Gå videre til hovedindholdet

Dahliaknolde klar til opbevaring, men ...

De sidste dahlia-knolde er i dag befriet fra jord - det er vist også på tide med de det  russiske vintervejr, som vejrprofeterne lover os sidst i november. Knoldene er pakket i kasser og klar til at blive overleveret til mine forældre, som har lovet at tage sig godt og frostfrit af dem. Jeg har desværre ikke et køligt men frostfrit overvintrings mulighed. Skønt at mine forælde har lyst og gider det.


Men da jeg befriede de tre planter, som jeg fik som erstatning for de knolde, som var "fejlfarvede" (læs mere her), var der kun meget få og spinkle knolde på dem. Helt galt var det med Dahlia 'Zarko', som hvis rod stort set kun var rødder og ingen knolde.


Jeg er da noget spændt på, om det er tilstrækkelig med disse rødder til overvintringen eller om de vil tørre ud i løbet af de kommende måneder. Er der nogen, der har erfaring med overvintring af dahlia, der ser ud som ovenstående?

Kommentarer

 1. Det har jeg aldrig set før. Selv de små dahlia, jeg såede sidste år, havde små knolde. Tror du, de kan overvintres som de "normale"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, jeg synes også, at det ser underligt ud. Måske skulle jeg aldrig have taget dem ud af potten?

   Slet
 2. Det ser godt nok mystisk ud, minder mere om det vi ser, når vi graver chokoladeblomsterne op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænkte også mit, men jeg tror at Susanne I har ret i, at de må være stiklingeformeret

   Slet
 3. Jeg har en mistanke om at den er 'stiklingeformeret' og ikke har nået at sætte knolde??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med Susanne I. Det bliver spændende at se, hvordan de klarer vinteren. Mon der læses med over skulderen igen, nu?

   Slet
  2. Det tror jeg, at du har ret i. Se det havde jeg overhovedet ikke tænkt, men selvfølgelig kan dahlia stiklingeformeres. Mange tak for svaret - så dejligt at vi kan blive klogere sammen :-)

   Slet
  3. @ Marianne; jeg tror også, at Susanne I har ret - de kunne godt se sådan ud.
   Ja gad vide om de kigger med igen!

   Slet
 4. uha....jeg tror da lige jeg skal have tjekket op på det der russiske vintervejr du taler om.......jeg er slet ikke klar til kulde og frost :0)


  Skønt at du kan få hjælp til at overvintre knolde.......jeg har akkurat det samme problem......det er ikke let at finde et egnet sted så jeg har helt opgivet at gemme knolde.

  Jeg skal love for der sker noget hos dig Susanne.... med motorsav og det hele......det bliver super godt at få afskærmet materielgården.....det er aldrig særlig kønt men vi kan jo heller ikke undvære sådan en plads til alt vores skrammel vel ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Ja jeg har også vældig travlt nu vi får vinter - mangler også en del før frosten går i jorden.
  Der sker ting og sager på matriklen. Men venter vist med en hæk til afskærmning til foråret - hvis man da kan plante hække? Må prioritere andre nødvendige gøremål lige nu. Men det bliver godt til den tid at få afskærmet rodet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …