Gå videre til hovedindholdet

Den 1. december sne

Det er hvidt derude - den 1. december sne er faldet og giver et eventyrligt landskab. Sneen ligger som et fint lag på alle planter og der ligger den fint for der er ikke en vind, som truer med at vælte eller ommøblere den jomfruelige sne.

Den stinkende nyserod står med fine knopper og det varer ikke lang tid inden den springer ud. Men inden da kan vi nyde den med lidt fint december-pynt.   


Den skønne Rudbekia Triloba står stadig og lyser op med de gule blomster og hilser velkommen i forhaven. Den er nu også blevet pyntet med lidt december-sne.  



Jeg har endnu ikke fået lavet adventskrans og kalenderlys dekoration. Tror lige jeg må en tur i haven for at samle lidt grønt. Der ligger også lidt birkeris og fyrrekogler, som jeg skal have samlet og lagt til tørre foran brændeovnen. Og så må jeg se, om den kreative og dekorative ånd finder mig i eftermiddag. 

Kommentarer

  1. Så fint det ser ut, snö är ju bara härligt så här års :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret i, at julemåneden og sne ligesom hører sammen :-)

      Slet
  2. Nej da var da næsten heller ikke et øje tørt herhjemme, da vi vågnede op til en snedækket have her til morgen. Sikke en dejlig måde at starte december måned på.

    Utroligt at der stadig er liv i dine solhatte:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig vejr til at komme i julestemning af :-)
      Det er så dejligt, at solhattene stadig holder ved. Men mon ikke også, at det er ved at være slut nu.

      Slet
  3. Sådan et lag sne pynter gevaldig, selvom det hurtigt forsvinder igen.
    Med dekorationerne er det bare at gå i gang, så kommer ånden hurtigt over dig :) det er i hvert fald min erfaring.
    God fornøjelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det meste sne er forsvundet nu, men der stadig lidt hist og pist.
      Ja, jeg må have taget mig sammen til de dekorationer!

      Slet
  4. Et fint lille lagt puddersne her 1. december bidrager bestemt til den godt stemning og så lyser det også op her i årets mørkeste måned. Den lille rudbekia ser nu heller ikke ud til at have noget imod sin snepynt.

    God fornøjelse med dekorationerne, lysten kommer sikkert så snart du har fundet materialerne frem.

    Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, sneen giver lige lidt mere lys i denne mørke tid. Og det kan vi sagtens bruge. Og rudbekiaerne klarer julepynten så fint, men mon ikke de snart synes det er nok for i år.

      Har stadig ikke fået taget mig samme!

      Slet
  5. hej Susanne.ja! her er sneen allereder væk igen,men smukt var det så længe det varede.Du har jo det meste i din have til dekorationer,så det er da bare med at komme igang.Rigtig god 1 dec. til dig knus jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Sneen er faktisk ikke helt væk her - pudsigt når vi bor så tæt på hinanden.

      Ja, jeg har det hele i haven og har også været ude at "høste", så der er ikke flere undskyldninger - bortset fra at jeg skal sætte igang!

      Slet
  6. Ja, hvis det ikke bare var den bedste stemning at vågne op til en 1. december :-)
    Vi er helt og aldeles i julestemning her hos os!

    Tak for skønne havekig!

    Kh. & god weekend,
    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig julestemning og sønnike på 12 udbrød også, da han havde fået 2 chokoladekalendere; jeg har det næsten lige som juleaften (men vist også kun næsten ;-)

      Slet
  7. Ja vejret må siges at være helt perfekt til 1. december Susanne - det hjælper gevaldigt på julehumøret når verden pludselig klædes i hvidt. Hvor er det bare nogle skønne vinterbilleder og jeg bliver endnu en gang mindet om at jeg altså snart må have en nyserod.

    Knus og god 1. decemberhygge mellem gran og andet grønt :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vejret skaber helt sikkert julestemning. Og idag skal vi lave konfekt hos min søster, så jeg er helt sikker på, at julestemningen bliver endnu bedre :-)

      Jeg har masser af små planter af nyserod. Hvis du husker mig på det til foråret, så kan jeg sende dig et par stykker.

      Slet
  8. Der er nu noget smukt over den nyfaldne sne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig - det er så smukt og jomfrueligt :-)

      Slet
  9. Det ser da helt skønt ud! Gode billeder.
    Dbh Mathias

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Og nu er der kommet endnu mere, som ligger så smukt på alle træer og planter :)

      Slet
  10. Kære Susanne.
    Tak for dit besøg på min blog. Hyggeligt at "møde" dig. Nu har jeg så også fundet DIN blog. Jeg melder mig straks som fast læser og sætter dig på min blogliste. Jeg glæder mig til at følge med hos dig :-) Hvor er det nogle dejlige billeder du har taget i dag! Gule blomster i sne. Det er en god kombination.
    Hilsner fra Nana

    SvarSlet
    Svar
    1. Velkommen til - det bliver hyggeligt at have dig med som fast læser :-)
      Tak - det er ikke helt sædvanligt at tage billeder af "friske" blomster med sne.

      Slet
  11. Vidunderlige billeder :-) Ja, sikken megen sne vi fik - vi fik næsten 20 cm sne her på Nordfyn.

    Kh. Marlene

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) 20 cm var ellers ikke så lidt. Her fik vi noget mindre og som billist (2x25 km dagligt) så synes jeg jo, at det er dejligt at det er væk fra vejene her. Men smukt er det nu udenfor vejene :-)

      Slet
    2. Ja, det kan jeg godt forstå, når du kører meget hver dag!

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad