Gå videre til hovedindholdet

Weekendtur til Vadehaven

Just hjemkommet fra en dejlig tur til Vestjylland, hvor vi fredag fik afleveret dahliaknolde ( og -rødder) hos mine forældre. De havde besøg af min moster og onkel og det var et rigtigt dejligt selskab hos dem.

Lørdag tog vi videre til Rømø, hvor svoger og svigerinde har sommerhus. Også her var det et par rigtig hyggelige dage.

Lørdag, efter en dejlig frokost, måtte vi selvfølgelig ud at gå en tur til Vadehavet. Godt klædt på og med næsten vindstille vejr blev det en skøn tur lige inden solen gik ned. Her lidt stemningsbilleder fra turen.Lige inden solnedgang tog vi videre til stranden mod Jylland. Iført gummistøvler og regnbusker og med en murerspand i hånden, gik svoger ud over havbunden (det var ebbe). Efter ca. 30 min vendte han tilbage med spanden fuld af ny-høstede østers (jo, den er god nok - østers bliver høstet!). Så I kan godt gætte, at vi lækkerbiskner til aftensmaden i går aftes.

Kommentarer

 1. Hvor er det dog nogle skønne billeder du har taget og jeg hygger mig lidt med at du kalder det VadeHAVEN... ja, hvad hjertet er fuldt af!! ;o)
  Spændende at høste sine egne østers... bare jeg ikke behøver at spise dem... he-he!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi - dem havde jeg ikke selv set, men den er da meget sød :-) den får lige lov at stå lidt ;-)
   Jeg spiser gerne din portion men helst tilberedte :-)

   Slet
 2. Et skønt sted at have et sommerhus. Jeg gad godt smage de friske østers.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rømø er et dejligt sted - der har jeg slået en del af min ungdoms folder, så det var helt nostalgisk at være tilbage, specielt på Lakolk Butikstorv :-)
   Østers smager også rigtig godt, så kan godt forstå, at du også gerne vil smage. Vi får gerne et par østers nytårsaften omkring middag, så .... :-)

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig hyggelig dag. Tak for den fine stemningsrapport.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været en hyggelig weekend, som vi alle har nydt til fulde. Og altid skønt at været godt selskab :-)

   Slet
 4. Fingrene er nok så vant til at skrive HAVEN, at det er smuttet.
  Der er så dejligt ved Vesterhavet, men jeg gad også godt have set det i dag, når der rigtig er rusk i det. Det har jeg tilgode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både hjerne og fingre er meget mere vant til at skrive haven, så du nar ret i, at det er smuttet der.

   Ja, der skulle have været rigtig godt gang i den på Rømø idag. Jeg tror, at vi må være taget afsted inden. Godt nok regnede det, men det var ikke stormvejr. Jeg er født og opvokset 15 km fra Vadehavet, så jeg har set Vesterhavets vrede mange gange. Det er store kræfter, der er igang og det er næsten umuligt at stå fast i blæsevejret. Frygtindgydende og fascinerende.

   Slet
 5. Dejlig tur, der er altså noget helt specielt ved at være på Rømø.
  De 2 billeder mhv fjer og musling, de er super flotte....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt specielt at være på Rømø - for mig er der mange minder fordundet dermed. Men også de store og enorme sandstrande er helt unikt.
   Tak for roserne om fjeren og muslingen - elsker at finde motiver :-)

   Slet
 6. Skønne billeder fra Vadehavet, men de der østers må du godt beholde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak både for roserne - og for at jeg må beholde østerserne ;-)

   Slet
 7. Så smukt ved vandet på denne tid af året, sikke en stemningsrapport næsten vindstille det er ikke hverdagsvejr, her i det østjyske kniber det desværre lidt med solnedgangen over vander. Men i dine billeder kunne jeg næsten smage den salte luft på læberne.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det undrede også mig, at der var næsten vindstille når det endda var ved Vestkysten. Men dejligt var der og stemningen helt i top :-)

   Slet
 8. Helt fantastiske billeder du har taget fra jeres tur ;O)

  SvarSlet
 9. Man taler altid om det specielle lys over Skagen, men jeg skal da lige love for at de godt kan være med nede på Rømø. Smukke, smukke billeder og dejligt med østers - jeg har dog kun smagt dem i Frankrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Du har fuldstændig ret i, at der var et fantastisk lys - så er der meget er der fotogent :-)
   Det var noget helt særligt at få ny-høstede østers, som man bare ved er superfriske :)

   Slet
 10. Rigtig dejlige billeder Susanne. Og solen....Lige meget hvor jeg befinder mig så regner det..ØV!

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, synes nu også, at det regner det meste af tiden. Men vi var heldigvis superheldige med vejret i lørdags :-)

   Slet
 11. Helt fantastiske billeder! Jeg elsker himlen over havets horisontlinie, det er så smukt. Dejlig blog du har, den vil jeg meget gerne læse mere i :)
  Rigtig God 1.Dec herfra

  SvarSlet
 12. Fantastiske billeder - meget inspirerende.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Dejlige billeder fra Vesterhavet. Der er skønt langs den jyske vestkyst - næsten uanset hvor man kommer. Men Vadehavet er nu noget helt specielt. Har selv været på ferie i området de sidste tre-fire år og kommer helt sikkert snart tilbage igen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…