Husker du at jeg skrev om kæmpen, som dukkede op fra et frø fra olieplanten?

Der var et par stykker, som ønskede en opfølgning på "historien" og derfor har jeg oprettet en fane, hvor jeg løbende vil sætte foto's ind af olieplanten og komme med lidt kommentarer.

Men lige en lille update her.
Olieplanterne er blevet ca. 15 cm høje og det første blivende blade er ved at være rimelig store. De trængte derfor til at blive priklet ud.

Men at prikle lyder helt forkert til disse store planter. For mig prikler man små planter. Men disse er jo rimelig store. Og rødderne var hvide og tykke og godt filtret ind i hinanden. Det VAR på tide at planterne blev "omplantet".

Hvis jeg skal så olieplanter til næste år, så vil jeg sætte et frø i single potter. De bliver for store og voldsomme til at sætte i en (kød)bakke.

Kommentarer

 1. Ingen tvivl om at det er nogle livsstærke spirer :) - sikken udvikling ;) - snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal love for, at der er fart på fætteren :-)

   Slet
 2. Jeg er forvirret.... Er olieplanten ikke rød?? c",)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de synes jeg også, at den plejer at være. Jeg har slået mig til tåls med, at den først bliver rød, når den bliver ældre - håber det holder

   Slet
 3. Jeg spekulerer på, om ikke de der roottrainers ville være gode til olieplanterne. De er ret dybe, og så kan de åbnes, så man undgår at beskadige rødderne, når planterne skal pottes om. Det kom jeg desværre til at gøre ved en af mine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror roottrainers vil være en rigtig god idé til olieplanten - det er praktisk talt umuligt at undgå at skade rødderne på disse store planter, når der er sået flere i samme potte.

   Men tror du, at planterne tager skade af, at lidt af rødderne beskadiges? Jeg tænker, at det er så store og kraftige planter, at der er masser af saft og kraft tilbage i dem ...

   Slet
  2. Nej, måske ikke; men det er da værd at undgå, og faktisk så var der to af mine planter, som lige så stille segnede om, bedst som de var i gang, og jeg aner ikke hvorfor, så måske er de alligevel ikke superrobuste.

   Slet
  3. Enig i at kan vi undgå at skade rødderne, så må det være det bedste for planterne. Og hvor træls at dine segnede - håber du har flere, så du får dit "behov" dækket.

   Slet
 4. Hej Susanne. Wauv, sikke en plante. I dag har jeg lavet et indlæg med billeder af mine matremfrø, jeg fik af dig. De spirer nemlig flot nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at dine matremfrø spirer flot. Jeg har været lidt spændt på, om de var modne, så skønt at høre, at de er ok :-)

   Slet
 5. Ja der sker sørme noget Susanne. En fantastisk vækst den har.......de olie planter jeg har set ved min veninde var også rødlige ....men det kan jo komme - ellers er der nok flere sorter inden for denne plante som der er inden for så mange andre. Det bliver spændende at følge med på sidelinien ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nogle livskraftige karle, men de bliver jo også ret store som voksne. Jeg håber, at de bliver røde med tiden - det er derfor, at jeg har sået dem - så de kan passe ind i det kommende bed langs huset. Jeg har planer om løbende at lave opdateringer i fanen med olieplanten. Men mon ikke, der også kommer en enkel eller to opdateringer i et indlæg.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)