Gå videre til hovedindholdet

Skønne julegaver

Vi har haft et par dejlig juledage med besøg af kære familiemedlemmer. Juleaften med mine forældre og 1. juledag med mine forældre, svigerforældre og svoger og svigerinde. Svigermor havde ovenstående buket med som værtindegave - en rigtig julebuket i skønne mørkerøde nuancer.  

Juleaften havde vi fået planlagt så dejligt, at vi stod i køkkenet i minimum af tid og i stedet kunne nyde hinandens selskab. Sønnikes humør var helt i top og efter at vi alle havde valgt en sang til dansen om juletræet førte han an rundt i huset mens vi sang "Nu er det jul igen". 

Vores tradition omkring julegaverne er, at der bliver pakket én gave op af gangen. Sønnike stod for uddelingen og han så ud til at nyde det. 

Jeg fik mange skønne gaver fra min ønskeliste - alle relateret til haven; havebøger og fuglefodderhuse.

Jeg fik hele fem forskellige havebøger, så nu er der masser af læsestof til de kommende måneders armchairgardening og lur mig, om jeg ikke får nogle idéer til den kommende havesæson. 

Jeg er endnu ikke gået igang med at så stauder, men har en del frø liggende, som jeg har byttet mig til. Jeg håbede derfor meget på, at Anne Gines staudefrø-bog lå under træet. Så det bliver den første af bøgerne som skal studeres og det bliver her mellem jul og nytår. Og så skal jeg have gang i såningen snarest. 


Fuglene skal have det godt i min have - jeg fik tre meget forskellige fuglefodderhuse. Så er det belejligt, at der er meldt +grader de kommende dage, så jeg kan komme i haven og få dem placeret derude. Det bliver skønt at komme et smut derud i de kommende fridage - i dagslys. Jeg har nemlig fri helt frem til torsdagen efter nytårsaften og de skal nydes.

Kommentarer

 1. SKØNNE julegaver... familien har sandelig forstået det :o) God fornøjelse i sofaen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de har vist opdaget, at jeg er glad for haven ;o) Tak, jeg er sikker på, at jeg vil nyde at bladre og gøre mig klogere på mange forskellige emner i de nye bøger :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Thank you and a Happy New Year to you :-) By the way - love Michael Boublé and his christmas-songs :o)

   Slet
 3. Dejlige julegaver du har fået.
  Ha` en god 2. juledags aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det rene guf jeg har fået i julegaver :-)

   Slet
 4. Fine, smukke julegaver - jeg er sikker på at du er i syvende boghimmel og fuglene ligeså:)

  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - jeg er begejstret og det er jeg sikker på, at fuglene også bliver :-))

   Slet
 5. Åh nogle dejlige havegaver, som jeg sukker lidt over, selvom jeg faktisk er super glad for egne, men vist selv må plyndre en boghandel snart;0)

  Dejlig aften og mange julehilsner fortsat fr
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønne gaver og der er til mange timers underholdning.
   Hvis du skal på bogjagt, så er bøgerne af Anemette Olesen svære at få fat i hos boghandlerne, men de kan skaffes for rimelige penge på Anemettes eget forlag; http://www.anemetteolesen.dk/bogsalg2. God "jagt" :-)

   Slet
 6. Sikke nogle dejlige julegaver til dig og til fuglene.
  Det er skønt med læsestof til vinteren, som vi nok må forvente varer et par måneder endnu:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at have læsestof til et par laaange vintermåneder - inspiration fra bøgerne og drømme deraf gør månederne kortere :-)

   Slet
 7. Ikke så tosset med bøger i julegave. Jeg fik også staudefrøbogen, så der er læsestof til mørke vinteraftener.

  Fuglene bliver da ordentligt forkælet med alle de foderhuse

  SvarSlet
  Svar
  1. Staudefrøbogen glæder jeg mig til at læse og blive klogere af. Og så skal bytte-frøene sorteres og de første skal såes efter anvisninger fra bogen.

   Ja, det håber jeg, at de gør. Men må vist have fat i én eller anden ting, som jeg kan give fuglene vand i - de bliver sikkert tørstigt af alt den foder :o)

   Slet
 8. Uhm sikken en masse armchairgardening, det nu kan blive til de næste dage.
  God fornøjelse - også med staudesåningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lækkert med nyt og spændende litteratur :-)
   Tak - var lidt ude i dag, men det blev ikke til så meget, for det var godt nok koldt :/

   Slet
 9. Sikke dejlige havegaver. Dejligt med nyt havelæsestof til vinteren. Jeg fik også et par havebøger :-)
  Fine foderhuse, dem bliver både du og fuglene helt sikker glade for.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til som fast læser :-)
   Det er skønt med havelitteratur - det tror jeg aldrig, at jeg får for meget af.
   Fik det første hus sat ud i dag - mon ikke de næste kommer de følgende dage, så også fuglene kan få glæde af dem :)

   Slet
 10. Hej Susanne.Dejlige julegaver du har fået.Har også den nye bog fra C.D.Der er da til nogle timers læsning.Fik også et sødt fuglehus af min søster....skal lige finde ud af hvor det skal placeres.Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, den bog kommer indeholder mange timers dejlig læsning og mon ikke også, at der udspringer nogle drømme derfra :-)
   Det vil jo være dejligt at få fuglehusene placeret, så vi kan se den indefra og nyde fuglelivet, så der skal tænkes over placeringen ...

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)