Gå videre til hovedindholdet

Dekorationer for ingen penge

Som lovet tidligere i dag, så kommer her en lille opdate på, hvad krea-ånden havde med sig.

Hovedmålet var at få lavet kalenderdekorationen, så det var den jeg gav mig i kast med. Jeg havde købt små kugler (dem som man normalt hænger op på en gren) til formålet og et kalenderlys. Alt det andet er materialer, som jeg havde i hus.



Den bløde ene er fra mine forældres have. Valnødderne er gemt fra sidste år og fra min brors have. Og så manglede jeg ligesom lidt mere hvidt, så jeg fandt sukkerknaldene frem. De er pakket enkeltvis ind i husholdningsfilm og derefter sat sammen tre og tre.

Da jeg lavede sukkerknaldene, kom jeg til at tænke på, at for ca. 25 år siden sad jeg og mange andre og svøbte forskellige bønner, ris og andre tørrede madvarer i film og bandt de små poser på flamingo-kranse.

Nu jeg havde tingene fremme, så kunne jeg lige så godt lave endnu en juledekoration - og tænk hvis krea-ånden ikke kom igen ... I brændekurven fandt jeg en god og stabil kævle, som fik en klat ler. Og så blev dekorationen ellers bygget op med de samme materialer som fra kalenderlyset.


Der var endnu noget blød ene tilbage, så det blev brugt til et par kranse uden andre diggedarer. De hænger nu i dørene fra stuen til terrassen.

Hvor er det skønt, at jeg har fået dekorationerne lavet :-)

Kommentarer

  1. Ja det er dejligt at have det i orden, og det ser jo godt ud, meget kreativt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt at jeg fik kalenderlyset ordnet og så tilmed én mere - herligt :-)

      Slet
  2. Godaften Susanne.Godt at krea-ånden kom over dig.For det er da nogle flotte dekorationer du har fået lavet.Kan godt huske da jeg lavede kranse af
    alt muligt der blev pakket ind i film.De mest populære var dem med bolsjer .
    God advent knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det blev vist ikke helt ved siden af.
      Sjovt med kransene. Jeg tror ikke, at jeg nåede at få lavet dem med bolsjer. Jeg gik vist over til at klippe lapper i stof med en takkesaks, hvorefter lapperne blev stykket ned i flamingokransen. Det var tider .... ;-)

      Slet
  3. Hvor er de flotte! Jeg kan godt lide den enkle stil uden så mange dikkedarer som du siger, ganske smagfuldt. Tak for den gode idé med sukkerknalderne, den vil jeg huske til næste år. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Du er velkommen til at bruge idéen - det er jo en gammel traver :)

      Slet
  4. Så vackra dekorationer du tillverkat! Gillade att du använde vedklampen som grund till din andra dekoration. Mysigt.

    Kram

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Ja nogle gange er det om at se mulighederne i det nære og i dag var det i brændekurven :-)

      Slet
  5. Wow! Hvor er de blevet flotte og stilfulde.
    Vidste du foresten, at man kan lime sukkerknalder med limpistol - så det på TV i 'Shanes jul på Egeskov slot'. Ret smart! Glædelig Jul :O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Nej jeg vidste ikke, at man kunne lime sukkerknaldene - jeg er faktisk ikke godt til at bruge limpistol, så det vil jeg prøve at huske til næste år. Men tænkte at de skulle pakkes ind til dette projekt for ellers ville de vel smelte i den våde ler.
      Du ønskes også en glædelig jul :-)

      Slet
  6. Sjovt, at du også bruger sukkerknalder i dekorationerne. Det så jeg også forleden hos min niece. Hun bruger også groft salt i bunden af et gammelt syltetøjsglas. Det skal give illusionen om sne. Oveni bare et bloklys og en grov snor omkring, og vupti en flot dekoration.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er da pudsigt, at vi begge bruger sukkerknalde i dekorationer. Og det lyder som en enkel og rustik løsning med salt og en grov snor, som din niece bruger - måske ku' man...

      Slet
  7. Smukke dekorationer - tænk jeg har aldrig hørt om den med sukkerknalderne før, mon det er egnsbestemt? Ideen er både sjov og dekorativ - og sådant et stort hvidt bloklys er bare så godt i en dekoration. Nu kan du hvile på laurbærerne eller ile videre til næste projekt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ved ikke om sukkerknalde i dekorationer er egnsbestemt, men synes ikke, at jeg har set det andre steder.
      Enig - et stort bloklys går man aldrig galt af og et er en sikker vinder hver gang :-)

      Slet
  8. Lækre dekorationer, der findes nu ikke noget så fedt, som noget rustikt, krydret med lidt fint og blankt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Du har ret i, at det er sikre vindere hver gang :)

      Slet
  9. Smukke dekorationer.
    Hvor er du dog kreativt.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Du ønskes også en god aften :)

      Slet
  10. Hej Susanne. Sikke en fantastisk dygtig krea-ånd, du er blevet ramt af. Det ser bare superflot ud. Sjov idé med sukkerknaldene. Jeg synes det er rigtig flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Ja krea-ånden var ikke helt ueffen denne gang og skønt at jeg ventede på den, så jeg kunne få lavet noget, som jeg er tilfreds med. Og sukkerknaldene er lidt anderledes. Jeg kan godt li' det enkelt og rustikt :)

      Slet
  11. Skønne dekorationer du har lavet, sukkerknaldene er med til at give en super effekt ;O). I mine unge dage arbejdede jeg i en chokoladebutik hvor vi bandt masser af bolsjekranse og lavede små rokokobuketter af fine chokolader pakket enkeltvis ind cellophan, jo det var tider ;O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Hvor sjovt at I også lavede buketter af chokolade - ja, det var tider :)

      Slet
  12. Rigtig flotte dekorationer du har fået lavet....

    SvarSlet
  13. Det er dejligt at blive ramt af "ånden", og så er det bare med at smede mens jernet er varmt - sød idé med sukkerknalderne..... det var ikke ment som en vits.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er bare om at gribe chancen og smede, når "ånden" dukker op.
      Det er nu ellers en meget sød vits, men ja sukkerknaldene kan jeg også godt lide i dekorationerne :)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad