Gå videre til hovedindholdet

DIY - julehjerter

Jeg lovede en DIY på de julehjerter, som jeg tidligere har vist på bloggen. Jeg havde planer om, at tage billeder i dagslys, men det blev ikke til noget i weekenden. Så I må "nøjes" med de billeder, som jeg har taget en sen krea-aften.


Jeg har brugt Hobby Clay fra Panduro Hobby - en ler, som lufttørrer og ligner keramik, når det er tørt.

Derudover har jeg brugt husholdningsfilm, kagerulle, stedsegrønne grene med flad struktur (andre genstande, som kan give mønster kan bruges), kageudstikkerform, tylle med rundt hul/strikkepind eller andet som kan skabe et hul til silkebåndet, sandpapir, silkebånd.


En klump af leret rulles ud mellem to lag husholdningsfilm. Løft filmen fra leret indimellem for at undgå, at filmen knækker, når fladen bliver større.

Når leret er ca. 3 mm tykt løftes filmen væk fra den ene side af leret. De stedsegrønne grene placeres tilfældigt på leret. Det er en fordel at et stykke af stilken ligger uden for leret - så er de lettere at fjerne, når mønstret er præget i leret.

Læg filmen tilbage over grenene. Rul let med kagerullen over filmen, så den lige hæfter sig fast i leret. 
Vend leret, fjern filmen, læg grene på og læg filmen over leret. Rul igen med kagerullen, så grenene danner mønster i leret. Fjern film og grene fra leret.Stik ud med kageformen og læg figurerne et sted, hvor de kan tørre. Lav med det samme et hul i figuren med en lille tylle.


Nu skal du vente på, at figurerne tørrer - det tager 1-2 dage. Har du ikke tid til at vente, kan du tørre figurerne i ovnen ved laveste temperatur.


Når figurerne er tørre skal kanter slibes med fint sandpapir. Hæng figuren op med rødt silkebånd.

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Tak for den fine instruktion.Har ikke lige tid til at lave dem nu,men jeg gemmer det til næste år.God jul til dig og familien knus Jette

  SvarSlet
 2. Hvor er de altså bare super fine :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Det ser flot ud, god idé at trykke mønstre i. Jeg prøvede noget lignende, men manglede de gamle kageforme fra da børnene var små, så hjerterne blev ikke så pæne, jeg havde heller ikke det med grenene med.

  SvarSlet
 4. Ja, her er et projekt, som må prøves af. Rigtig fin vejledning :-)

  SvarSlet
 5. Tak for den gode vejledning til de søde hjerter, det må jeg simpelthen også prøve - jeg anede ikke hvad Clay var for noget, men det er godt nok smart:-)
  Rigtig god jul til dig og din familie.

  SvarSlet
 6. Tusind tak for det......de er super smukke :0)

  Jeg vil ønske dig og dine en helt fantastisk dejlig jul

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Se det var jo nemt :-). Den vil jeg gemme til næste år. For nu er det slut med julepyslerierne. Nu skal der bare nydes og slappes af.

  Rigtig glædelig jul
  /Birgitte

  SvarSlet
 8. De er rigtig søde, tak for idéen. God jul.

  SvarSlet
 9. dine ophæng ser fine ud.
  hilsen grethe og godt nytår.

  SvarSlet
 10. Tak for jeres søde kommentarer. Indlægget kom lidt sent på, men hvis jeg husker det, så vil jeg lave en lille reminder i starten af december 2013 :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er de bare søde, dine julehjerter. Jeg vil bestemt også prøve at huske på dem til næste år, så meget gerne en reminder :-)
  Jeg kan læse at I har haft en dejlig jul med sønnike. Jeg har lige læst alle dine seneste indlæg, men jeg kommenterer samlet her.
  Det var skønne fuglehuse og bøger du har fået. Jeg fik også et lille før-julegave-foderhus, som blev hængt op idag så jeg kan se det herinde fra. Og de små mejser har allerede kastet sig over det. Det er så hyggeligt at se på :-)

  SvarSlet
 12. Tak :-) Jeg laver gerne en reminder til næste år, for skal da vist også selv have lavet lidt flere.
  Ja tak, vi har haft en dejlig jul med sønnike og den øvrige familie. Skønt at have nogle fridage sammen :-)
  Hvor dejligt at du også har fået et fuglefodderhus - det er så dejligt at se det liv det giver udenfor vinduerne. Og de smukke mejser er der masser af. Jeg må indimellem have fuglebogen frem for at se, hvilken slags fugl der befinder sig i haven - dejlig hobby :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…