Gå videre til hovedindholdet

Dahliaknolde klar til opbevaring, men ...

De sidste dahlia-knolde er i dag befriet fra jord - det er vist også på tide med de det  russiske vintervejr, som vejrprofeterne lover os sidst i november. Knoldene er pakket i kasser og klar til at blive overleveret til mine forældre, som har lovet at tage sig godt og frostfrit af dem. Jeg har desværre ikke et køligt men frostfrit overvintrings mulighed. Skønt at mine forælde har lyst og gider det.


Men da jeg befriede de tre planter, som jeg fik som erstatning for de knolde, som var "fejlfarvede" (læs mere her), var der kun meget få og spinkle knolde på dem. Helt galt var det med Dahlia 'Zarko', som hvis rod stort set kun var rødder og ingen knolde.


Jeg er da noget spændt på, om det er tilstrækkelig med disse rødder til overvintringen eller om de vil tørre ud i løbet af de kommende måneder. Er der nogen, der har erfaring med overvintring af dahlia, der ser ud som ovenstående?

Kommentarer

  1. Det har jeg aldrig set før. Selv de små dahlia, jeg såede sidste år, havde små knolde. Tror du, de kan overvintres som de "normale"?

    SvarSlet
    Svar
    1. Næh, jeg synes også, at det ser underligt ud. Måske skulle jeg aldrig have taget dem ud af potten?

      Slet
  2. Det ser godt nok mystisk ud, minder mere om det vi ser, når vi graver chokoladeblomsterne op.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja tænkte også mit, men jeg tror at Susanne I har ret i, at de må være stiklingeformeret

      Slet
  3. Jeg har en mistanke om at den er 'stiklingeformeret' og ikke har nået at sætte knolde??

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er enig med Susanne I. Det bliver spændende at se, hvordan de klarer vinteren. Mon der læses med over skulderen igen, nu?

      Slet
    2. Det tror jeg, at du har ret i. Se det havde jeg overhovedet ikke tænkt, men selvfølgelig kan dahlia stiklingeformeres. Mange tak for svaret - så dejligt at vi kan blive klogere sammen :-)

      Slet
    3. @ Marianne; jeg tror også, at Susanne I har ret - de kunne godt se sådan ud.
      Ja gad vide om de kigger med igen!

      Slet
  4. uha....jeg tror da lige jeg skal have tjekket op på det der russiske vintervejr du taler om.......jeg er slet ikke klar til kulde og frost :0)


    Skønt at du kan få hjælp til at overvintre knolde.......jeg har akkurat det samme problem......det er ikke let at finde et egnet sted så jeg har helt opgivet at gemme knolde.

    Jeg skal love for der sker noget hos dig Susanne.... med motorsav og det hele......det bliver super godt at få afskærmet materielgården.....det er aldrig særlig kønt men vi kan jo heller ikke undvære sådan en plads til alt vores skrammel vel ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  5. Ja jeg har også vældig travlt nu vi får vinter - mangler også en del før frosten går i jorden.
    Der sker ting og sager på matriklen. Men venter vist med en hæk til afskærmning til foråret - hvis man da kan plante hække? Må prioritere andre nødvendige gøremål lige nu. Men det bliver godt til den tid at få afskærmet rodet :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad