Gå videre til hovedindholdet

Olieplanten - update

Husker du at jeg skrev om kæmpen, som dukkede op fra et frø fra olieplanten?

Der var et par stykker, som ønskede en opfølgning på "historien" og derfor har jeg oprettet en fane, hvor jeg løbende vil sætte foto's ind af olieplanten og komme med lidt kommentarer.

Men lige en lille update her.
Olieplanterne er blevet ca. 15 cm høje og det første blivende blade er ved at være rimelig store. De trængte derfor til at blive priklet ud.

Men at prikle lyder helt forkert til disse store planter. For mig prikler man små planter. Men disse er jo rimelig store. Og rødderne var hvide og tykke og godt filtret ind i hinanden. Det VAR på tide at planterne blev "omplantet".

Hvis jeg skal så olieplanter til næste år, så vil jeg sætte et frø i single potter. De bliver for store og voldsomme til at sætte i en (kød)bakke.

Kommentarer

 1. Ingen tvivl om at det er nogle livsstærke spirer :) - sikken udvikling ;) - snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal love for, at der er fart på fætteren :-)

   Slet
 2. Jeg er forvirret.... Er olieplanten ikke rød?? c",)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de synes jeg også, at den plejer at være. Jeg har slået mig til tåls med, at den først bliver rød, når den bliver ældre - håber det holder

   Slet
 3. Jeg spekulerer på, om ikke de der roottrainers ville være gode til olieplanterne. De er ret dybe, og så kan de åbnes, så man undgår at beskadige rødderne, når planterne skal pottes om. Det kom jeg desværre til at gøre ved en af mine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror roottrainers vil være en rigtig god idé til olieplanten - det er praktisk talt umuligt at undgå at skade rødderne på disse store planter, når der er sået flere i samme potte.

   Men tror du, at planterne tager skade af, at lidt af rødderne beskadiges? Jeg tænker, at det er så store og kraftige planter, at der er masser af saft og kraft tilbage i dem ...

   Slet
  2. Nej, måske ikke; men det er da værd at undgå, og faktisk så var der to af mine planter, som lige så stille segnede om, bedst som de var i gang, og jeg aner ikke hvorfor, så måske er de alligevel ikke superrobuste.

   Slet
  3. Enig i at kan vi undgå at skade rødderne, så må det være det bedste for planterne. Og hvor træls at dine segnede - håber du har flere, så du får dit "behov" dækket.

   Slet
 4. Hej Susanne. Wauv, sikke en plante. I dag har jeg lavet et indlæg med billeder af mine matremfrø, jeg fik af dig. De spirer nemlig flot nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at dine matremfrø spirer flot. Jeg har været lidt spændt på, om de var modne, så skønt at høre, at de er ok :-)

   Slet
 5. Ja der sker sørme noget Susanne. En fantastisk vækst den har.......de olie planter jeg har set ved min veninde var også rødlige ....men det kan jo komme - ellers er der nok flere sorter inden for denne plante som der er inden for så mange andre. Det bliver spændende at følge med på sidelinien ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nogle livskraftige karle, men de bliver jo også ret store som voksne. Jeg håber, at de bliver røde med tiden - det er derfor, at jeg har sået dem - så de kan passe ind i det kommende bed langs huset. Jeg har planer om løbende at lave opdateringer i fanen med olieplanten. Men mon ikke, der også kommer en enkel eller to opdateringer i et indlæg.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …