Gå videre til hovedindholdet

Blå, blå himmel

Sikke dog et dejligt vejr med den skønneste blå og skyfri himmel. Og solen skinner :-)
Duerne satte sig i solskinnet og lod sig varme. Indimellem pudsede de lidt på dragterne, men ellers nød de vist bare tilværelsen. De er endnu ikke begyndt at kure, men det kan da ikke vare længe.

Det er fortsat koldt hvilket afspejles i lyden fra sneen, når man går rundt derude - den knaser så sprødt. 

Når jeg sidder her i stuen og kigger ud på den blå himmel og den varmende sol, så ser det jo dejligt lunt ud derude. Men vejret får mig til at længes efter forår og til at jeg igen kan komme i gang i haven.

Kommentarer

  1. Der var I heldige, ingen blå himmel her, men dejligt at se den hos dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, DK jo lille, men alligevel stor nok til, at vejret er meget forskelligt i de forskellige landsdele. Og vejret har vist sig fra den blå og solrige side her hele dagen :-)

      Slet
  2. Hej Susanne.Det har været det smukkeste vejr,men hundekoldt.Ja! vi længes,men vi overlever nok de sidst kolde måneder.God aften knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt sikker på, at vi overlever de sidste kolde måneder. Men så er det jo dejligt, at vi kan opleve sådan et skønt vejr fra stuerne ;-)

      Slet
  3. Åh, en dejlig himmel! Jeg har været på arbejde i de lyse timer og ikke rigtigt oplevet lyset i dag. Godt jeg kan se det her hos dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Normalt er jeg også på arbejde i de lyse timer, men det var så skønt at sidde i (syge)sofaen og se ud på den skønne himmel og livgivende sol. Det kan kun være helbredende :-)

      Slet
  4. Flotte, flotte billeder. Dejligt vejr, ja, men man bliver altså dødtræt af kulden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Du har ret i, at kulden er meget insisterende. Men der ser ud til, at der kommer plusgrader på mandag og frem - det bliver dejligt :-)

      Slet
  5. Hej Susanne. Ja, jeg blev også glad over vejret i dag for solen har også skinnet her fra en klar himmel. Dine billeder er bare rigtig gode. Jeg synes dog, der er for koldt! Brrr. minus 15 i morges, så jeg havde masser af tøj på, da jeg skulle ud på cyklen. Nu er der minus 11.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Enig, cykelvejr er det bestemt ikke. Og selvom man klæder sig varmt på, så må det give frostsprængte kinder. så er jeg altså glad for, at jeg har min lille bil (skal køre 23 km hver vej, så den er nødvendig).

      Slet
  6. Ja det har været en helt fantastisk dag derude i dag og med det skønneste vejr som du har fanget så flot. Du er ikke alene om at længes efter forår... jeg kan sagtens høre alle de små spire der venter på sol og varme, kalde på mig ;)

    Haveknus
    Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - man måtte jo bare ud og fange det skønne vejr på linsen :-)
      Nåhh, det var det der "larmede" i haven - smiler ;-) Ja, det må altså godt snart bliver bare lidt mere forårsagtigt.

      Slet
  7. Ja den blå himmel som vi her i øst har kunnet glæde os over var sådan en ren humørhøjner med forårsfornemmelser i accendanten;0). Skal virkeligt passe på, at man ikke begynder at grave i sneen efter lysegrønne forårstegn...

    Dejlig aften herfra
    Katinka

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, du har ret i, at det gav lyst til at grave lidt i sneen. Jeg har en del klokkescilla for meget og har netop overvejet om jeg ikke skulle grave lidt op til at drive indendørs. Men .... jorden er jo slet ikke fremkommelig.

      Slet
  8. Skønne billeder du fik fanget i solskinnet. De får unægteligt humøret til at stige nogle grader, og det er også tiltrængt, for koldt det er det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig kummefryserkoldt - hvis det endda ikke er frysehuskoldt. Men indefra var sol og blå himmel rene humørbomber :-)

      Slet
  9. Mageløst :) Sådan en gang sol løfter humøret højt op.
    Det bliver da dejligt for jer at komme i gang med rydningsprojektet sammen med vennerne, som du skrev om i forrige indlæg. Så skal der planlægges, hvad de nye arealer skal bruges til, det er herligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var dejligt at opleve sol og den blå himmel og så var det endda hele dagen :-)
      Du kan tror der skal planlægges, men jeg kan ikke helt overskue det nu, for hvor meget plads bliver der. Synes det er svært at se, når de store og vilde stedstegrønne fylder alt i området lige nu. Men når det hele er væk, så er jeg sikker på, at der kommer masser af drømme og ideer :-)

      Slet
  10. Smuk himmel - ligner jo næsten en septemberhimmel :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har du ret i, men kan den ikke også ligne en aprilhimmel?

      Slet
  11. JO, nu du siger det...en klar aprilhimmel....er da også at foretrække på denne tid af året :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var lige præcis det jeg tænkte - vi styrer mod april :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad