Gå videre til hovedindholdet

DIY - julehjerter

Jeg lovede en DIY på de julehjerter, som jeg tidligere har vist på bloggen. Jeg havde planer om, at tage billeder i dagslys, men det blev ikke til noget i weekenden. Så I må "nøjes" med de billeder, som jeg har taget en sen krea-aften.


Jeg har brugt Hobby Clay fra Panduro Hobby - en ler, som lufttørrer og ligner keramik, når det er tørt.

Derudover har jeg brugt husholdningsfilm, kagerulle, stedsegrønne grene med flad struktur (andre genstande, som kan give mønster kan bruges), kageudstikkerform, tylle med rundt hul/strikkepind eller andet som kan skabe et hul til silkebåndet, sandpapir, silkebånd.


En klump af leret rulles ud mellem to lag husholdningsfilm. Løft filmen fra leret indimellem for at undgå, at filmen knækker, når fladen bliver større.

Når leret er ca. 3 mm tykt løftes filmen væk fra den ene side af leret. De stedsegrønne grene placeres tilfældigt på leret. Det er en fordel at et stykke af stilken ligger uden for leret - så er de lettere at fjerne, når mønstret er præget i leret.

Læg filmen tilbage over grenene. Rul let med kagerullen over filmen, så den lige hæfter sig fast i leret. 
Vend leret, fjern filmen, læg grene på og læg filmen over leret. Rul igen med kagerullen, så grenene danner mønster i leret. Fjern film og grene fra leret.Stik ud med kageformen og læg figurerne et sted, hvor de kan tørre. Lav med det samme et hul i figuren med en lille tylle.


Nu skal du vente på, at figurerne tørrer - det tager 1-2 dage. Har du ikke tid til at vente, kan du tørre figurerne i ovnen ved laveste temperatur.


Når figurerne er tørre skal kanter slibes med fint sandpapir. Hæng figuren op med rødt silkebånd.

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Tak for den fine instruktion.Har ikke lige tid til at lave dem nu,men jeg gemmer det til næste år.God jul til dig og familien knus Jette

  SvarSlet
 2. Hvor er de altså bare super fine :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Det ser flot ud, god idé at trykke mønstre i. Jeg prøvede noget lignende, men manglede de gamle kageforme fra da børnene var små, så hjerterne blev ikke så pæne, jeg havde heller ikke det med grenene med.

  SvarSlet
 4. Ja, her er et projekt, som må prøves af. Rigtig fin vejledning :-)

  SvarSlet
 5. Tak for den gode vejledning til de søde hjerter, det må jeg simpelthen også prøve - jeg anede ikke hvad Clay var for noget, men det er godt nok smart:-)
  Rigtig god jul til dig og din familie.

  SvarSlet
 6. Tusind tak for det......de er super smukke :0)

  Jeg vil ønske dig og dine en helt fantastisk dejlig jul

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Se det var jo nemt :-). Den vil jeg gemme til næste år. For nu er det slut med julepyslerierne. Nu skal der bare nydes og slappes af.

  Rigtig glædelig jul
  /Birgitte

  SvarSlet
 8. De er rigtig søde, tak for idéen. God jul.

  SvarSlet
 9. dine ophæng ser fine ud.
  hilsen grethe og godt nytår.

  SvarSlet
 10. Tak for jeres søde kommentarer. Indlægget kom lidt sent på, men hvis jeg husker det, så vil jeg lave en lille reminder i starten af december 2013 :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er de bare søde, dine julehjerter. Jeg vil bestemt også prøve at huske på dem til næste år, så meget gerne en reminder :-)
  Jeg kan læse at I har haft en dejlig jul med sønnike. Jeg har lige læst alle dine seneste indlæg, men jeg kommenterer samlet her.
  Det var skønne fuglehuse og bøger du har fået. Jeg fik også et lille før-julegave-foderhus, som blev hængt op idag så jeg kan se det herinde fra. Og de små mejser har allerede kastet sig over det. Det er så hyggeligt at se på :-)

  SvarSlet
 12. Tak :-) Jeg laver gerne en reminder til næste år, for skal da vist også selv have lavet lidt flere.
  Ja tak, vi har haft en dejlig jul med sønnike og den øvrige familie. Skønt at have nogle fridage sammen :-)
  Hvor dejligt at du også har fået et fuglefodderhus - det er så dejligt at se det liv det giver udenfor vinduerne. Og de smukke mejser er der masser af. Jeg må indimellem have fuglebogen frem for at se, hvilken slags fugl der befinder sig i haven - dejlig hobby :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …