Gå videre til hovedindholdet

Fældet træ og øjenbæ

En af vore gode venner har været forbi i dag - han er blandt andet uddannet i at ligge træer ned. Jeg havde hidkaldt ham fordi vi har (nu havde) et fyrretræ stående klemt inde mellem skur og stakit og faretruende tæt på el-ledninger. Der skulle en professionel til at lægge det ned spinkle fyrretræ bagerst ned.



Bag træet har jeg placeret min materialegård og det er virkelig en øjenbæ idet den kan ses fra haven. Planen er derfor at der skal plantes en hæk foran indgangen, som skjuler indgangen. Men for at jeg kan komme ind i området, så måtte fyrretræet væk.

Vennen var kvik og det forholdsvise slanke men høje træ var hurtig lagt ned. Og godt det samme for det viste sig, at det var angrebet af svamp og var ved at rådne indefra. Puha godt det blev fældet under kontrollerede forhold og ikke væltede ukontrolleret under en evt. storm.


Brændet er skåret op og lagt til tørre, så nu gælder det oprydning af grenene. Mon ikke der er til at pynte et par krukker og til vinterdækning af nogle af de sarte planter.

Kommentarer

  1. Godt at få den væk, når den havde svamp. Der er vist masser til krukker og vinterdækning.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja dejligt at få den væk både på grund af svamp, men også jeg kan komme videre mend at få skjult øjenbryn.

      Slet
  2. Ja det er fascinerende at en træmand arbejde ;O), super ide med hæk til at skjule det uundværlige rodehjørne, glæder mig til at se resultatet ;O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der dr visse opgaver, som vi bare må overlade til de professionelle - dette var en af dem. Og du har fuldstændig ret i, at det er fascinerende at se en træmand arbejde - jeg elsker i det hele taget at se en fagmand udføre sit arbejde og er vist indimellem for iagttagelse.
      Ja et rodehjørne kan vi ikke undvære og så må vi jo få den integreret på den mest fornuftige måde.

      Slet
  3. Dejligt med lidt professionel hjælp engang imellem :-)
    Godt tidspunkt, så du også kan få glæde af træet som pyntegrønt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De professionelle må vi tilkalde, når der er opgaver som det ikke er forsvarligt selv at udføre.
      Det desværre lidt vådt i dag - ellers havde jeg været i haven for at bruge noget af grænsen til pynt

      Slet
  4. Ja ind imellem må man ty til professionel hjælp. Vi gjorde det samme, da vores træ i forhaven skulle halveres.
    Dejligt med pyntegrønt til rette tid!

    SvarSlet
  5. Det var nu ikke planlagt sådan at der skulle være pyntegrønt, - det var herctræmanden kunne,. Så det er heldigt at det passer sammen :-)

    SvarSlet
  6. Jeg er SÅ glad for at jeg er gift med en motersavsspecialist:0)! Ikke en diciplin jeg selv har mod på.
    Kan godt forstå du ønsker at dække af mod hjørne - en hurtig og midlertidig løsning kan evt være en brændestak fra træet, hvis det ikke er så rådent, at det bare skal væk! Bare en konstallation, der kan hjælpe dig til en ny hæk får fat... Bare lige en hurtig hurtig idé herfra;0)

    Mange hilsner fra Katinka

    SvarSlet
  7. Det gav lidt lys til dit rodehjørne. Jeg synes i øvrigt at Katinkas idé med en brændestak er genial - jeg elsker brændestakke :)

    SvarSlet
  8. Godt træet kom ned inden en storm hjalp det på vej.
    Ideen om en brændestabel synes jeg også godt om. Prøv engang at kigge forbi hos Hanne, Tilst. Hun har både brændestabler og kvashegn i sin have.

    SvarSlet
  9. Hej Susanne.Det bliver da et fint lille hjørne,hvor man kan gemme alt det grimme som vi alle har i vores haver.
    Og rigtig godt at træet kom ned,før det selv faldt.
    Er spændt på at se hvad du bruger alt det grønne til God aften knus Jette

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad