Gå videre til hovedindholdet

Vintertid og spam-mails

Jeg har så svært ved at forstå hvad vintertiden er godt for. Dyrene i naturen har svært ved at omstille sig til, at trafikken kommer en time senere end normalt og det koster kassen at sætte alle ure og de forskellige systemer som er afhængige af tiden.

Og personligt, så ærgrer jeg mig over, at det bliver så tidligt mørkt. Jeg ikke kan nå i haven, når jeg kommer hjem fra arbejde og i weekenderne kunne jeg sagtens bruge den time længere, når jeg endelig når at komme derud.


I dag nåede jeg en lille time efter hjemkomsten fra en weekendtur med familien. Det blev til lidt flytning af stauder til det nye bed med det formklippede bøgetræ. Jeg har efterhånden fået flyttet det meste fra bedet langs huset, så nu er det ved at være tid til, at vi skal have fat i en grave-mand til faskinerne.

Ovenstående billede er faktisk ret kedeligt, men heldigvis er der stadig skønne efterårsfarver at finde i haven.


Her er det cotoneasteren, som vokser op af muren i forhaven. Og det er den samme plante på trods af, at der både er gule og røde blade på grenene.

Og så til sidst. Jeg har et spørgsmål til jer bloggere, som har en e-mail adresse angivet på jeres blog. Jeg synes, at det er så dejligt, når jeg kan finde en mailadresse på jeres blogge, hvis jeg gerne vil skrive en mail til jer. Jeg overvejer derfor at sætte min mailadresse på, men er lidt bange for, at få mange spam-mails.

Derfor vil jeg gerne spørge jer med mailadresser; giver det anledning til mange spam-mails?

Kommentarer

 1. Jeg har min mail liggende som link via profilen og det giver ikke anledning til spam ;0)
  Dejlige farver i haven ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar og dejligt at høre, at du ikke får spam :-)

   Slet
 2. Min mailadresse kan også ses via profilen. Langt de fleste henvendelser er seriøse, og de meget få spam-mail jeg får, er til at leve med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar - herligt at du kun får ganske få spam-mails

   Slet
 3. Jeg har heller ikke fået spammails.

  Smukt farvespil i cotoneasteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også tak for dit svar - skønt at du også er fri for spam :-)
   Ja, den cotoneasteren står rigtig fin endnu

   Slet
 4. Jeg har vist ikke min e-mail adresse stående på bloggen, men det kun fordi, jeg ikke fundet ud af at sætte den på. Det må jeg lige kigge på.
  Et nyplantet bed er næsten altid kedeligt, men næste år bliver det flot, det går så hurtigt med sådan et bed.
  Jeg bryder mig ikke om cotoneasters, men lige nu har de smukke efterårsfarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regner med, at det bare er at sætte den ind i teksten i profilen - men måske er der andre smarte måder!

   Du har ret i at et nyplantet beder ser kedeligt ud. Og så er stauderne jo faktisk visnet ned, så det hjælper jo heller ikke ligefrem. Glæder mig dog til at se bedet i den kommende sæson.

   Slet
 5. Hej Susanne. Jeg synes også farverne er flotte på din cotoneaster. Ja, jeg kommer også sent hjem, og der bliver hurtigt mørkt, men jeg har heldigvis to dage, hvor jeg får tidligere fri fordi jeg møder tidligt. Jeg har min hotmail på bloggen og jeg får af og til spam, men ikke så meget, at det er et problem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være dejligt i det mindste at have to dage, hvor du kan nå lidt i haven.

   Tak for dit svar - skønt at spam heller ikke er et problem for dig :-)

   Slet
 6. Jeg er da helt enig med deg om at det helt enkelt er for mørkt ute for haging etter jobb. Har vel egentlig aldri skjønnt hvorfor man skal tulle slik med klokkene. Og spam, nei, det har jeg ikke merket noe av. Høsten hos deg ser vakker ut :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop - hvorfor stille urene en time. Vil da hellere have det lyst om eftermiddagen og jeg står alligevel så tidligt op, at det alligevel ikke er lyst om morgenen.
   Godt at høre, at du heller ikke har mærket noget til spam-mails :-)

   Slet
 7. Dine tanker om vintertiden er lig med mine. Hvad i al verden skal den gøre godt for? At det bliver tidligt mørkt? Nej det skulle være omvendt, så vi stod en time tidligere op, og kom en time tidligere hjem om vinteren ;-)

  Jeg har min mail-adresse stående på bloggen, og jeg får af og til spammail, men hvor meget der skyldes bloggen, og hvor meget jeg ville have fået alligevel ved jeg ikke. Det er i hvert fald på et acceptabelt niveau. Jeg får ikke spam hver dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig i at det ville give mening at komme hjem en time tidligere om vinteren - så var der en chance for at være hjemme mens det stadig er lyst.

   Ja jeg får også spammails på trods af, at jeg ikke har mail-adressen på profilen. Men godt at høre, at det trods alt er på et acceptabelt niveua.

   Slet
 8. Godaften Susanne.Ja! nye bede er altid kedelige,men bare vent til foråret,
  når det hele begynder at spire.
  Hvor har du plantet de blå iris fra mig?
  Kan godt forstå at det er lidt træls at komme hjem når det
  er mørkt.Godaften knus Jette

  SvarSlet
 9. Jeg har til dato ikke fået en eneste spammail. Jeg bruger AVG Free og får kun lejlighedsvis at vide at de har blokeret en spamadresse.
  Skulle du få en, så lader du da bare være med at åbne den og så blokerer den.

  SvarSlet
 10. Heller ingen spam-mails her - i hvert fald ikke nogen som kan relateres til bloggen!

  SvarSlet
 11. Antallet af spammails mener jeg ikke har ændret sig fordi jeg har lagt mailadressen på bloggen. Til gengæld har jeg fået nogle sjove og søde henvendelser som jeg ikke ville være foruden :o) Og du har ret i at det er dejligt nemt hvis man gerne vil have kontakt "bagom" bloggen.

  SvarSlet
 12. Hej Susanne. Min mailadresse står også på. Lav lidt mellemrum i din mailadresse, hvis du skriver den på, så undgår du spam. Det er maskiner, der aflæser din mail og ved at gøre det på den måde undgår du for det meste spam. Jeg har endnu ikke fået nogen. Derudover har jeg en anden mailadresse end min personlige, så hvis det skulle ske, nedlægger jeg den bare og laver en ny :)

  Skønne efterårsbilleder. Ja det er tidligt mørkt, men jeg er nu næsten færdig med at gøre haven klar til vinter. Eller rettere sagt, så tror jeg den selv har gjort det færdigt. Der er så mange blade i bedene nu, at jeg ikke rigtig kan se, hvor jeg skal sætte løg og planter.

  Ha´ en god dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Jeg får spam mail, men de bliver sorteret fra og ender i 'uønskede mail' Jeg bruger msn af samme grund!

  SvarSlet
 14. Hej Susanne
  Sommertid er noget djævelskab, for folk og fæ. Tænk på de mange rådyr,der bliver kørt ned, fordi bilisterne kører anderledes end de plejer. Landmanden kører normaltid, da køerne ikke kan lave om på mælkeproduktionen.
  Det koster enorme resurser for landet.(DSB havde glemt det:o)). Rusland afskaffede det sidste år, så nu er det kun USA og Europa, der mangler.
  Der er en hjemmeside om 'Afskaffelse af sommertid'(har ikke navnet), hvor man kan give sit besyv med.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 15. Det er nu - vintertid - vi har normaltid ikke, så hvis det skulle være lysere om eftermiddagen skulle vi have forlænget sommertiden. Roder jeg rundt i det.

  Jeg har en mail på min blog, men du minder mig om, at jeg ikke aldrig ser den. ØHHH

  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …