Gå videre til hovedindholdet

Blomster arrangementer


Sjovt nok så har jeg planlagt et indlæg omkring blomster indendøre og kan se se, at der er mange andre på bloggene der også har - det må være buketsøndag.

Vi har i december omgivet os med julepynt og juledekorationer, som nu er gemt væk - vi trænger til noget at sætte istedet.

Måske er det vores have- og aktivitetsgen, som begynder at røre på sig. I december har der været masser af gøremål i forbindelse med forberedelse af julen. Juleforberedelserne er overstået og vi har behov for en anden aktivitet. Men vores store hobby i haven kan vi ikke komme i gang derude - det er ikke forår endnu.

Vi må derfor have en erstatning - vi omgiver os med friske blomster i hjemmet.



Vi gik "shop-amok" i roser i Netto i går - fem bundter gav denne store og smukke buket, som står på sofabordet og sender farverige og positive signaler ud i rummet - den visuelle sans bliver i den grad stimuleret :-)

Et andet sted står der en hyacint og spreder skønne dufte ud i stuen - vores lugtesans stimuleres.


Hyacinten fik jeg af min mor juleaften. Den stod i en lille gave - et arvestykke.  Min mor spurgte, om jeg kunne huske den og mit svar kom hurtigt, for jeg var slet ikke i tvivl. Det var sukkerskålen, som stod på bordet hos mine bedsteforældre, når vi skulle have noget der krævede et drys sukker.


Hver gang jeg ser sukkerskålen, mindes jeg mine bedsteforældre, som jeg holdt så meget af.

Vi fik en skøn julebuket af svigerforældrene til julefrokosten 1. juledag. Den har stået indtil nu, men nu var det tid til at soignere buketten. Da jeg om-arrangerede buketten var der knitrende lyde fra nogle af grenene, som er lidt tørre i det. Men nu kan buketten kan holde et par dage igen.



Og så er det jo næsten ikke til at lade være med at røre den smukke buket - både den røde kugle og de to kogler står med strukturer, som lokker til at lade hånden glide hen over dem.

Tre meget forskellige blomster-arrangementer i vores stue - herligt i denne tid, hvor vi venter på foråret.

Kommentarer

  1. hej Susanne.Ja! vi har det jo med at inspirere hinanden.Dejlig med billige roser her i januar.Og hyacinter og andre dejlige forårsblomster er heller ikke til at undvære.God søndag aften knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vist bare et must, at få nogle blomster ind i stuerne, så længe vi venter på forår :-)

      Slet
  2. Du rammer sikkert plet med din analyse af, hvorfor så mange viser buketter og andre inderdørs planter lige for tiden. Jeg går mere og tager tilløb til at få sået de frø, som skal udendørs og have frost.

    SvarSlet
    Svar
    1. Så kan vi tage tilløb sammen Marie. Jeg har også en del frø, som skal såes og have noget kulde for at spire. God så-lyst til os begge to :-)

      Slet
  3. Ja, det er sjovt som vi tænker ens :-)

    SvarSlet
  4. Jeg tror da også at det er buketsøndag... der er i hvert fald en del der er enige om at det er emnet idag :o)
    Og også du har skønne buketter, der frister en til selv at købe nogle... måske man skulle forbi et sted med buketter imorgen ;o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber du er kommet forbi et godt sted med nogle gode buketter. Det er så dejligt at have nogle stående, som vi kan nyde :-)

      Slet
  5. Smukt med så mange sammen, jeg skulle nok have købt flere :)
    Min gamle buket blev også omarrangeret og sjovt nok var det også nellikerne som holdt længst her. Måske skal vi købe flere nelliker, de dufter også.
    Sukkerskålen er så fin, dejligt med et minde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg er også vild med så mange de roser sammen - det er ikke sidste gang jeg gør det.

      Må da vist lige stikke snuden ned i nelliken - men det kunne da godt være, at det ku' blive en darlig i vaserne fremover. Smuk er den ihvertfald :-)

      Sukkerskålen blev jeg rigtig glad for - har flere arveting, som jeg passer godt på :)

      Slet
  6. Ja - jeg tror da også lige at det blev store buket søndag rundt på bloggene idag ;o), jeg valgte nu at gå i haven med kameraet isedet. Dejligt at den gamle sukkerskål igen kunne komme til værdighed ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvem havde troet, at man kunne få så meget skønhed ud af en tur i Netto. Herligt - og hvor er det dejligt at du tør købe hele fem bundter. Ofte `nøjes´ man med at købe ét, men bliver altid frygtelig skuffet over resultatet. Der må være lidt format over det! God stil.
      Lune hilsener, Mathias

      Slet
    2. @ Heidi; Det lyder også dejligt med en tur rundt i haven med kamera. Selvom haven umiddelbart ser kedelig og brun ud, så er der altid masser af motiver, hvis man kigger godt efter.

      Herligt at den havnede hos mig. Og mon ikke der kunne sige sig et par hyacinter eller andet godt i den igen :-)

      Slet
    3. @ Mathias; thi hi, du har ret - det er ikke hver gang man har mulighed for at købe sådan skønne roser i Netto. Til den pris, så var det fristende bare at hive ned af hylderne og hvor var det dejligt, at jeg gjorde det - nyder dem så meget :-)

      Slet
  7. Tre smukke blomster-arrangementer.
    Jeg har haft en julerose og 1 hyacint der har pyntet op indtil nu, men nu kan de ikke mere.
    Måske falder jeg for en blomst på fredag, hvis vi kommer til byen.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Dejligt - både julerose og hyacint kan du plante i haven og få glæde af dem i næste sæson. Håber du falder for noget på fredag, så du kan få noget nyt at glæde dig over :-)

      Slet
  8. Ja, vi MÅ have nogle blomster ind medens vi venter på, at der kommer blomster og noget mere grønt der ude i vore haver.
    Jeg gik ikke så meget "shop amok" som dig, men nøjedes med to flotte store afskårne ranunkler som jeg klippede ned så de passer til to små kobbervaser/skåle fra Tage Andersen, dem nyder jeg virkelig.
    Men hvor ser den store flotte buket du har arrangeret fin ud, og det er da rigtig flot du stadig har noget af buketten fra julefrokosten.
    God aften
    Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder nu også som et dejligt blomsterarrangement - ranunkler er også én af dem, som jeg holder meget af :-)

      Tak - ja, den er ret stor og nyder de smukke og fem forskellige farver sammen :-)

      Slet
  9. Så skønne blomster, roserne er da fantastiske, og det er jo mængden der gør forskellen. Der er ikke noget som en kæmpe buket, om det så er påskeliljer, lupiner eller grøftekantsblomster.
    Fin sukkerskål, kan godt forstå at du blev glad for den, sødt af din mor at give dig den, mens hun selv stadig kan se dig have glæde af den. Jeg har også nogle arvede ting som er noget helt specielt for mig.
    K.H. Anette fra Fru Pedersens have

    SvarSlet
  10. Det må ha' været en skøn buket - det er ihvertfald flotte billeder du har taget - rigtig julerødt..... jeg har netop smidt mine røde jule-amaryllis'er ud - så nu er der kun den pyntegrønt som de var stukket ned i - tilbage i skålen - jeg må tage mig sammen og smide det ud også..... julen er vel forbi for denne gang.

    SvarSlet
  11. Flotte roser, og ja det er dejligt nu med noget andet end julepynten.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad