Gå videre til hovedindholdet

DIY - julehjerter

Jeg lovede en DIY på de julehjerter, som jeg tidligere har vist på bloggen. Jeg havde planer om, at tage billeder i dagslys, men det blev ikke til noget i weekenden. Så I må "nøjes" med de billeder, som jeg har taget en sen krea-aften.


Jeg har brugt Hobby Clay fra Panduro Hobby - en ler, som lufttørrer og ligner keramik, når det er tørt.

Derudover har jeg brugt husholdningsfilm, kagerulle, stedsegrønne grene med flad struktur (andre genstande, som kan give mønster kan bruges), kageudstikkerform, tylle med rundt hul/strikkepind eller andet som kan skabe et hul til silkebåndet, sandpapir, silkebånd.


En klump af leret rulles ud mellem to lag husholdningsfilm. Løft filmen fra leret indimellem for at undgå, at filmen knækker, når fladen bliver større.

Når leret er ca. 3 mm tykt løftes filmen væk fra den ene side af leret. De stedsegrønne grene placeres tilfældigt på leret. Det er en fordel at et stykke af stilken ligger uden for leret - så er de lettere at fjerne, når mønstret er præget i leret.

Læg filmen tilbage over grenene. Rul let med kagerullen over filmen, så den lige hæfter sig fast i leret. 
Vend leret, fjern filmen, læg grene på og læg filmen over leret. Rul igen med kagerullen, så grenene danner mønster i leret. Fjern film og grene fra leret.



Stik ud med kageformen og læg figurerne et sted, hvor de kan tørre. Lav med det samme et hul i figuren med en lille tylle.


Nu skal du vente på, at figurerne tørrer - det tager 1-2 dage. Har du ikke tid til at vente, kan du tørre figurerne i ovnen ved laveste temperatur.


Når figurerne er tørre skal kanter slibes med fint sandpapir. Hæng figuren op med rødt silkebånd.

Kommentarer

  1. Godaften Susanne.Tak for den fine instruktion.Har ikke lige tid til at lave dem nu,men jeg gemmer det til næste år.God jul til dig og familien knus Jette

    SvarSlet
  2. Hvor er de altså bare super fine :-)

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet
  3. Det ser flot ud, god idé at trykke mønstre i. Jeg prøvede noget lignende, men manglede de gamle kageforme fra da børnene var små, så hjerterne blev ikke så pæne, jeg havde heller ikke det med grenene med.

    SvarSlet
  4. Ja, her er et projekt, som må prøves af. Rigtig fin vejledning :-)

    SvarSlet
  5. Tak for den gode vejledning til de søde hjerter, det må jeg simpelthen også prøve - jeg anede ikke hvad Clay var for noget, men det er godt nok smart:-)
    Rigtig god jul til dig og din familie.

    SvarSlet
  6. Tusind tak for det......de er super smukke :0)

    Jeg vil ønske dig og dine en helt fantastisk dejlig jul

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  7. Se det var jo nemt :-). Den vil jeg gemme til næste år. For nu er det slut med julepyslerierne. Nu skal der bare nydes og slappes af.

    Rigtig glædelig jul
    /Birgitte

    SvarSlet
  8. De er rigtig søde, tak for idéen. God jul.

    SvarSlet
  9. dine ophæng ser fine ud.
    hilsen grethe og godt nytår.

    SvarSlet
  10. Tak for jeres søde kommentarer. Indlægget kom lidt sent på, men hvis jeg husker det, så vil jeg lave en lille reminder i starten af december 2013 :-)

    SvarSlet
  11. Hvor er de bare søde, dine julehjerter. Jeg vil bestemt også prøve at huske på dem til næste år, så meget gerne en reminder :-)
    Jeg kan læse at I har haft en dejlig jul med sønnike. Jeg har lige læst alle dine seneste indlæg, men jeg kommenterer samlet her.
    Det var skønne fuglehuse og bøger du har fået. Jeg fik også et lille før-julegave-foderhus, som blev hængt op idag så jeg kan se det herinde fra. Og de små mejser har allerede kastet sig over det. Det er så hyggeligt at se på :-)

    SvarSlet
  12. Tak :-) Jeg laver gerne en reminder til næste år, for skal da vist også selv have lavet lidt flere.
    Ja tak, vi har haft en dejlig jul med sønnike og den øvrige familie. Skønt at have nogle fridage sammen :-)
    Hvor dejligt at du også har fået et fuglefodderhus - det er så dejligt at se det liv det giver udenfor vinduerne. Og de smukke mejser er der masser af. Jeg må indimellem have fuglebogen frem for at se, hvilken slags fugl der befinder sig i haven - dejlig hobby :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad