Gå videre til hovedindholdet

Blomster arrangementer


Sjovt nok så har jeg planlagt et indlæg omkring blomster indendøre og kan se se, at der er mange andre på bloggene der også har - det må være buketsøndag.

Vi har i december omgivet os med julepynt og juledekorationer, som nu er gemt væk - vi trænger til noget at sætte istedet.

Måske er det vores have- og aktivitetsgen, som begynder at røre på sig. I december har der været masser af gøremål i forbindelse med forberedelse af julen. Juleforberedelserne er overstået og vi har behov for en anden aktivitet. Men vores store hobby i haven kan vi ikke komme i gang derude - det er ikke forår endnu.

Vi må derfor have en erstatning - vi omgiver os med friske blomster i hjemmet.Vi gik "shop-amok" i roser i Netto i går - fem bundter gav denne store og smukke buket, som står på sofabordet og sender farverige og positive signaler ud i rummet - den visuelle sans bliver i den grad stimuleret :-)

Et andet sted står der en hyacint og spreder skønne dufte ud i stuen - vores lugtesans stimuleres.


Hyacinten fik jeg af min mor juleaften. Den stod i en lille gave - et arvestykke.  Min mor spurgte, om jeg kunne huske den og mit svar kom hurtigt, for jeg var slet ikke i tvivl. Det var sukkerskålen, som stod på bordet hos mine bedsteforældre, når vi skulle have noget der krævede et drys sukker.


Hver gang jeg ser sukkerskålen, mindes jeg mine bedsteforældre, som jeg holdt så meget af.

Vi fik en skøn julebuket af svigerforældrene til julefrokosten 1. juledag. Den har stået indtil nu, men nu var det tid til at soignere buketten. Da jeg om-arrangerede buketten var der knitrende lyde fra nogle af grenene, som er lidt tørre i det. Men nu kan buketten kan holde et par dage igen.Og så er det jo næsten ikke til at lade være med at røre den smukke buket - både den røde kugle og de to kogler står med strukturer, som lokker til at lade hånden glide hen over dem.

Tre meget forskellige blomster-arrangementer i vores stue - herligt i denne tid, hvor vi venter på foråret.

Kommentarer

 1. hej Susanne.Ja! vi har det jo med at inspirere hinanden.Dejlig med billige roser her i januar.Og hyacinter og andre dejlige forårsblomster er heller ikke til at undvære.God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist bare et must, at få nogle blomster ind i stuerne, så længe vi venter på forår :-)

   Slet
 2. Du rammer sikkert plet med din analyse af, hvorfor så mange viser buketter og andre inderdørs planter lige for tiden. Jeg går mere og tager tilløb til at få sået de frø, som skal udendørs og have frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kan vi tage tilløb sammen Marie. Jeg har også en del frø, som skal såes og have noget kulde for at spire. God så-lyst til os begge to :-)

   Slet
 3. Ja, det er sjovt som vi tænker ens :-)

  SvarSlet
 4. Jeg tror da også at det er buketsøndag... der er i hvert fald en del der er enige om at det er emnet idag :o)
  Og også du har skønne buketter, der frister en til selv at købe nogle... måske man skulle forbi et sted med buketter imorgen ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du er kommet forbi et godt sted med nogle gode buketter. Det er så dejligt at have nogle stående, som vi kan nyde :-)

   Slet
 5. Smukt med så mange sammen, jeg skulle nok have købt flere :)
  Min gamle buket blev også omarrangeret og sjovt nok var det også nellikerne som holdt længst her. Måske skal vi købe flere nelliker, de dufter også.
  Sukkerskålen er så fin, dejligt med et minde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også vild med så mange de roser sammen - det er ikke sidste gang jeg gør det.

   Må da vist lige stikke snuden ned i nelliken - men det kunne da godt være, at det ku' blive en darlig i vaserne fremover. Smuk er den ihvertfald :-)

   Sukkerskålen blev jeg rigtig glad for - har flere arveting, som jeg passer godt på :)

   Slet
 6. Ja - jeg tror da også lige at det blev store buket søndag rundt på bloggene idag ;o), jeg valgte nu at gå i haven med kameraet isedet. Dejligt at den gamle sukkerskål igen kunne komme til værdighed ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvem havde troet, at man kunne få så meget skønhed ud af en tur i Netto. Herligt - og hvor er det dejligt at du tør købe hele fem bundter. Ofte `nøjes´ man med at købe ét, men bliver altid frygtelig skuffet over resultatet. Der må være lidt format over det! God stil.
   Lune hilsener, Mathias

   Slet
  2. @ Heidi; Det lyder også dejligt med en tur rundt i haven med kamera. Selvom haven umiddelbart ser kedelig og brun ud, så er der altid masser af motiver, hvis man kigger godt efter.

   Herligt at den havnede hos mig. Og mon ikke der kunne sige sig et par hyacinter eller andet godt i den igen :-)

   Slet
  3. @ Mathias; thi hi, du har ret - det er ikke hver gang man har mulighed for at købe sådan skønne roser i Netto. Til den pris, så var det fristende bare at hive ned af hylderne og hvor var det dejligt, at jeg gjorde det - nyder dem så meget :-)

   Slet
 7. Tre smukke blomster-arrangementer.
  Jeg har haft en julerose og 1 hyacint der har pyntet op indtil nu, men nu kan de ikke mere.
  Måske falder jeg for en blomst på fredag, hvis vi kommer til byen.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Dejligt - både julerose og hyacint kan du plante i haven og få glæde af dem i næste sæson. Håber du falder for noget på fredag, så du kan få noget nyt at glæde dig over :-)

   Slet
 8. Ja, vi MÅ have nogle blomster ind medens vi venter på, at der kommer blomster og noget mere grønt der ude i vore haver.
  Jeg gik ikke så meget "shop amok" som dig, men nøjedes med to flotte store afskårne ranunkler som jeg klippede ned så de passer til to små kobbervaser/skåle fra Tage Andersen, dem nyder jeg virkelig.
  Men hvor ser den store flotte buket du har arrangeret fin ud, og det er da rigtig flot du stadig har noget af buketten fra julefrokosten.
  God aften
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder nu også som et dejligt blomsterarrangement - ranunkler er også én af dem, som jeg holder meget af :-)

   Tak - ja, den er ret stor og nyder de smukke og fem forskellige farver sammen :-)

   Slet
 9. Så skønne blomster, roserne er da fantastiske, og det er jo mængden der gør forskellen. Der er ikke noget som en kæmpe buket, om det så er påskeliljer, lupiner eller grøftekantsblomster.
  Fin sukkerskål, kan godt forstå at du blev glad for den, sødt af din mor at give dig den, mens hun selv stadig kan se dig have glæde af den. Jeg har også nogle arvede ting som er noget helt specielt for mig.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 10. Det må ha' været en skøn buket - det er ihvertfald flotte billeder du har taget - rigtig julerødt..... jeg har netop smidt mine røde jule-amaryllis'er ud - så nu er der kun den pyntegrønt som de var stukket ned i - tilbage i skålen - jeg må tage mig sammen og smide det ud også..... julen er vel forbi for denne gang.

  SvarSlet
 11. Flotte roser, og ja det er dejligt nu med noget andet end julepynten.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…