Gå videre til hovedindholdet

Weekendtur til Vadehaven

Just hjemkommet fra en dejlig tur til Vestjylland, hvor vi fredag fik afleveret dahliaknolde ( og -rødder) hos mine forældre. De havde besøg af min moster og onkel og det var et rigtigt dejligt selskab hos dem.

Lørdag tog vi videre til Rømø, hvor svoger og svigerinde har sommerhus. Også her var det et par rigtig hyggelige dage.

Lørdag, efter en dejlig frokost, måtte vi selvfølgelig ud at gå en tur til Vadehavet. Godt klædt på og med næsten vindstille vejr blev det en skøn tur lige inden solen gik ned. Her lidt stemningsbilleder fra turen.



Lige inden solnedgang tog vi videre til stranden mod Jylland. Iført gummistøvler og regnbusker og med en murerspand i hånden, gik svoger ud over havbunden (det var ebbe). Efter ca. 30 min vendte han tilbage med spanden fuld af ny-høstede østers (jo, den er god nok - østers bliver høstet!). Så I kan godt gætte, at vi lækkerbiskner til aftensmaden i går aftes.

Kommentarer

  1. Hvor er det dog nogle skønne billeder du har taget og jeg hygger mig lidt med at du kalder det VadeHAVEN... ja, hvad hjertet er fuldt af!! ;o)
    Spændende at høste sine egne østers... bare jeg ikke behøver at spise dem... he-he!

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi - dem havde jeg ikke selv set, men den er da meget sød :-) den får lige lov at stå lidt ;-)
      Jeg spiser gerne din portion men helst tilberedte :-)

      Slet
  2. Et skønt sted at have et sommerhus. Jeg gad godt smage de friske østers.

    SvarSlet
    Svar
    1. Rømø er et dejligt sted - der har jeg slået en del af min ungdoms folder, så det var helt nostalgisk at være tilbage, specielt på Lakolk Butikstorv :-)
      Østers smager også rigtig godt, så kan godt forstå, at du også gerne vil smage. Vi får gerne et par østers nytårsaften omkring middag, så .... :-)

      Slet
  3. Det lyder som en rigtig hyggelig dag. Tak for den fine stemningsrapport.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været en hyggelig weekend, som vi alle har nydt til fulde. Og altid skønt at været godt selskab :-)

      Slet
  4. Fingrene er nok så vant til at skrive HAVEN, at det er smuttet.
    Der er så dejligt ved Vesterhavet, men jeg gad også godt have set det i dag, når der rigtig er rusk i det. Det har jeg tilgode.

    SvarSlet
    Svar
    1. Både hjerne og fingre er meget mere vant til at skrive haven, så du nar ret i, at det er smuttet der.

      Ja, der skulle have været rigtig godt gang i den på Rømø idag. Jeg tror, at vi må være taget afsted inden. Godt nok regnede det, men det var ikke stormvejr. Jeg er født og opvokset 15 km fra Vadehavet, så jeg har set Vesterhavets vrede mange gange. Det er store kræfter, der er igang og det er næsten umuligt at stå fast i blæsevejret. Frygtindgydende og fascinerende.

      Slet
  5. Dejlig tur, der er altså noget helt specielt ved at være på Rømø.
    De 2 billeder mhv fjer og musling, de er super flotte....

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt specielt at være på Rømø - for mig er der mange minder fordundet dermed. Men også de store og enorme sandstrande er helt unikt.
      Tak for roserne om fjeren og muslingen - elsker at finde motiver :-)

      Slet
  6. Skønne billeder fra Vadehavet, men de der østers må du godt beholde :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak både for roserne - og for at jeg må beholde østerserne ;-)

      Slet
  7. Så smukt ved vandet på denne tid af året, sikke en stemningsrapport næsten vindstille det er ikke hverdagsvejr, her i det østjyske kniber det desværre lidt med solnedgangen over vander. Men i dine billeder kunne jeg næsten smage den salte luft på læberne.
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Det undrede også mig, at der var næsten vindstille når det endda var ved Vestkysten. Men dejligt var der og stemningen helt i top :-)

      Slet
  8. Helt fantastiske billeder du har taget fra jeres tur ;O)

    SvarSlet
  9. Man taler altid om det specielle lys over Skagen, men jeg skal da lige love for at de godt kan være med nede på Rømø. Smukke, smukke billeder og dejligt med østers - jeg har dog kun smagt dem i Frankrig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Du har fuldstændig ret i, at der var et fantastisk lys - så er der meget er der fotogent :-)
      Det var noget helt særligt at få ny-høstede østers, som man bare ved er superfriske :)

      Slet
  10. Rigtig dejlige billeder Susanne. Og solen....Lige meget hvor jeg befinder mig så regner det..ØV!

    Ha' en dejlig aften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Ja, synes nu også, at det regner det meste af tiden. Men vi var heldigvis superheldige med vejret i lørdags :-)

      Slet
  11. Helt fantastiske billeder! Jeg elsker himlen over havets horisontlinie, det er så smukt. Dejlig blog du har, den vil jeg meget gerne læse mere i :)
    Rigtig God 1.Dec herfra

    SvarSlet
  12. Fantastiske billeder - meget inspirerende.

    Kh. Marlene

    SvarSlet
  13. Dejlige billeder fra Vesterhavet. Der er skønt langs den jyske vestkyst - næsten uanset hvor man kommer. Men Vadehavet er nu noget helt specielt. Har selv været på ferie i området de sidste tre-fire år og kommer helt sikkert snart tilbage igen.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad