Gå videre til hovedindholdet

Saltmandler

Her ligger jeg på sofa'en med 39,2 i feber! Heldigvis er det jo kun midlertidigt, at jeg er meldt ud af hverdagslivet og jeg ville være et skarn, hvis jeg brokkede mig over feber et par dage. Jeg tænker her på de mennesker, som har en livstruende eller kronisk sygdom at leve med - hvor må det være svært.

Et par stykker har ønsket at få en DIY på julehjerne fra sidste indlæg, men de planer må jeg skrotte i dag. Når der er energi igen, så skriver jeg et indlæg herom.

Jeg prøvede at finde energi til at lave et par nellike-appelsiner, men den slog kun til, til én enkel appelsin. Der må laves flere senere. Men saltmandler har jeg lavet inden og mums hvor de smager. 


Du får opskriften på saltmandlerne lige her

Saltmandler
500 g mandler
5 dl vand
8 spsk fint salt

Saltet opløses i vandet og mandlerne tilsættes. Trækker ca. 30 min og omrøres indimellem. Vandet hældes fra og mandlerne fordeles på en bageplade med bagepapir. 
Mandlerne sættes i en 150 grader forvarmet ovn og bages i 20 min. Husk at vende mandlerne ind imellem.

I øvrigt er løberen på bordet en gave fra min kære afdøde mormor. Løberen fik jeg, da jeg var ung. Jeg nænner simpelhen ikke, at bruge den, så det var kun for opstillingens skyld, at den kom frem. Måske er det fjollet, at sådan et smukt stykke håndarbejde kun ligger i skabet - men tænk hvis der skete det noget Og dermed den kærlighed, som mormor har lagt i løberen! 

Kommentarer

 1. Hej Susanne. God bedring, jeg håber du kommer ovenpå inden juleaften. God idé med nellikerappelsiner, det tror jeg også jeg vil lave - havde helt glemt dem, det lavede vi tit i min barndom!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det går allerede bedre idag, så er sikker på, at jeg er frisk juleaften :-)
   Ja, husker også nellikeappelsinerne fra min barndom, som hang og duftede så dejligt :)

   Slet
 2. God bedring :) Det er ikke rart med feber og forkølelse, men man får det selvfølgelig nedtonet når man tænker på andres alvorlige sygdomme. En ordentlig portion mandler, du har lavet - jeg husker sidste år hvor jeg "opdagede" disse hos dig og benyttede opskriften - de skal gøre comeback igen i år, skal de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Fantastisk at du kan huske jeg omtalte saltmandlerne sidste år. Og de fortjener bestemt et comeback - de hører jo til julegodter i den sunde ende.

   Slet
 3. God bedring.

  Jeg synes næsten det er synd for den fine dug, at den ikke bliver brugt. Kan den ikke ligge et sted,, hvor den er minimalt udsat?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Du har ret i, at det er synd. Nu har jeg lagt den på et bord, som ikke er så udsat for spild mm. Tak for sparket :)

   Slet
 4. Det er lige sådan nogle duge jeg elsker at finde, når jeg er ude og loppe den. Passet på med kærlighed! Og, hvor er den fin!

  Rigtig god bedring - influenza er godt nok ikke livstruende, men bestemt heller ikke sjov.
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mormor var en knag til disse fine broderier. Jeg har også en del kniplinger fra hendes hånd, som jeg værner om.
   Tak - nej flu er ikke sjov så længe det står på, men heldigvis så kortvarigt.

   Slet
 5. God bedring! Og godt gået at du faktisk fik lavet en nellikeappelsin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Fik lavet to nellikeappelsiner idag og kunne mærke at det var meget nemmere, så set i bakspejlet var det faktisk godt gået, at jeg i det hele taget fik lavet én igår.

   Slet
 6. Godaften Susanne.Hvor ærgeligt at blive syg lige her før jul.
  Men lidt har du da fået lavet.Fin appelsin...dem tror jeg også jeg vil lave.Men rigtig god bedring til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er det før jul og ikke i julen og det går allerede bedre, så jeg er sikker på, at jeg er frisk til julen :)
   Nellike appelsiner bliver vi vist aldrig trætte af. Lige nu ligger de her på bordet og spreder en dejlig juleduft i stuen :-)

   Slet
 7. Så er vi i samme båd - god bedring.

  Det er nogle flotte julehjerter du har lavet. Jeg ser frem til en DIY, når du har energi til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor træls at du også ligger. Men så er vi heldigvis friske til juleaften. Også god bedring til dig.
   Tak - der kommer en DIY inden længe :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…