Gå videre til hovedindholdet

Fotogen frøstand

Frøstandene fra et par prydløg ligger rundt omkring i haven. De er vældig fotogene, så jeg måtte ud to dage i træk for at forevige dem.

Den første dag brugte jeg det almindelige objektiv, som fulgte med kameraet.Den anden dag havde jeg macrolinsen på. Samtidig fangede jeg frøstanden i den blå time, som Dorthe Solhat skrev et indlæg om her

Utroligt så forskelligt de to billeder af samme motiv falder ud med forskelligt udstyr og på forskelligt tidspunkt på dagen.

Kommentarer

 1. Sikke en forskel på de to billeder. Når jeg ser så spændende billeder får jeg altid lyst til at lære mere om fotografering. Måske en dag ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, at du gerne vil lære mere om fotografering - det vil jeg også supergerne

   Slet
 2. Wauw for en lækker blå sag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja utroligt hvad lyset kan gøre :-)

   Slet
 3. Ja, jeg tænker som Ulla, at det kunne være sjovt at lære noget om fotografering! Jeg ved ingenting ... Sjovt at du eksperimenterer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være rigtig fedt at lære mere - der er så mange muligheder :-) Og jeg elsker at eksperimentere og blive klogere - det er vist meget forsøg og bliv klogere.

   Slet
 4. Hej Susanne. Det var interessant. Hvordan ved man om man har en makrolinse? For et stykke tid skrev du noget med at sætte kameraet på A? Hvis det er på programhjulet, så hedder det også A på mit kamera. Jeg håber du vil tage dig tid til at skrive lidt om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. På min linse står der, at det er en macro-linse. Macro-linser eller -objektiver er bygget specielt til at tage billeder tæt på. Hvis du ikke har en macro-linse kan du enten sætte dit kamera på A og så indstille dybdeskarpheden, som jeg skrev om i sidste indlæg. Se også nedenfor i dette svar. Ellers er der sikkert et ikon på dit kamera, som viser en blomst. Så er kameraet forudindstillet til at tage billeder tæt på.

   Hvis du bælger selv at indstille blændetallet, så kan det indstilles på det lille rillehjul, som (på mit kamera) sidder lige under udløserknappen. På skærmen kan du så se, at det tal der står ved F ændrer sig, når du ruller med hjulet.
   Høj blændetal (F32) giver høj dybdeskarphed dvs at der er meget i billedet, som er skarpt. Det er for eksempel godt, hvis du skal fotografere et helt bed og gerne vil have helhedsindtrykket.
   Lav blændetal (F1.8) giver lav dybdeskarphed og focus ligger på hovedmotivet og baggrunden er sløret. Det kan være et godt redskab hvis du vil fotografere en enkel blomst eller et insekt.
   Du kan bruge alle blændetal derimellem. Ex. hvis du vil have focus på en gruppe blomster, men baggrunden skal være sløret.

   Håber det var lidt mere forklaring på dit spørgsmål - ellers skriver du bare igen :-)

   Slet
  2. Hej Susanne. Tusind tak. Jeg har også svaret på mail.

   Slet
  3. Det var så lidt - håber du kan bruge informationerne :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Skønne billeder. Det er sjovt og eksperimentere med det. Har "lånt" en macrolinse af svigersønnen. Han er så sød, så han syntes jeg skulle låne en gammel en af ham og så skyde løs. Han er fotogal nemlig.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, så er du også rigtig igang med at lege :-) Det må da være så skønt at have en svigersøn som er fotogal og som du forhåbentlig kan lære en masse af. Rigtig god fornøjelse med linsen og jeg glæder mig til at se billeder fra din leg :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …