Gå videre til hovedindholdet

Forårsluft helt ned i lungerne ...

og humørbarometret steg en hel del grader. Jeg sidder nu her med røde kinder og kan mærke, at muskerne bagpå bliver slemt ømme i morgen, men det tager jeg gerne med, for jeg har fået stillet LIDT af min forårslyst til at rode og regere i haven.

Jeg troede, at jeg skulle grave de sidste løg op i husbedet (hvor dræn skal lægges), men nikke nikke nej -  jorden var bundfrossen blot 2 cm nede. Så måtte jeg jo finde andre gøremål.

Blandt andet fik jeg klippet staudetoppe af asters og citronmellisse, som begge er meget hårdføre, så det tager de absolut ingen skade af. Og hold op hvor det pyntede i bedet. Og det gav mig en dejlig forventningsfuld fornemmelse helt ned i maven - jeg glæder mig helt vild til at få de øvrige staudetoppe væk, så bedene er klar til alle forårets løgblomster.
Under de væltede asterstoppe blomstrede mine erantisser. Hvor var det skønt at få dem frem i lyset. Og fanget i en forårssolstråle så kan det ikke blive meget mere forår.

En anden klar forårsbebuder er rabarberen. Den er også begyndt at røre på sig og viser nu en rød knold i bunden. For mig er rabarberkage lig forår.

Og sørme om jeg ikke også lige fandt den første krokus med farver. Jow, jow det er ved at være forår og meget, meget mere af det tak :-)


Og så til noget helt andet. Bloggen har rundet de 100.000 besøg. Det er helt vildt at tænke på og jeg er meget glad for hvert et besøg og for den interesse mine hverdags skriblerier om haven har. Tusind tak til jer alle.

Kommentarer

  1. Ej, tænk at I allerede har krokus i farver! Det er jeg lidt imponeret over!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg blev også selv lidt forundret. Sidste år var de også tidligt ude, men ...

      Slet
  2. Nej, det er ikke for alvor forår selvom solen har skinnet i dag. Men lidt har også ret. Jeg glemte at kigge til mine rabarber.

    Jeg tror også min bagdel kan mærkes i morgen efter dagens gymnastiske haveøvelser :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, vi tør ikke helt tro på, at det er forår og frost skal vi ihverfald have de næste mange dage. Men sådan en forsmag som i dag kan holde mange dage :-)

      Jeg tror, at vi er rigtig mange som finder ud af hvor vores muskel gluteus maximus sidder ;-)

      Slet
  3. Mine rabarber kigger også ovenud af jorden:) Det blev jeg faktisk helt overrasket over at se. Skønne erantis, en ægte forårsblomst.

    Tillykke med læsertallet:) Det er jo fordi din blog er så inspirerende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er bare så dejligt, at der er gang i planterne derude. Troede heller ikke på, at jeg fandt noget, da jeg så efter rabarberen. Det er ikke helt til at forstå, at den kan skyde gennem den frosne jord.

      Tak for lykønskningen og mange tak for de søde ord :-)

      Slet
  4. Så herlig når det er vår og småløken kiker opp, nå stunder nydelige tider hos deg :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig dejligt, at foråret er på vej - jeg glæder mig så meget :-)

      Slet
  5. Jeg tror vi er mange, der kan mærke at de forsømte havemuskler i morgen. Jeg har også været ude det meste af dagen, og hvor har det været skønt ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Forsømte har havemusklerne helt sikkert være på det sidste, men det bliver dejligt at kunne mærke forårets komme i morgen. Og så er jeg også sikker på, at vi er rigtig mange haveinteresserede sover godt i nat :-)

      Slet
  6. Dine krokus er da vist tidligt ude. Til lykke med de mange besøg - jeg besøger dig jævnligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var lidt overraskende men også skønt at finde de gule krokus i dag. De må stå godt beskyttet på nordsiden af huset.

      Tak for lykønskningen - det er dejligt, at du har lyst til at besøge mig :-)

      Slet
  7. Hej
    Sikke et fint billede med erantis - og som de andre er jeg imponeret af, at din krokus allerede er ved at springe ud.
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - de var bare så smukke der i den sidste eftermiddags-forårs-sol :-)

      Det er skønt, at der "allerede" er farve i haven - vi er trængende.

      Slet
  8. Tillykke med 100.000 sidehenvisninger, det er rart, der er interesse for vores blogge.
    Og dejligt er det at få alt det visne væk fra bedene, så vi kan se alt det, der nu er på vej op.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig rart, at der er interesse for bloggene :-)

      Det pynter gevaldigt at få bedene soigneret, så vi kan se alt det friske. Hvor jeg glæder mig :-)

      Slet
  9. Tillykke med det fine besøgstal på din blog :-)
    Jorden er også frossen her. Godt du kunne gå og rydde op i dine bede, så du ikke først skal til det, når du kan komme til at kratte i jorden :-)
    Jeg skal vist ud og se, om der også sker noget med mine rabarber.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - det er skønt, at bloggen bliver læst :-)

      Hvis man får øje på det, så er der jo masser af gøremål, hvor man ikke behøver at komme i jorden. Så det er bare om at benytte det gode vejr :)

      Spændende at høre, om du også finder "liv" i din rabarber.

      Slet
  10. Flot besøgstal! Tillykke med det. Ja og rabarberne, dem havde jeg da helt glemt. Tak fordi du mindede mig om dem Susanne. Jeg plejer at dække dem til, så de kommer hurtigere op. Så vi om 14 dage kan have årets første rabarbertærte. Det gør jeg i morgen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Lyder skønt hvis vi kan få rabarbertærte allerede om 14 dage. Dækker du dine rabarber til når de er så små, som på mit billede? Jeg har også tænkt, at jeg vil sætte en drivpotte (spand med hul i toppen) over rabarberne, for at få dem noget hurtigere frem.

      Slet
    2. Ja det gør jeg, og så går det hurtigt med at skyde…de bliver beskyttet på denne måde.

      Slet
    3. Super tak for svar. Må have savet bunden af en spand i weekenden, så jeg kan få fart i "skydningen" og så vi kan få rabarbertærte om 14 dage - mums :-)

      Slet
  11. Hej Susanne. Tillykke med dit flotte besøgstal. Jeg havde slet ikke tænkt på rabarberne, nu må jeg ud at se efter om der også er noget på vej op her. Dine erantis er søde. Jeg skal i haven i morgen og rive og feje. Jorden er også frossen lige under overfladen her, så jeg kan heller ikke grave endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Ja, i dette dejlige forårsvejr er det jo slet ikke til at holde sig indendør - skønt :)

      Slet
  12. Kære Susanne.
    Tillykke med de 100.000, det er jo helt vildt.
    Jeg kan ikke se mine rabarber endnu, men de står også i halvskygge, så måske er det derfor. Mine krokusspirer er omkring et par cm, så der går noget tid endnu før de blomstrer. Men mine erantis og vintergækker blomstrer i store flader.
    På trods af nattefrost, så rører foråret helt klart på sig, med høj solskin og fuglene kvidrer. Det kribler i de grønne fingre og jeg er da også begyndt at så lidt forskellige blomsterfrø i min udestue. Jeg ville også gerne ha' været ud og soignere bedene lidt, men det er ikke nemt, når man ikke kan gå med begge ben, så det må vente lidt endnu.
    Ha' en dejlig solskinsdag.
    Knus Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - ja, jeg er også overvældet over det store besøgstal :-)
      Uha ja, det må krible helt vildt i dine fingre for at komme igang. Og nej, det er ikke nemt, når du ikke kan gå på begge dine ben. Og selvom du måske kunne sidde ned, så er det trods alt for koldt at sidde ned i længere tid. Men skønt at du snart skal igang med at så indendørs. God fornøjelse med det :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad