Gå videre til hovedindholdet

Vintertid og spam-mails

Jeg har så svært ved at forstå hvad vintertiden er godt for. Dyrene i naturen har svært ved at omstille sig til, at trafikken kommer en time senere end normalt og det koster kassen at sætte alle ure og de forskellige systemer som er afhængige af tiden.

Og personligt, så ærgrer jeg mig over, at det bliver så tidligt mørkt. Jeg ikke kan nå i haven, når jeg kommer hjem fra arbejde og i weekenderne kunne jeg sagtens bruge den time længere, når jeg endelig når at komme derud.


I dag nåede jeg en lille time efter hjemkomsten fra en weekendtur med familien. Det blev til lidt flytning af stauder til det nye bed med det formklippede bøgetræ. Jeg har efterhånden fået flyttet det meste fra bedet langs huset, så nu er det ved at være tid til, at vi skal have fat i en grave-mand til faskinerne.

Ovenstående billede er faktisk ret kedeligt, men heldigvis er der stadig skønne efterårsfarver at finde i haven.


Her er det cotoneasteren, som vokser op af muren i forhaven. Og det er den samme plante på trods af, at der både er gule og røde blade på grenene.

Og så til sidst. Jeg har et spørgsmål til jer bloggere, som har en e-mail adresse angivet på jeres blog. Jeg synes, at det er så dejligt, når jeg kan finde en mailadresse på jeres blogge, hvis jeg gerne vil skrive en mail til jer. Jeg overvejer derfor at sætte min mailadresse på, men er lidt bange for, at få mange spam-mails.

Derfor vil jeg gerne spørge jer med mailadresser; giver det anledning til mange spam-mails?

Kommentarer

  1. Jeg har min mail liggende som link via profilen og det giver ikke anledning til spam ;0)
    Dejlige farver i haven ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit svar og dejligt at høre, at du ikke får spam :-)

      Slet
  2. Min mailadresse kan også ses via profilen. Langt de fleste henvendelser er seriøse, og de meget få spam-mail jeg får, er til at leve med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit svar - herligt at du kun får ganske få spam-mails

      Slet
  3. Jeg har heller ikke fået spammails.

    Smukt farvespil i cotoneasteren.

    SvarSlet
    Svar
    1. Også tak for dit svar - skønt at du også er fri for spam :-)
      Ja, den cotoneasteren står rigtig fin endnu

      Slet
  4. Jeg har vist ikke min e-mail adresse stående på bloggen, men det kun fordi, jeg ikke fundet ud af at sætte den på. Det må jeg lige kigge på.
    Et nyplantet bed er næsten altid kedeligt, men næste år bliver det flot, det går så hurtigt med sådan et bed.
    Jeg bryder mig ikke om cotoneasters, men lige nu har de smukke efterårsfarver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg regner med, at det bare er at sætte den ind i teksten i profilen - men måske er der andre smarte måder!

      Du har ret i at et nyplantet beder ser kedeligt ud. Og så er stauderne jo faktisk visnet ned, så det hjælper jo heller ikke ligefrem. Glæder mig dog til at se bedet i den kommende sæson.

      Slet
  5. Hej Susanne. Jeg synes også farverne er flotte på din cotoneaster. Ja, jeg kommer også sent hjem, og der bliver hurtigt mørkt, men jeg har heldigvis to dage, hvor jeg får tidligere fri fordi jeg møder tidligt. Jeg har min hotmail på bloggen og jeg får af og til spam, men ikke så meget, at det er et problem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må være dejligt i det mindste at have to dage, hvor du kan nå lidt i haven.

      Tak for dit svar - skønt at spam heller ikke er et problem for dig :-)

      Slet
  6. Jeg er da helt enig med deg om at det helt enkelt er for mørkt ute for haging etter jobb. Har vel egentlig aldri skjønnt hvorfor man skal tulle slik med klokkene. Og spam, nei, det har jeg ikke merket noe av. Høsten hos deg ser vakker ut :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Netop - hvorfor stille urene en time. Vil da hellere have det lyst om eftermiddagen og jeg står alligevel så tidligt op, at det alligevel ikke er lyst om morgenen.
      Godt at høre, at du heller ikke har mærket noget til spam-mails :-)

      Slet
  7. Dine tanker om vintertiden er lig med mine. Hvad i al verden skal den gøre godt for? At det bliver tidligt mørkt? Nej det skulle være omvendt, så vi stod en time tidligere op, og kom en time tidligere hjem om vinteren ;-)

    Jeg har min mail-adresse stående på bloggen, og jeg får af og til spammail, men hvor meget der skyldes bloggen, og hvor meget jeg ville have fået alligevel ved jeg ikke. Det er i hvert fald på et acceptabelt niveau. Jeg får ikke spam hver dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig i at det ville give mening at komme hjem en time tidligere om vinteren - så var der en chance for at være hjemme mens det stadig er lyst.

      Ja jeg får også spammails på trods af, at jeg ikke har mail-adressen på profilen. Men godt at høre, at det trods alt er på et acceptabelt niveua.

      Slet
  8. Godaften Susanne.Ja! nye bede er altid kedelige,men bare vent til foråret,
    når det hele begynder at spire.
    Hvor har du plantet de blå iris fra mig?
    Kan godt forstå at det er lidt træls at komme hjem når det
    er mørkt.Godaften knus Jette

    SvarSlet
  9. Jeg har til dato ikke fået en eneste spammail. Jeg bruger AVG Free og får kun lejlighedsvis at vide at de har blokeret en spamadresse.
    Skulle du få en, så lader du da bare være med at åbne den og så blokerer den.

    SvarSlet
  10. Heller ingen spam-mails her - i hvert fald ikke nogen som kan relateres til bloggen!

    SvarSlet
  11. Antallet af spammails mener jeg ikke har ændret sig fordi jeg har lagt mailadressen på bloggen. Til gengæld har jeg fået nogle sjove og søde henvendelser som jeg ikke ville være foruden :o) Og du har ret i at det er dejligt nemt hvis man gerne vil have kontakt "bagom" bloggen.

    SvarSlet
  12. Hej Susanne. Min mailadresse står også på. Lav lidt mellemrum i din mailadresse, hvis du skriver den på, så undgår du spam. Det er maskiner, der aflæser din mail og ved at gøre det på den måde undgår du for det meste spam. Jeg har endnu ikke fået nogen. Derudover har jeg en anden mailadresse end min personlige, så hvis det skulle ske, nedlægger jeg den bare og laver en ny :)

    Skønne efterårsbilleder. Ja det er tidligt mørkt, men jeg er nu næsten færdig med at gøre haven klar til vinter. Eller rettere sagt, så tror jeg den selv har gjort det færdigt. Der er så mange blade i bedene nu, at jeg ikke rigtig kan se, hvor jeg skal sætte løg og planter.

    Ha´ en god dag.

    Mange hilsner
    Lise Lotte

    SvarSlet
  13. Jeg får spam mail, men de bliver sorteret fra og ender i 'uønskede mail' Jeg bruger msn af samme grund!

    SvarSlet
  14. Hej Susanne
    Sommertid er noget djævelskab, for folk og fæ. Tænk på de mange rådyr,der bliver kørt ned, fordi bilisterne kører anderledes end de plejer. Landmanden kører normaltid, da køerne ikke kan lave om på mælkeproduktionen.
    Det koster enorme resurser for landet.(DSB havde glemt det:o)). Rusland afskaffede det sidste år, så nu er det kun USA og Europa, der mangler.
    Der er en hjemmeside om 'Afskaffelse af sommertid'(har ikke navnet), hvor man kan give sit besyv med.
    Hilsen
    Anne Marie

    SvarSlet
  15. Det er nu - vintertid - vi har normaltid ikke, så hvis det skulle være lysere om eftermiddagen skulle vi have forlænget sommertiden. Roder jeg rundt i det.

    Jeg har en mail på min blog, men du minder mig om, at jeg ikke aldrig ser den. ØHHH

    Ha´ en god aften.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad