Gå videre til hovedindholdet

Fotogen frøstand

Frøstandene fra et par prydløg ligger rundt omkring i haven. De er vældig fotogene, så jeg måtte ud to dage i træk for at forevige dem.

Den første dag brugte jeg det almindelige objektiv, som fulgte med kameraet.Den anden dag havde jeg macrolinsen på. Samtidig fangede jeg frøstanden i den blå time, som Dorthe Solhat skrev et indlæg om her

Utroligt så forskelligt de to billeder af samme motiv falder ud med forskelligt udstyr og på forskelligt tidspunkt på dagen.

Kommentarer

 1. Sikke en forskel på de to billeder. Når jeg ser så spændende billeder får jeg altid lyst til at lære mere om fotografering. Måske en dag ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, at du gerne vil lære mere om fotografering - det vil jeg også supergerne

   Slet
 2. Wauw for en lækker blå sag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja utroligt hvad lyset kan gøre :-)

   Slet
 3. Ja, jeg tænker som Ulla, at det kunne være sjovt at lære noget om fotografering! Jeg ved ingenting ... Sjovt at du eksperimenterer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være rigtig fedt at lære mere - der er så mange muligheder :-) Og jeg elsker at eksperimentere og blive klogere - det er vist meget forsøg og bliv klogere.

   Slet
 4. Hej Susanne. Det var interessant. Hvordan ved man om man har en makrolinse? For et stykke tid skrev du noget med at sætte kameraet på A? Hvis det er på programhjulet, så hedder det også A på mit kamera. Jeg håber du vil tage dig tid til at skrive lidt om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. På min linse står der, at det er en macro-linse. Macro-linser eller -objektiver er bygget specielt til at tage billeder tæt på. Hvis du ikke har en macro-linse kan du enten sætte dit kamera på A og så indstille dybdeskarpheden, som jeg skrev om i sidste indlæg. Se også nedenfor i dette svar. Ellers er der sikkert et ikon på dit kamera, som viser en blomst. Så er kameraet forudindstillet til at tage billeder tæt på.

   Hvis du bælger selv at indstille blændetallet, så kan det indstilles på det lille rillehjul, som (på mit kamera) sidder lige under udløserknappen. På skærmen kan du så se, at det tal der står ved F ændrer sig, når du ruller med hjulet.
   Høj blændetal (F32) giver høj dybdeskarphed dvs at der er meget i billedet, som er skarpt. Det er for eksempel godt, hvis du skal fotografere et helt bed og gerne vil have helhedsindtrykket.
   Lav blændetal (F1.8) giver lav dybdeskarphed og focus ligger på hovedmotivet og baggrunden er sløret. Det kan være et godt redskab hvis du vil fotografere en enkel blomst eller et insekt.
   Du kan bruge alle blændetal derimellem. Ex. hvis du vil have focus på en gruppe blomster, men baggrunden skal være sløret.

   Håber det var lidt mere forklaring på dit spørgsmål - ellers skriver du bare igen :-)

   Slet
  2. Hej Susanne. Tusind tak. Jeg har også svaret på mail.

   Slet
  3. Det var så lidt - håber du kan bruge informationerne :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Skønne billeder. Det er sjovt og eksperimentere med det. Har "lånt" en macrolinse af svigersønnen. Han er så sød, så han syntes jeg skulle låne en gammel en af ham og så skyde løs. Han er fotogal nemlig.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, så er du også rigtig igang med at lege :-) Det må da være så skønt at have en svigersøn som er fotogal og som du forhåbentlig kan lære en masse af. Rigtig god fornøjelse med linsen og jeg glæder mig til at se billeder fra din leg :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)