Gå videre til hovedindholdet

Dahliaknolde klar til opbevaring, men ...

De sidste dahlia-knolde er i dag befriet fra jord - det er vist også på tide med de det  russiske vintervejr, som vejrprofeterne lover os sidst i november. Knoldene er pakket i kasser og klar til at blive overleveret til mine forældre, som har lovet at tage sig godt og frostfrit af dem. Jeg har desværre ikke et køligt men frostfrit overvintrings mulighed. Skønt at mine forælde har lyst og gider det.


Men da jeg befriede de tre planter, som jeg fik som erstatning for de knolde, som var "fejlfarvede" (læs mere her), var der kun meget få og spinkle knolde på dem. Helt galt var det med Dahlia 'Zarko', som hvis rod stort set kun var rødder og ingen knolde.


Jeg er da noget spændt på, om det er tilstrækkelig med disse rødder til overvintringen eller om de vil tørre ud i løbet af de kommende måneder. Er der nogen, der har erfaring med overvintring af dahlia, der ser ud som ovenstående?

Kommentarer

 1. Det har jeg aldrig set før. Selv de små dahlia, jeg såede sidste år, havde små knolde. Tror du, de kan overvintres som de "normale"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, jeg synes også, at det ser underligt ud. Måske skulle jeg aldrig have taget dem ud af potten?

   Slet
 2. Det ser godt nok mystisk ud, minder mere om det vi ser, når vi graver chokoladeblomsterne op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænkte også mit, men jeg tror at Susanne I har ret i, at de må være stiklingeformeret

   Slet
 3. Jeg har en mistanke om at den er 'stiklingeformeret' og ikke har nået at sætte knolde??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med Susanne I. Det bliver spændende at se, hvordan de klarer vinteren. Mon der læses med over skulderen igen, nu?

   Slet
  2. Det tror jeg, at du har ret i. Se det havde jeg overhovedet ikke tænkt, men selvfølgelig kan dahlia stiklingeformeres. Mange tak for svaret - så dejligt at vi kan blive klogere sammen :-)

   Slet
  3. @ Marianne; jeg tror også, at Susanne I har ret - de kunne godt se sådan ud.
   Ja gad vide om de kigger med igen!

   Slet
 4. uha....jeg tror da lige jeg skal have tjekket op på det der russiske vintervejr du taler om.......jeg er slet ikke klar til kulde og frost :0)


  Skønt at du kan få hjælp til at overvintre knolde.......jeg har akkurat det samme problem......det er ikke let at finde et egnet sted så jeg har helt opgivet at gemme knolde.

  Jeg skal love for der sker noget hos dig Susanne.... med motorsav og det hele......det bliver super godt at få afskærmet materielgården.....det er aldrig særlig kønt men vi kan jo heller ikke undvære sådan en plads til alt vores skrammel vel ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Ja jeg har også vældig travlt nu vi får vinter - mangler også en del før frosten går i jorden.
  Der sker ting og sager på matriklen. Men venter vist med en hæk til afskærmning til foråret - hvis man da kan plante hække? Må prioritere andre nødvendige gøremål lige nu. Men det bliver godt til den tid at få afskærmet rodet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…