Gå videre til hovedindholdet

Fældet træ og øjenbæ

En af vore gode venner har været forbi i dag - han er blandt andet uddannet i at ligge træer ned. Jeg havde hidkaldt ham fordi vi har (nu havde) et fyrretræ stående klemt inde mellem skur og stakit og faretruende tæt på el-ledninger. Der skulle en professionel til at lægge det ned spinkle fyrretræ bagerst ned.Bag træet har jeg placeret min materialegård og det er virkelig en øjenbæ idet den kan ses fra haven. Planen er derfor at der skal plantes en hæk foran indgangen, som skjuler indgangen. Men for at jeg kan komme ind i området, så måtte fyrretræet væk.

Vennen var kvik og det forholdsvise slanke men høje træ var hurtig lagt ned. Og godt det samme for det viste sig, at det var angrebet af svamp og var ved at rådne indefra. Puha godt det blev fældet under kontrollerede forhold og ikke væltede ukontrolleret under en evt. storm.


Brændet er skåret op og lagt til tørre, så nu gælder det oprydning af grenene. Mon ikke der er til at pynte et par krukker og til vinterdækning af nogle af de sarte planter.

Kommentarer

 1. Godt at få den væk, når den havde svamp. Der er vist masser til krukker og vinterdækning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt at få den væk både på grund af svamp, men også jeg kan komme videre mend at få skjult øjenbryn.

   Slet
 2. Ja det er fascinerende at en træmand arbejde ;O), super ide med hæk til at skjule det uundværlige rodehjørne, glæder mig til at se resultatet ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der dr visse opgaver, som vi bare må overlade til de professionelle - dette var en af dem. Og du har fuldstændig ret i, at det er fascinerende at se en træmand arbejde - jeg elsker i det hele taget at se en fagmand udføre sit arbejde og er vist indimellem for iagttagelse.
   Ja et rodehjørne kan vi ikke undvære og så må vi jo få den integreret på den mest fornuftige måde.

   Slet
 3. Dejligt med lidt professionel hjælp engang imellem :-)
  Godt tidspunkt, så du også kan få glæde af træet som pyntegrønt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De professionelle må vi tilkalde, når der er opgaver som det ikke er forsvarligt selv at udføre.
   Det desværre lidt vådt i dag - ellers havde jeg været i haven for at bruge noget af grænsen til pynt

   Slet
 4. Ja ind imellem må man ty til professionel hjælp. Vi gjorde det samme, da vores træ i forhaven skulle halveres.
  Dejligt med pyntegrønt til rette tid!

  SvarSlet
 5. Det var nu ikke planlagt sådan at der skulle være pyntegrønt, - det var herctræmanden kunne,. Så det er heldigt at det passer sammen :-)

  SvarSlet
 6. Jeg er SÅ glad for at jeg er gift med en motersavsspecialist:0)! Ikke en diciplin jeg selv har mod på.
  Kan godt forstå du ønsker at dække af mod hjørne - en hurtig og midlertidig løsning kan evt være en brændestak fra træet, hvis det ikke er så rådent, at det bare skal væk! Bare en konstallation, der kan hjælpe dig til en ny hæk får fat... Bare lige en hurtig hurtig idé herfra;0)

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 7. Det gav lidt lys til dit rodehjørne. Jeg synes i øvrigt at Katinkas idé med en brændestak er genial - jeg elsker brændestakke :)

  SvarSlet
 8. Godt træet kom ned inden en storm hjalp det på vej.
  Ideen om en brændestabel synes jeg også godt om. Prøv engang at kigge forbi hos Hanne, Tilst. Hun har både brændestabler og kvashegn i sin have.

  SvarSlet
 9. Hej Susanne.Det bliver da et fint lille hjørne,hvor man kan gemme alt det grimme som vi alle har i vores haver.
  Og rigtig godt at træet kom ned,før det selv faldt.
  Er spændt på at se hvad du bruger alt det grønne til God aften knus Jette

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…