Gå videre til hovedindholdet

Forårsluft helt ned i lungerne ...

og humørbarometret steg en hel del grader. Jeg sidder nu her med røde kinder og kan mærke, at muskerne bagpå bliver slemt ømme i morgen, men det tager jeg gerne med, for jeg har fået stillet LIDT af min forårslyst til at rode og regere i haven.

Jeg troede, at jeg skulle grave de sidste løg op i husbedet (hvor dræn skal lægges), men nikke nikke nej -  jorden var bundfrossen blot 2 cm nede. Så måtte jeg jo finde andre gøremål.

Blandt andet fik jeg klippet staudetoppe af asters og citronmellisse, som begge er meget hårdføre, så det tager de absolut ingen skade af. Og hold op hvor det pyntede i bedet. Og det gav mig en dejlig forventningsfuld fornemmelse helt ned i maven - jeg glæder mig helt vild til at få de øvrige staudetoppe væk, så bedene er klar til alle forårets løgblomster.
Under de væltede asterstoppe blomstrede mine erantisser. Hvor var det skønt at få dem frem i lyset. Og fanget i en forårssolstråle så kan det ikke blive meget mere forår.

En anden klar forårsbebuder er rabarberen. Den er også begyndt at røre på sig og viser nu en rød knold i bunden. For mig er rabarberkage lig forår.

Og sørme om jeg ikke også lige fandt den første krokus med farver. Jow, jow det er ved at være forår og meget, meget mere af det tak :-)


Og så til noget helt andet. Bloggen har rundet de 100.000 besøg. Det er helt vildt at tænke på og jeg er meget glad for hvert et besøg og for den interesse mine hverdags skriblerier om haven har. Tusind tak til jer alle.

Kommentarer

 1. Ej, tænk at I allerede har krokus i farver! Det er jeg lidt imponeret over!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også selv lidt forundret. Sidste år var de også tidligt ude, men ...

   Slet
 2. Nej, det er ikke for alvor forår selvom solen har skinnet i dag. Men lidt har også ret. Jeg glemte at kigge til mine rabarber.

  Jeg tror også min bagdel kan mærkes i morgen efter dagens gymnastiske haveøvelser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi tør ikke helt tro på, at det er forår og frost skal vi ihverfald have de næste mange dage. Men sådan en forsmag som i dag kan holde mange dage :-)

   Jeg tror, at vi er rigtig mange som finder ud af hvor vores muskel gluteus maximus sidder ;-)

   Slet
 3. Mine rabarber kigger også ovenud af jorden:) Det blev jeg faktisk helt overrasket over at se. Skønne erantis, en ægte forårsblomst.

  Tillykke med læsertallet:) Det er jo fordi din blog er så inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så dejligt, at der er gang i planterne derude. Troede heller ikke på, at jeg fandt noget, da jeg så efter rabarberen. Det er ikke helt til at forstå, at den kan skyde gennem den frosne jord.

   Tak for lykønskningen og mange tak for de søde ord :-)

   Slet
 4. Så herlig når det er vår og småløken kiker opp, nå stunder nydelige tider hos deg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig dejligt, at foråret er på vej - jeg glæder mig så meget :-)

   Slet
 5. Jeg tror vi er mange, der kan mærke at de forsømte havemuskler i morgen. Jeg har også været ude det meste af dagen, og hvor har det været skønt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forsømte har havemusklerne helt sikkert være på det sidste, men det bliver dejligt at kunne mærke forårets komme i morgen. Og så er jeg også sikker på, at vi er rigtig mange haveinteresserede sover godt i nat :-)

   Slet
 6. Dine krokus er da vist tidligt ude. Til lykke med de mange besøg - jeg besøger dig jævnligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var lidt overraskende men også skønt at finde de gule krokus i dag. De må stå godt beskyttet på nordsiden af huset.

   Tak for lykønskningen - det er dejligt, at du har lyst til at besøge mig :-)

   Slet
 7. Hej
  Sikke et fint billede med erantis - og som de andre er jeg imponeret af, at din krokus allerede er ved at springe ud.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - de var bare så smukke der i den sidste eftermiddags-forårs-sol :-)

   Det er skønt, at der "allerede" er farve i haven - vi er trængende.

   Slet
 8. Tillykke med 100.000 sidehenvisninger, det er rart, der er interesse for vores blogge.
  Og dejligt er det at få alt det visne væk fra bedene, så vi kan se alt det, der nu er på vej op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig rart, at der er interesse for bloggene :-)

   Det pynter gevaldigt at få bedene soigneret, så vi kan se alt det friske. Hvor jeg glæder mig :-)

   Slet
 9. Tillykke med det fine besøgstal på din blog :-)
  Jorden er også frossen her. Godt du kunne gå og rydde op i dine bede, så du ikke først skal til det, når du kan komme til at kratte i jorden :-)
  Jeg skal vist ud og se, om der også sker noget med mine rabarber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det er skønt, at bloggen bliver læst :-)

   Hvis man får øje på det, så er der jo masser af gøremål, hvor man ikke behøver at komme i jorden. Så det er bare om at benytte det gode vejr :)

   Spændende at høre, om du også finder "liv" i din rabarber.

   Slet
 10. Flot besøgstal! Tillykke med det. Ja og rabarberne, dem havde jeg da helt glemt. Tak fordi du mindede mig om dem Susanne. Jeg plejer at dække dem til, så de kommer hurtigere op. Så vi om 14 dage kan have årets første rabarbertærte. Det gør jeg i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Lyder skønt hvis vi kan få rabarbertærte allerede om 14 dage. Dækker du dine rabarber til når de er så små, som på mit billede? Jeg har også tænkt, at jeg vil sætte en drivpotte (spand med hul i toppen) over rabarberne, for at få dem noget hurtigere frem.

   Slet
  2. Ja det gør jeg, og så går det hurtigt med at skyde…de bliver beskyttet på denne måde.

   Slet
  3. Super tak for svar. Må have savet bunden af en spand i weekenden, så jeg kan få fart i "skydningen" og så vi kan få rabarbertærte om 14 dage - mums :-)

   Slet
 11. Hej Susanne. Tillykke med dit flotte besøgstal. Jeg havde slet ikke tænkt på rabarberne, nu må jeg ud at se efter om der også er noget på vej op her. Dine erantis er søde. Jeg skal i haven i morgen og rive og feje. Jorden er også frossen lige under overfladen her, så jeg kan heller ikke grave endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Ja, i dette dejlige forårsvejr er det jo slet ikke til at holde sig indendør - skønt :)

   Slet
 12. Kære Susanne.
  Tillykke med de 100.000, det er jo helt vildt.
  Jeg kan ikke se mine rabarber endnu, men de står også i halvskygge, så måske er det derfor. Mine krokusspirer er omkring et par cm, så der går noget tid endnu før de blomstrer. Men mine erantis og vintergækker blomstrer i store flader.
  På trods af nattefrost, så rører foråret helt klart på sig, med høj solskin og fuglene kvidrer. Det kribler i de grønne fingre og jeg er da også begyndt at så lidt forskellige blomsterfrø i min udestue. Jeg ville også gerne ha' været ud og soignere bedene lidt, men det er ikke nemt, når man ikke kan gå med begge ben, så det må vente lidt endnu.
  Ha' en dejlig solskinsdag.
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - ja, jeg er også overvældet over det store besøgstal :-)
   Uha ja, det må krible helt vildt i dine fingre for at komme igang. Og nej, det er ikke nemt, når du ikke kan gå på begge dine ben. Og selvom du måske kunne sidde ned, så er det trods alt for koldt at sidde ned i længere tid. Men skønt at du snart skal igang med at så indendørs. God fornøjelse med det :-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …