Gå videre til hovedindholdet

Dekorationer for ingen penge

Som lovet tidligere i dag, så kommer her en lille opdate på, hvad krea-ånden havde med sig.

Hovedmålet var at få lavet kalenderdekorationen, så det var den jeg gav mig i kast med. Jeg havde købt små kugler (dem som man normalt hænger op på en gren) til formålet og et kalenderlys. Alt det andet er materialer, som jeg havde i hus.Den bløde ene er fra mine forældres have. Valnødderne er gemt fra sidste år og fra min brors have. Og så manglede jeg ligesom lidt mere hvidt, så jeg fandt sukkerknaldene frem. De er pakket enkeltvis ind i husholdningsfilm og derefter sat sammen tre og tre.

Da jeg lavede sukkerknaldene, kom jeg til at tænke på, at for ca. 25 år siden sad jeg og mange andre og svøbte forskellige bønner, ris og andre tørrede madvarer i film og bandt de små poser på flamingo-kranse.

Nu jeg havde tingene fremme, så kunne jeg lige så godt lave endnu en juledekoration - og tænk hvis krea-ånden ikke kom igen ... I brændekurven fandt jeg en god og stabil kævle, som fik en klat ler. Og så blev dekorationen ellers bygget op med de samme materialer som fra kalenderlyset.


Der var endnu noget blød ene tilbage, så det blev brugt til et par kranse uden andre diggedarer. De hænger nu i dørene fra stuen til terrassen.

Hvor er det skønt, at jeg har fået dekorationerne lavet :-)

Kommentarer

 1. Ja det er dejligt at have det i orden, og det ser jo godt ud, meget kreativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at jeg fik kalenderlyset ordnet og så tilmed én mere - herligt :-)

   Slet
 2. Godaften Susanne.Godt at krea-ånden kom over dig.For det er da nogle flotte dekorationer du har fået lavet.Kan godt huske da jeg lavede kranse af
  alt muligt der blev pakket ind i film.De mest populære var dem med bolsjer .
  God advent knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev vist ikke helt ved siden af.
   Sjovt med kransene. Jeg tror ikke, at jeg nåede at få lavet dem med bolsjer. Jeg gik vist over til at klippe lapper i stof med en takkesaks, hvorefter lapperne blev stykket ned i flamingokransen. Det var tider .... ;-)

   Slet
 3. Hvor er de flotte! Jeg kan godt lide den enkle stil uden så mange dikkedarer som du siger, ganske smagfuldt. Tak for den gode idé med sukkerknalderne, den vil jeg huske til næste år. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du er velkommen til at bruge idéen - det er jo en gammel traver :)

   Slet
 4. Så vackra dekorationer du tillverkat! Gillade att du använde vedklampen som grund till din andra dekoration. Mysigt.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja nogle gange er det om at se mulighederne i det nære og i dag var det i brændekurven :-)

   Slet
 5. Wow! Hvor er de blevet flotte og stilfulde.
  Vidste du foresten, at man kan lime sukkerknalder med limpistol - så det på TV i 'Shanes jul på Egeskov slot'. Ret smart! Glædelig Jul :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Nej jeg vidste ikke, at man kunne lime sukkerknaldene - jeg er faktisk ikke godt til at bruge limpistol, så det vil jeg prøve at huske til næste år. Men tænkte at de skulle pakkes ind til dette projekt for ellers ville de vel smelte i den våde ler.
   Du ønskes også en glædelig jul :-)

   Slet
 6. Sjovt, at du også bruger sukkerknalder i dekorationerne. Det så jeg også forleden hos min niece. Hun bruger også groft salt i bunden af et gammelt syltetøjsglas. Det skal give illusionen om sne. Oveni bare et bloklys og en grov snor omkring, og vupti en flot dekoration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da pudsigt, at vi begge bruger sukkerknalde i dekorationer. Og det lyder som en enkel og rustik løsning med salt og en grov snor, som din niece bruger - måske ku' man...

   Slet
 7. Smukke dekorationer - tænk jeg har aldrig hørt om den med sukkerknalderne før, mon det er egnsbestemt? Ideen er både sjov og dekorativ - og sådant et stort hvidt bloklys er bare så godt i en dekoration. Nu kan du hvile på laurbærerne eller ile videre til næste projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved ikke om sukkerknalde i dekorationer er egnsbestemt, men synes ikke, at jeg har set det andre steder.
   Enig - et stort bloklys går man aldrig galt af og et er en sikker vinder hver gang :-)

   Slet
 8. Lækre dekorationer, der findes nu ikke noget så fedt, som noget rustikt, krydret med lidt fint og blankt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du har ret i, at det er sikre vindere hver gang :)

   Slet
 9. Smukke dekorationer.
  Hvor er du dog kreativt.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du ønskes også en god aften :)

   Slet
 10. Hej Susanne. Sikke en fantastisk dygtig krea-ånd, du er blevet ramt af. Det ser bare superflot ud. Sjov idé med sukkerknaldene. Jeg synes det er rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja krea-ånden var ikke helt ueffen denne gang og skønt at jeg ventede på den, så jeg kunne få lavet noget, som jeg er tilfreds med. Og sukkerknaldene er lidt anderledes. Jeg kan godt li' det enkelt og rustikt :)

   Slet
 11. Skønne dekorationer du har lavet, sukkerknaldene er med til at give en super effekt ;O). I mine unge dage arbejdede jeg i en chokoladebutik hvor vi bandt masser af bolsjekranse og lavede små rokokobuketter af fine chokolader pakket enkeltvis ind cellophan, jo det var tider ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Hvor sjovt at I også lavede buketter af chokolade - ja, det var tider :)

   Slet
 12. Rigtig flotte dekorationer du har fået lavet....

  SvarSlet
 13. Det er dejligt at blive ramt af "ånden", og så er det bare med at smede mens jernet er varmt - sød idé med sukkerknalderne..... det var ikke ment som en vits.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare om at gribe chancen og smede, når "ånden" dukker op.
   Det er nu ellers en meget sød vits, men ja sukkerknaldene kan jeg også godt lide i dekorationerne :)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…