Gå videre til hovedindholdet

Olieplanten - update

Husker du at jeg skrev om kæmpen, som dukkede op fra et frø fra olieplanten?

Der var et par stykker, som ønskede en opfølgning på "historien" og derfor har jeg oprettet en fane, hvor jeg løbende vil sætte foto's ind af olieplanten og komme med lidt kommentarer.

Men lige en lille update her.
Olieplanterne er blevet ca. 15 cm høje og det første blivende blade er ved at være rimelig store. De trængte derfor til at blive priklet ud.

Men at prikle lyder helt forkert til disse store planter. For mig prikler man små planter. Men disse er jo rimelig store. Og rødderne var hvide og tykke og godt filtret ind i hinanden. Det VAR på tide at planterne blev "omplantet".

Hvis jeg skal så olieplanter til næste år, så vil jeg sætte et frø i single potter. De bliver for store og voldsomme til at sætte i en (kød)bakke.

Kommentarer

 1. Ingen tvivl om at det er nogle livsstærke spirer :) - sikken udvikling ;) - snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal love for, at der er fart på fætteren :-)

   Slet
 2. Jeg er forvirret.... Er olieplanten ikke rød?? c",)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de synes jeg også, at den plejer at være. Jeg har slået mig til tåls med, at den først bliver rød, når den bliver ældre - håber det holder

   Slet
 3. Jeg spekulerer på, om ikke de der roottrainers ville være gode til olieplanterne. De er ret dybe, og så kan de åbnes, så man undgår at beskadige rødderne, når planterne skal pottes om. Det kom jeg desværre til at gøre ved en af mine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror roottrainers vil være en rigtig god idé til olieplanten - det er praktisk talt umuligt at undgå at skade rødderne på disse store planter, når der er sået flere i samme potte.

   Men tror du, at planterne tager skade af, at lidt af rødderne beskadiges? Jeg tænker, at det er så store og kraftige planter, at der er masser af saft og kraft tilbage i dem ...

   Slet
  2. Nej, måske ikke; men det er da værd at undgå, og faktisk så var der to af mine planter, som lige så stille segnede om, bedst som de var i gang, og jeg aner ikke hvorfor, så måske er de alligevel ikke superrobuste.

   Slet
  3. Enig i at kan vi undgå at skade rødderne, så må det være det bedste for planterne. Og hvor træls at dine segnede - håber du har flere, så du får dit "behov" dækket.

   Slet
 4. Hej Susanne. Wauv, sikke en plante. I dag har jeg lavet et indlæg med billeder af mine matremfrø, jeg fik af dig. De spirer nemlig flot nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at dine matremfrø spirer flot. Jeg har været lidt spændt på, om de var modne, så skønt at høre, at de er ok :-)

   Slet
 5. Ja der sker sørme noget Susanne. En fantastisk vækst den har.......de olie planter jeg har set ved min veninde var også rødlige ....men det kan jo komme - ellers er der nok flere sorter inden for denne plante som der er inden for så mange andre. Det bliver spændende at følge med på sidelinien ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nogle livskraftige karle, men de bliver jo også ret store som voksne. Jeg håber, at de bliver røde med tiden - det er derfor, at jeg har sået dem - så de kan passe ind i det kommende bed langs huset. Jeg har planer om løbende at lave opdateringer i fanen med olieplanten. Men mon ikke, der også kommer en enkel eller to opdateringer i et indlæg.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.