Gå videre til hovedindholdet

Blå, blå himmel

Sikke dog et dejligt vejr med den skønneste blå og skyfri himmel. Og solen skinner :-)
Duerne satte sig i solskinnet og lod sig varme. Indimellem pudsede de lidt på dragterne, men ellers nød de vist bare tilværelsen. De er endnu ikke begyndt at kure, men det kan da ikke vare længe.

Det er fortsat koldt hvilket afspejles i lyden fra sneen, når man går rundt derude - den knaser så sprødt. 

Når jeg sidder her i stuen og kigger ud på den blå himmel og den varmende sol, så ser det jo dejligt lunt ud derude. Men vejret får mig til at længes efter forår og til at jeg igen kan komme i gang i haven.

Kommentarer

 1. Der var I heldige, ingen blå himmel her, men dejligt at se den hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, DK jo lille, men alligevel stor nok til, at vejret er meget forskelligt i de forskellige landsdele. Og vejret har vist sig fra den blå og solrige side her hele dagen :-)

   Slet
 2. Hej Susanne.Det har været det smukkeste vejr,men hundekoldt.Ja! vi længes,men vi overlever nok de sidst kolde måneder.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at vi overlever de sidste kolde måneder. Men så er det jo dejligt, at vi kan opleve sådan et skønt vejr fra stuerne ;-)

   Slet
 3. Åh, en dejlig himmel! Jeg har været på arbejde i de lyse timer og ikke rigtigt oplevet lyset i dag. Godt jeg kan se det her hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt er jeg også på arbejde i de lyse timer, men det var så skønt at sidde i (syge)sofaen og se ud på den skønne himmel og livgivende sol. Det kan kun være helbredende :-)

   Slet
 4. Flotte, flotte billeder. Dejligt vejr, ja, men man bliver altså dødtræt af kulden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du har ret i, at kulden er meget insisterende. Men der ser ud til, at der kommer plusgrader på mandag og frem - det bliver dejligt :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Ja, jeg blev også glad over vejret i dag for solen har også skinnet her fra en klar himmel. Dine billeder er bare rigtig gode. Jeg synes dog, der er for koldt! Brrr. minus 15 i morges, så jeg havde masser af tøj på, da jeg skulle ud på cyklen. Nu er der minus 11.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Enig, cykelvejr er det bestemt ikke. Og selvom man klæder sig varmt på, så må det give frostsprængte kinder. så er jeg altså glad for, at jeg har min lille bil (skal køre 23 km hver vej, så den er nødvendig).

   Slet
 6. Ja det har været en helt fantastisk dag derude i dag og med det skønneste vejr som du har fanget så flot. Du er ikke alene om at længes efter forår... jeg kan sagtens høre alle de små spire der venter på sol og varme, kalde på mig ;)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - man måtte jo bare ud og fange det skønne vejr på linsen :-)
   Nåhh, det var det der "larmede" i haven - smiler ;-) Ja, det må altså godt snart bliver bare lidt mere forårsagtigt.

   Slet
 7. Ja den blå himmel som vi her i øst har kunnet glæde os over var sådan en ren humørhøjner med forårsfornemmelser i accendanten;0). Skal virkeligt passe på, at man ikke begynder at grave i sneen efter lysegrønne forårstegn...

  Dejlig aften herfra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret i, at det gav lyst til at grave lidt i sneen. Jeg har en del klokkescilla for meget og har netop overvejet om jeg ikke skulle grave lidt op til at drive indendørs. Men .... jorden er jo slet ikke fremkommelig.

   Slet
 8. Skønne billeder du fik fanget i solskinnet. De får unægteligt humøret til at stige nogle grader, og det er også tiltrængt, for koldt det er det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig kummefryserkoldt - hvis det endda ikke er frysehuskoldt. Men indefra var sol og blå himmel rene humørbomber :-)

   Slet
 9. Mageløst :) Sådan en gang sol løfter humøret højt op.
  Det bliver da dejligt for jer at komme i gang med rydningsprojektet sammen med vennerne, som du skrev om i forrige indlæg. Så skal der planlægges, hvad de nye arealer skal bruges til, det er herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt at opleve sol og den blå himmel og så var det endda hele dagen :-)
   Du kan tror der skal planlægges, men jeg kan ikke helt overskue det nu, for hvor meget plads bliver der. Synes det er svært at se, når de store og vilde stedstegrønne fylder alt i området lige nu. Men når det hele er væk, så er jeg sikker på, at der kommer masser af drømme og ideer :-)

   Slet
 10. Smuk himmel - ligner jo næsten en septemberhimmel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, men kan den ikke også ligne en aprilhimmel?

   Slet
 11. JO, nu du siger det...en klar aprilhimmel....er da også at foretrække på denne tid af året :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige præcis det jeg tænkte - vi styrer mod april :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)