Gå videre til hovedindholdet

Blå, blå himmel

Sikke dog et dejligt vejr med den skønneste blå og skyfri himmel. Og solen skinner :-)
Duerne satte sig i solskinnet og lod sig varme. Indimellem pudsede de lidt på dragterne, men ellers nød de vist bare tilværelsen. De er endnu ikke begyndt at kure, men det kan da ikke vare længe.

Det er fortsat koldt hvilket afspejles i lyden fra sneen, når man går rundt derude - den knaser så sprødt. 

Når jeg sidder her i stuen og kigger ud på den blå himmel og den varmende sol, så ser det jo dejligt lunt ud derude. Men vejret får mig til at længes efter forår og til at jeg igen kan komme i gang i haven.

Kommentarer

 1. Der var I heldige, ingen blå himmel her, men dejligt at se den hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, DK jo lille, men alligevel stor nok til, at vejret er meget forskelligt i de forskellige landsdele. Og vejret har vist sig fra den blå og solrige side her hele dagen :-)

   Slet
 2. Hej Susanne.Det har været det smukkeste vejr,men hundekoldt.Ja! vi længes,men vi overlever nok de sidst kolde måneder.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at vi overlever de sidste kolde måneder. Men så er det jo dejligt, at vi kan opleve sådan et skønt vejr fra stuerne ;-)

   Slet
 3. Åh, en dejlig himmel! Jeg har været på arbejde i de lyse timer og ikke rigtigt oplevet lyset i dag. Godt jeg kan se det her hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt er jeg også på arbejde i de lyse timer, men det var så skønt at sidde i (syge)sofaen og se ud på den skønne himmel og livgivende sol. Det kan kun være helbredende :-)

   Slet
 4. Flotte, flotte billeder. Dejligt vejr, ja, men man bliver altså dødtræt af kulden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du har ret i, at kulden er meget insisterende. Men der ser ud til, at der kommer plusgrader på mandag og frem - det bliver dejligt :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Ja, jeg blev også glad over vejret i dag for solen har også skinnet her fra en klar himmel. Dine billeder er bare rigtig gode. Jeg synes dog, der er for koldt! Brrr. minus 15 i morges, så jeg havde masser af tøj på, da jeg skulle ud på cyklen. Nu er der minus 11.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Enig, cykelvejr er det bestemt ikke. Og selvom man klæder sig varmt på, så må det give frostsprængte kinder. så er jeg altså glad for, at jeg har min lille bil (skal køre 23 km hver vej, så den er nødvendig).

   Slet
 6. Ja det har været en helt fantastisk dag derude i dag og med det skønneste vejr som du har fanget så flot. Du er ikke alene om at længes efter forår... jeg kan sagtens høre alle de små spire der venter på sol og varme, kalde på mig ;)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - man måtte jo bare ud og fange det skønne vejr på linsen :-)
   Nåhh, det var det der "larmede" i haven - smiler ;-) Ja, det må altså godt snart bliver bare lidt mere forårsagtigt.

   Slet
 7. Ja den blå himmel som vi her i øst har kunnet glæde os over var sådan en ren humørhøjner med forårsfornemmelser i accendanten;0). Skal virkeligt passe på, at man ikke begynder at grave i sneen efter lysegrønne forårstegn...

  Dejlig aften herfra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret i, at det gav lyst til at grave lidt i sneen. Jeg har en del klokkescilla for meget og har netop overvejet om jeg ikke skulle grave lidt op til at drive indendørs. Men .... jorden er jo slet ikke fremkommelig.

   Slet
 8. Skønne billeder du fik fanget i solskinnet. De får unægteligt humøret til at stige nogle grader, og det er også tiltrængt, for koldt det er det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig kummefryserkoldt - hvis det endda ikke er frysehuskoldt. Men indefra var sol og blå himmel rene humørbomber :-)

   Slet
 9. Mageløst :) Sådan en gang sol løfter humøret højt op.
  Det bliver da dejligt for jer at komme i gang med rydningsprojektet sammen med vennerne, som du skrev om i forrige indlæg. Så skal der planlægges, hvad de nye arealer skal bruges til, det er herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt at opleve sol og den blå himmel og så var det endda hele dagen :-)
   Du kan tror der skal planlægges, men jeg kan ikke helt overskue det nu, for hvor meget plads bliver der. Synes det er svært at se, når de store og vilde stedstegrønne fylder alt i området lige nu. Men når det hele er væk, så er jeg sikker på, at der kommer masser af drømme og ideer :-)

   Slet
 10. Smuk himmel - ligner jo næsten en septemberhimmel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, men kan den ikke også ligne en aprilhimmel?

   Slet
 11. JO, nu du siger det...en klar aprilhimmel....er da også at foretrække på denne tid af året :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige præcis det jeg tænkte - vi styrer mod april :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …