Gå videre til hovedindholdet

Den 1. december sne

Det er hvidt derude - den 1. december sne er faldet og giver et eventyrligt landskab. Sneen ligger som et fint lag på alle planter og der ligger den fint for der er ikke en vind, som truer med at vælte eller ommøblere den jomfruelige sne.

Den stinkende nyserod står med fine knopper og det varer ikke lang tid inden den springer ud. Men inden da kan vi nyde den med lidt fint december-pynt.   


Den skønne Rudbekia Triloba står stadig og lyser op med de gule blomster og hilser velkommen i forhaven. Den er nu også blevet pyntet med lidt december-sne.  Jeg har endnu ikke fået lavet adventskrans og kalenderlys dekoration. Tror lige jeg må en tur i haven for at samle lidt grønt. Der ligger også lidt birkeris og fyrrekogler, som jeg skal have samlet og lagt til tørre foran brændeovnen. Og så må jeg se, om den kreative og dekorative ånd finder mig i eftermiddag. 

Kommentarer

 1. Så fint det ser ut, snö är ju bara härligt så här års :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at julemåneden og sne ligesom hører sammen :-)

   Slet
 2. Nej da var da næsten heller ikke et øje tørt herhjemme, da vi vågnede op til en snedækket have her til morgen. Sikke en dejlig måde at starte december måned på.

  Utroligt at der stadig er liv i dine solhatte:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig vejr til at komme i julestemning af :-)
   Det er så dejligt, at solhattene stadig holder ved. Men mon ikke også, at det er ved at være slut nu.

   Slet
 3. Sådan et lag sne pynter gevaldig, selvom det hurtigt forsvinder igen.
  Med dekorationerne er det bare at gå i gang, så kommer ånden hurtigt over dig :) det er i hvert fald min erfaring.
  God fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det meste sne er forsvundet nu, men der stadig lidt hist og pist.
   Ja, jeg må have taget mig sammen til de dekorationer!

   Slet
 4. Et fint lille lagt puddersne her 1. december bidrager bestemt til den godt stemning og så lyser det også op her i årets mørkeste måned. Den lille rudbekia ser nu heller ikke ud til at have noget imod sin snepynt.

  God fornøjelse med dekorationerne, lysten kommer sikkert så snart du har fundet materialerne frem.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sneen giver lige lidt mere lys i denne mørke tid. Og det kan vi sagtens bruge. Og rudbekiaerne klarer julepynten så fint, men mon ikke de snart synes det er nok for i år.

   Har stadig ikke fået taget mig samme!

   Slet
 5. hej Susanne.ja! her er sneen allereder væk igen,men smukt var det så længe det varede.Du har jo det meste i din have til dekorationer,så det er da bare med at komme igang.Rigtig god 1 dec. til dig knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneen er faktisk ikke helt væk her - pudsigt når vi bor så tæt på hinanden.

   Ja, jeg har det hele i haven og har også været ude at "høste", så der er ikke flere undskyldninger - bortset fra at jeg skal sætte igang!

   Slet
 6. Ja, hvis det ikke bare var den bedste stemning at vågne op til en 1. december :-)
  Vi er helt og aldeles i julestemning her hos os!

  Tak for skønne havekig!

  Kh. & god weekend,
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig julestemning og sønnike på 12 udbrød også, da han havde fået 2 chokoladekalendere; jeg har det næsten lige som juleaften (men vist også kun næsten ;-)

   Slet
 7. Ja vejret må siges at være helt perfekt til 1. december Susanne - det hjælper gevaldigt på julehumøret når verden pludselig klædes i hvidt. Hvor er det bare nogle skønne vinterbilleder og jeg bliver endnu en gang mindet om at jeg altså snart må have en nyserod.

  Knus og god 1. decemberhygge mellem gran og andet grønt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vejret skaber helt sikkert julestemning. Og idag skal vi lave konfekt hos min søster, så jeg er helt sikker på, at julestemningen bliver endnu bedre :-)

   Jeg har masser af små planter af nyserod. Hvis du husker mig på det til foråret, så kan jeg sende dig et par stykker.

   Slet
 8. Der er nu noget smukt over den nyfaldne sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - det er så smukt og jomfrueligt :-)

   Slet
 9. Det ser da helt skønt ud! Gode billeder.
  Dbh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Og nu er der kommet endnu mere, som ligger så smukt på alle træer og planter :)

   Slet
 10. Kære Susanne.
  Tak for dit besøg på min blog. Hyggeligt at "møde" dig. Nu har jeg så også fundet DIN blog. Jeg melder mig straks som fast læser og sætter dig på min blogliste. Jeg glæder mig til at følge med hos dig :-) Hvor er det nogle dejlige billeder du har taget i dag! Gule blomster i sne. Det er en god kombination.
  Hilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til - det bliver hyggeligt at have dig med som fast læser :-)
   Tak - det er ikke helt sædvanligt at tage billeder af "friske" blomster med sne.

   Slet
 11. Vidunderlige billeder :-) Ja, sikken megen sne vi fik - vi fik næsten 20 cm sne her på Nordfyn.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) 20 cm var ellers ikke så lidt. Her fik vi noget mindre og som billist (2x25 km dagligt) så synes jeg jo, at det er dejligt at det er væk fra vejene her. Men smukt er det nu udenfor vejene :-)

   Slet
  2. Ja, det kan jeg godt forstå, når du kører meget hver dag!

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…