Gå videre til hovedindholdet

Fotogen frøstand

Frøstandene fra et par prydløg ligger rundt omkring i haven. De er vældig fotogene, så jeg måtte ud to dage i træk for at forevige dem.

Den første dag brugte jeg det almindelige objektiv, som fulgte med kameraet.



















Den anden dag havde jeg macrolinsen på. Samtidig fangede jeg frøstanden i den blå time, som Dorthe Solhat skrev et indlæg om her

Utroligt så forskelligt de to billeder af samme motiv falder ud med forskelligt udstyr og på forskelligt tidspunkt på dagen.

Kommentarer

  1. Sikke en forskel på de to billeder. Når jeg ser så spændende billeder får jeg altid lyst til at lære mere om fotografering. Måske en dag ....

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan godt forstå, at du gerne vil lære mere om fotografering - det vil jeg også supergerne

      Slet
  2. Wauw for en lækker blå sag ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja utroligt hvad lyset kan gøre :-)

      Slet
  3. Ja, jeg tænker som Ulla, at det kunne være sjovt at lære noget om fotografering! Jeg ved ingenting ... Sjovt at du eksperimenterer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kunne være rigtig fedt at lære mere - der er så mange muligheder :-) Og jeg elsker at eksperimentere og blive klogere - det er vist meget forsøg og bliv klogere.

      Slet
  4. Hej Susanne. Det var interessant. Hvordan ved man om man har en makrolinse? For et stykke tid skrev du noget med at sætte kameraet på A? Hvis det er på programhjulet, så hedder det også A på mit kamera. Jeg håber du vil tage dig tid til at skrive lidt om det.

    SvarSlet
    Svar
    1. På min linse står der, at det er en macro-linse. Macro-linser eller -objektiver er bygget specielt til at tage billeder tæt på. Hvis du ikke har en macro-linse kan du enten sætte dit kamera på A og så indstille dybdeskarpheden, som jeg skrev om i sidste indlæg. Se også nedenfor i dette svar. Ellers er der sikkert et ikon på dit kamera, som viser en blomst. Så er kameraet forudindstillet til at tage billeder tæt på.

      Hvis du bælger selv at indstille blændetallet, så kan det indstilles på det lille rillehjul, som (på mit kamera) sidder lige under udløserknappen. På skærmen kan du så se, at det tal der står ved F ændrer sig, når du ruller med hjulet.
      Høj blændetal (F32) giver høj dybdeskarphed dvs at der er meget i billedet, som er skarpt. Det er for eksempel godt, hvis du skal fotografere et helt bed og gerne vil have helhedsindtrykket.
      Lav blændetal (F1.8) giver lav dybdeskarphed og focus ligger på hovedmotivet og baggrunden er sløret. Det kan være et godt redskab hvis du vil fotografere en enkel blomst eller et insekt.
      Du kan bruge alle blændetal derimellem. Ex. hvis du vil have focus på en gruppe blomster, men baggrunden skal være sløret.

      Håber det var lidt mere forklaring på dit spørgsmål - ellers skriver du bare igen :-)

      Slet
    2. Hej Susanne. Tusind tak. Jeg har også svaret på mail.

      Slet
    3. Det var så lidt - håber du kan bruge informationerne :-)

      Slet
  5. Hej Susanne. Skønne billeder. Det er sjovt og eksperimentere med det. Har "lånt" en macrolinse af svigersønnen. Han er så sød, så han syntes jeg skulle låne en gammel en af ham og så skyde løs. Han er fotogal nemlig.

    Kh
    Lise Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha, så er du også rigtig igang med at lege :-) Det må da være så skønt at have en svigersøn som er fotogal og som du forhåbentlig kan lære en masse af. Rigtig god fornøjelse med linsen og jeg glæder mig til at se billeder fra din leg :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad