Gå videre til hovedindholdet

Dahliaknolde klar til opbevaring, men ...

De sidste dahlia-knolde er i dag befriet fra jord - det er vist også på tide med de det  russiske vintervejr, som vejrprofeterne lover os sidst i november. Knoldene er pakket i kasser og klar til at blive overleveret til mine forældre, som har lovet at tage sig godt og frostfrit af dem. Jeg har desværre ikke et køligt men frostfrit overvintrings mulighed. Skønt at mine forælde har lyst og gider det.


Men da jeg befriede de tre planter, som jeg fik som erstatning for de knolde, som var "fejlfarvede" (læs mere her), var der kun meget få og spinkle knolde på dem. Helt galt var det med Dahlia 'Zarko', som hvis rod stort set kun var rødder og ingen knolde.


Jeg er da noget spændt på, om det er tilstrækkelig med disse rødder til overvintringen eller om de vil tørre ud i løbet af de kommende måneder. Er der nogen, der har erfaring med overvintring af dahlia, der ser ud som ovenstående?

Kommentarer

 1. Det har jeg aldrig set før. Selv de små dahlia, jeg såede sidste år, havde små knolde. Tror du, de kan overvintres som de "normale"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, jeg synes også, at det ser underligt ud. Måske skulle jeg aldrig have taget dem ud af potten?

   Slet
 2. Det ser godt nok mystisk ud, minder mere om det vi ser, når vi graver chokoladeblomsterne op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænkte også mit, men jeg tror at Susanne I har ret i, at de må være stiklingeformeret

   Slet
 3. Jeg har en mistanke om at den er 'stiklingeformeret' og ikke har nået at sætte knolde??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med Susanne I. Det bliver spændende at se, hvordan de klarer vinteren. Mon der læses med over skulderen igen, nu?

   Slet
  2. Det tror jeg, at du har ret i. Se det havde jeg overhovedet ikke tænkt, men selvfølgelig kan dahlia stiklingeformeres. Mange tak for svaret - så dejligt at vi kan blive klogere sammen :-)

   Slet
  3. @ Marianne; jeg tror også, at Susanne I har ret - de kunne godt se sådan ud.
   Ja gad vide om de kigger med igen!

   Slet
 4. uha....jeg tror da lige jeg skal have tjekket op på det der russiske vintervejr du taler om.......jeg er slet ikke klar til kulde og frost :0)


  Skønt at du kan få hjælp til at overvintre knolde.......jeg har akkurat det samme problem......det er ikke let at finde et egnet sted så jeg har helt opgivet at gemme knolde.

  Jeg skal love for der sker noget hos dig Susanne.... med motorsav og det hele......det bliver super godt at få afskærmet materielgården.....det er aldrig særlig kønt men vi kan jo heller ikke undvære sådan en plads til alt vores skrammel vel ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Ja jeg har også vældig travlt nu vi får vinter - mangler også en del før frosten går i jorden.
  Der sker ting og sager på matriklen. Men venter vist med en hæk til afskærmning til foråret - hvis man da kan plante hække? Må prioritere andre nødvendige gøremål lige nu. Men det bliver godt til den tid at få afskærmet rodet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…