Gå videre til hovedindholdet

Der er fortsat blomsterhave


Utroligt og fantastisk dejligt at haven fortsat præstere et blomsterhave med forskellige planter. Øverst er det høstanemonerne som har blomstret lige siden juli og det på trods af, at de blev flyttet i foråret. Det er ikke så høje, men jeg er helt sikker på, at alle de flyttede planter har fået godt fat.

Bagved i højre hjørne kan I skimte en tobaksplante. Og forrest i billedet er det blade fra tobakspibeplanten. Planten var at den skulle have et rionet at gro op i, men dertil er jeg endnu ikke nået. Så i stedet gror den ind i bedet og er ved at omfavne høstanemonerne.

Disse lilla asters er også gode til at indtage et bed. De har bredt sig godt med rodudløbere, men foreløbig har de frit spil - det er et af de bede, som jeg har planer med, men endnu ikke har nået.



Og til sidst sankt hans urterne. Jeg har flere forskellige af dem i haven og disse er en arve-gave fra mine forældre. En stor klump som jeg fik fra deres have sidste år og den er bare stor og flot i år.

Kommentarer

  1. Dejligt med blomster der står imod vejret på denne tid af året, især er stauderne virkelig en glæde de er bare mere robuste end sommerblomsterne der efterhånden mangler varmen. Det er helt tydeligt når havens ejere ikke tænker på haven andet end om forårer, de mangler simpelthen en årstid eller to i haven. En grøn ørken.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja sommmerblomsterne er ved at takke af og med den lovede frost, så er det vist helt slut indenfor kort tid. Men godt vi har stauderne, som kan fylde ud mellem løgblomster og sommerblomster og mellem sommerblomster og frost.

      Slet
  2. Ja det er dejligt, der er blomster endnu af forskellig art. Asters ja dem har jeg lige fjernet fra mit staudebed, det gjorde jeg også sidste år, alligevel var der rodskud tilbage, så de blev fjernet en gang til.
    Høstanemonerne er også skønne og blomstrer meget længe, men når først de har fået fat, breder de sig også godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har allerede erfaret, at høstanemonerne er svære at fjerne - de er ihvertfald vældig ivrige med at skyde i område, som de er flyttet - de bliver vist desværre lidt af et ukrudt - ligesom dine asters!

      Slet
  3. Godaften Susanne.Ja! det gælder om at nyde de sidste blomster inden frosten kommer.Mine høstanemoner har været slut længe,men de står også op af en sydmur.
    Tilgengæld har jeg også nogle flotte sankt hansurt.De er så taknemlige at have med at gøre.Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret i, at sankt hans urterne er meget taknemmelige. Fik et par stængler med fra fru Skatbæk, som jeg håber vil sætte rødder i vand og så har jeg sat lidt stængler direkte i nogle potter. Jeg krydser fingre for, at jeg får et par planter ud af dem.

      Slet
  4. Hej Susanne. Ja, det er dejligt med blomster i haven stadigvæk. Jeg har svaret på din kommentar på min blog i dag. Jeg vil rigtig gerne have nogle frø fra dine Martrem. Jeg tror, du har min adresse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er skønt med farver i haven endnu :-)
      Jeg har svaret dig pr. mail og har høstet lidt frø fra to forskellige matrem til dig.

      Slet
  5. Hej Susanne
    Ja, hvor er det skønt med blomster endnu. Vi må håbe det blir ved advarslen og der ikke kommer frost sidst på ugen.
    Dine asters ser fantastisk ud når de er så mange - håber de jeg har fra mathildestien, bliver ligeså flotte!
    Kh
    Rose

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi må krydse fingre for, at frosten ikke kommer - jeg har ikke fået sarte planter ind, så den må altså godt holde sig herfra.
      Mon ikke dine asters bliver ligeså mange og frodige med tiden - det gør de flest vist :-)

      Slet
  6. Dejligt med de mange blomster endnu i din have. Jeg er også blevet vild med asters - især de hvide og blå sorter - og har lige plantet nogle hvide i haven. Høstanemoner har jeg ikke endnu, men de er et must, så næste år er jeg sikker på, at der også står nogle i min have :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det forstår jeg godt - jeg skal også have ihvertfald endnu en asters indført, men dog i lilla. Og høstanemoner kan man heller ikke leve uden. Er det den almindelige lyserøde anemone du er ude efter? Hvis det er, så må du meget gerne få nogle herfra.

      Slet
    2. Hej Susanne.
      Du har nok ikke set mit svar på min egen blog, så jeg gentager lige her:
      Tak for dit tilbud. Jeg vil meget gerne have nogle lyserøde Høstanemoner. Jeg kan bytte med Bjergmynte, floks 'Rosalinde' og/eller valmuefrø 'Black Peony', hvid du er interesseret i noget af det?

      Slet
    3. Hej Christel
      Du kan tro at jeg er interesseret - har lagt en kommentar på dit seneste indlæg på din blog, så kan vi snakke sammen :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.