Gå videre til hovedindholdet

Den 1. december sne

Det er hvidt derude - den 1. december sne er faldet og giver et eventyrligt landskab. Sneen ligger som et fint lag på alle planter og der ligger den fint for der er ikke en vind, som truer med at vælte eller ommøblere den jomfruelige sne.

Den stinkende nyserod står med fine knopper og det varer ikke lang tid inden den springer ud. Men inden da kan vi nyde den med lidt fint december-pynt.   


Den skønne Rudbekia Triloba står stadig og lyser op med de gule blomster og hilser velkommen i forhaven. Den er nu også blevet pyntet med lidt december-sne.  Jeg har endnu ikke fået lavet adventskrans og kalenderlys dekoration. Tror lige jeg må en tur i haven for at samle lidt grønt. Der ligger også lidt birkeris og fyrrekogler, som jeg skal have samlet og lagt til tørre foran brændeovnen. Og så må jeg se, om den kreative og dekorative ånd finder mig i eftermiddag. 

Kommentarer

 1. Så fint det ser ut, snö är ju bara härligt så här års :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at julemåneden og sne ligesom hører sammen :-)

   Slet
 2. Nej da var da næsten heller ikke et øje tørt herhjemme, da vi vågnede op til en snedækket have her til morgen. Sikke en dejlig måde at starte december måned på.

  Utroligt at der stadig er liv i dine solhatte:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig vejr til at komme i julestemning af :-)
   Det er så dejligt, at solhattene stadig holder ved. Men mon ikke også, at det er ved at være slut nu.

   Slet
 3. Sådan et lag sne pynter gevaldig, selvom det hurtigt forsvinder igen.
  Med dekorationerne er det bare at gå i gang, så kommer ånden hurtigt over dig :) det er i hvert fald min erfaring.
  God fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det meste sne er forsvundet nu, men der stadig lidt hist og pist.
   Ja, jeg må have taget mig sammen til de dekorationer!

   Slet
 4. Et fint lille lagt puddersne her 1. december bidrager bestemt til den godt stemning og så lyser det også op her i årets mørkeste måned. Den lille rudbekia ser nu heller ikke ud til at have noget imod sin snepynt.

  God fornøjelse med dekorationerne, lysten kommer sikkert så snart du har fundet materialerne frem.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sneen giver lige lidt mere lys i denne mørke tid. Og det kan vi sagtens bruge. Og rudbekiaerne klarer julepynten så fint, men mon ikke de snart synes det er nok for i år.

   Har stadig ikke fået taget mig samme!

   Slet
 5. hej Susanne.ja! her er sneen allereder væk igen,men smukt var det så længe det varede.Du har jo det meste i din have til dekorationer,så det er da bare med at komme igang.Rigtig god 1 dec. til dig knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneen er faktisk ikke helt væk her - pudsigt når vi bor så tæt på hinanden.

   Ja, jeg har det hele i haven og har også været ude at "høste", så der er ikke flere undskyldninger - bortset fra at jeg skal sætte igang!

   Slet
 6. Ja, hvis det ikke bare var den bedste stemning at vågne op til en 1. december :-)
  Vi er helt og aldeles i julestemning her hos os!

  Tak for skønne havekig!

  Kh. & god weekend,
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig julestemning og sønnike på 12 udbrød også, da han havde fået 2 chokoladekalendere; jeg har det næsten lige som juleaften (men vist også kun næsten ;-)

   Slet
 7. Ja vejret må siges at være helt perfekt til 1. december Susanne - det hjælper gevaldigt på julehumøret når verden pludselig klædes i hvidt. Hvor er det bare nogle skønne vinterbilleder og jeg bliver endnu en gang mindet om at jeg altså snart må have en nyserod.

  Knus og god 1. decemberhygge mellem gran og andet grønt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vejret skaber helt sikkert julestemning. Og idag skal vi lave konfekt hos min søster, så jeg er helt sikker på, at julestemningen bliver endnu bedre :-)

   Jeg har masser af små planter af nyserod. Hvis du husker mig på det til foråret, så kan jeg sende dig et par stykker.

   Slet
 8. Der er nu noget smukt over den nyfaldne sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - det er så smukt og jomfrueligt :-)

   Slet
 9. Det ser da helt skønt ud! Gode billeder.
  Dbh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Og nu er der kommet endnu mere, som ligger så smukt på alle træer og planter :)

   Slet
 10. Kære Susanne.
  Tak for dit besøg på min blog. Hyggeligt at "møde" dig. Nu har jeg så også fundet DIN blog. Jeg melder mig straks som fast læser og sætter dig på min blogliste. Jeg glæder mig til at følge med hos dig :-) Hvor er det nogle dejlige billeder du har taget i dag! Gule blomster i sne. Det er en god kombination.
  Hilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til - det bliver hyggeligt at have dig med som fast læser :-)
   Tak - det er ikke helt sædvanligt at tage billeder af "friske" blomster med sne.

   Slet
 11. Vidunderlige billeder :-) Ja, sikken megen sne vi fik - vi fik næsten 20 cm sne her på Nordfyn.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) 20 cm var ellers ikke så lidt. Her fik vi noget mindre og som billist (2x25 km dagligt) så synes jeg jo, at det er dejligt at det er væk fra vejene her. Men smukt er det nu udenfor vejene :-)

   Slet
  2. Ja, det kan jeg godt forstå, når du kører meget hver dag!

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …