Gå videre til hovedindholdet

Vintertid og spam-mails

Jeg har så svært ved at forstå hvad vintertiden er godt for. Dyrene i naturen har svært ved at omstille sig til, at trafikken kommer en time senere end normalt og det koster kassen at sætte alle ure og de forskellige systemer som er afhængige af tiden.

Og personligt, så ærgrer jeg mig over, at det bliver så tidligt mørkt. Jeg ikke kan nå i haven, når jeg kommer hjem fra arbejde og i weekenderne kunne jeg sagtens bruge den time længere, når jeg endelig når at komme derud.


I dag nåede jeg en lille time efter hjemkomsten fra en weekendtur med familien. Det blev til lidt flytning af stauder til det nye bed med det formklippede bøgetræ. Jeg har efterhånden fået flyttet det meste fra bedet langs huset, så nu er det ved at være tid til, at vi skal have fat i en grave-mand til faskinerne.

Ovenstående billede er faktisk ret kedeligt, men heldigvis er der stadig skønne efterårsfarver at finde i haven.


Her er det cotoneasteren, som vokser op af muren i forhaven. Og det er den samme plante på trods af, at der både er gule og røde blade på grenene.

Og så til sidst. Jeg har et spørgsmål til jer bloggere, som har en e-mail adresse angivet på jeres blog. Jeg synes, at det er så dejligt, når jeg kan finde en mailadresse på jeres blogge, hvis jeg gerne vil skrive en mail til jer. Jeg overvejer derfor at sætte min mailadresse på, men er lidt bange for, at få mange spam-mails.

Derfor vil jeg gerne spørge jer med mailadresser; giver det anledning til mange spam-mails?

Kommentarer

 1. Jeg har min mail liggende som link via profilen og det giver ikke anledning til spam ;0)
  Dejlige farver i haven ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar og dejligt at høre, at du ikke får spam :-)

   Slet
 2. Min mailadresse kan også ses via profilen. Langt de fleste henvendelser er seriøse, og de meget få spam-mail jeg får, er til at leve med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar - herligt at du kun får ganske få spam-mails

   Slet
 3. Jeg har heller ikke fået spammails.

  Smukt farvespil i cotoneasteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også tak for dit svar - skønt at du også er fri for spam :-)
   Ja, den cotoneasteren står rigtig fin endnu

   Slet
 4. Jeg har vist ikke min e-mail adresse stående på bloggen, men det kun fordi, jeg ikke fundet ud af at sætte den på. Det må jeg lige kigge på.
  Et nyplantet bed er næsten altid kedeligt, men næste år bliver det flot, det går så hurtigt med sådan et bed.
  Jeg bryder mig ikke om cotoneasters, men lige nu har de smukke efterårsfarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regner med, at det bare er at sætte den ind i teksten i profilen - men måske er der andre smarte måder!

   Du har ret i at et nyplantet beder ser kedeligt ud. Og så er stauderne jo faktisk visnet ned, så det hjælper jo heller ikke ligefrem. Glæder mig dog til at se bedet i den kommende sæson.

   Slet
 5. Hej Susanne. Jeg synes også farverne er flotte på din cotoneaster. Ja, jeg kommer også sent hjem, og der bliver hurtigt mørkt, men jeg har heldigvis to dage, hvor jeg får tidligere fri fordi jeg møder tidligt. Jeg har min hotmail på bloggen og jeg får af og til spam, men ikke så meget, at det er et problem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være dejligt i det mindste at have to dage, hvor du kan nå lidt i haven.

   Tak for dit svar - skønt at spam heller ikke er et problem for dig :-)

   Slet
 6. Jeg er da helt enig med deg om at det helt enkelt er for mørkt ute for haging etter jobb. Har vel egentlig aldri skjønnt hvorfor man skal tulle slik med klokkene. Og spam, nei, det har jeg ikke merket noe av. Høsten hos deg ser vakker ut :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop - hvorfor stille urene en time. Vil da hellere have det lyst om eftermiddagen og jeg står alligevel så tidligt op, at det alligevel ikke er lyst om morgenen.
   Godt at høre, at du heller ikke har mærket noget til spam-mails :-)

   Slet
 7. Dine tanker om vintertiden er lig med mine. Hvad i al verden skal den gøre godt for? At det bliver tidligt mørkt? Nej det skulle være omvendt, så vi stod en time tidligere op, og kom en time tidligere hjem om vinteren ;-)

  Jeg har min mail-adresse stående på bloggen, og jeg får af og til spammail, men hvor meget der skyldes bloggen, og hvor meget jeg ville have fået alligevel ved jeg ikke. Det er i hvert fald på et acceptabelt niveau. Jeg får ikke spam hver dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig i at det ville give mening at komme hjem en time tidligere om vinteren - så var der en chance for at være hjemme mens det stadig er lyst.

   Ja jeg får også spammails på trods af, at jeg ikke har mail-adressen på profilen. Men godt at høre, at det trods alt er på et acceptabelt niveua.

   Slet
 8. Godaften Susanne.Ja! nye bede er altid kedelige,men bare vent til foråret,
  når det hele begynder at spire.
  Hvor har du plantet de blå iris fra mig?
  Kan godt forstå at det er lidt træls at komme hjem når det
  er mørkt.Godaften knus Jette

  SvarSlet
 9. Jeg har til dato ikke fået en eneste spammail. Jeg bruger AVG Free og får kun lejlighedsvis at vide at de har blokeret en spamadresse.
  Skulle du få en, så lader du da bare være med at åbne den og så blokerer den.

  SvarSlet
 10. Heller ingen spam-mails her - i hvert fald ikke nogen som kan relateres til bloggen!

  SvarSlet
 11. Antallet af spammails mener jeg ikke har ændret sig fordi jeg har lagt mailadressen på bloggen. Til gengæld har jeg fået nogle sjove og søde henvendelser som jeg ikke ville være foruden :o) Og du har ret i at det er dejligt nemt hvis man gerne vil have kontakt "bagom" bloggen.

  SvarSlet
 12. Hej Susanne. Min mailadresse står også på. Lav lidt mellemrum i din mailadresse, hvis du skriver den på, så undgår du spam. Det er maskiner, der aflæser din mail og ved at gøre det på den måde undgår du for det meste spam. Jeg har endnu ikke fået nogen. Derudover har jeg en anden mailadresse end min personlige, så hvis det skulle ske, nedlægger jeg den bare og laver en ny :)

  Skønne efterårsbilleder. Ja det er tidligt mørkt, men jeg er nu næsten færdig med at gøre haven klar til vinter. Eller rettere sagt, så tror jeg den selv har gjort det færdigt. Der er så mange blade i bedene nu, at jeg ikke rigtig kan se, hvor jeg skal sætte løg og planter.

  Ha´ en god dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Jeg får spam mail, men de bliver sorteret fra og ender i 'uønskede mail' Jeg bruger msn af samme grund!

  SvarSlet
 14. Hej Susanne
  Sommertid er noget djævelskab, for folk og fæ. Tænk på de mange rådyr,der bliver kørt ned, fordi bilisterne kører anderledes end de plejer. Landmanden kører normaltid, da køerne ikke kan lave om på mælkeproduktionen.
  Det koster enorme resurser for landet.(DSB havde glemt det:o)). Rusland afskaffede det sidste år, så nu er det kun USA og Europa, der mangler.
  Der er en hjemmeside om 'Afskaffelse af sommertid'(har ikke navnet), hvor man kan give sit besyv med.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 15. Det er nu - vintertid - vi har normaltid ikke, så hvis det skulle være lysere om eftermiddagen skulle vi have forlænget sommertiden. Roder jeg rundt i det.

  Jeg har en mail på min blog, men du minder mig om, at jeg ikke aldrig ser den. ØHHH

  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…