Gå videre til hovedindholdet

Der er fortsat blomsterhave


Utroligt og fantastisk dejligt at haven fortsat præstere et blomsterhave med forskellige planter. Øverst er det høstanemonerne som har blomstret lige siden juli og det på trods af, at de blev flyttet i foråret. Det er ikke så høje, men jeg er helt sikker på, at alle de flyttede planter har fået godt fat.

Bagved i højre hjørne kan I skimte en tobaksplante. Og forrest i billedet er det blade fra tobakspibeplanten. Planten var at den skulle have et rionet at gro op i, men dertil er jeg endnu ikke nået. Så i stedet gror den ind i bedet og er ved at omfavne høstanemonerne.

Disse lilla asters er også gode til at indtage et bed. De har bredt sig godt med rodudløbere, men foreløbig har de frit spil - det er et af de bede, som jeg har planer med, men endnu ikke har nået.Og til sidst sankt hans urterne. Jeg har flere forskellige af dem i haven og disse er en arve-gave fra mine forældre. En stor klump som jeg fik fra deres have sidste år og den er bare stor og flot i år.

Kommentarer

 1. Dejligt med blomster der står imod vejret på denne tid af året, især er stauderne virkelig en glæde de er bare mere robuste end sommerblomsterne der efterhånden mangler varmen. Det er helt tydeligt når havens ejere ikke tænker på haven andet end om forårer, de mangler simpelthen en årstid eller to i haven. En grøn ørken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sommmerblomsterne er ved at takke af og med den lovede frost, så er det vist helt slut indenfor kort tid. Men godt vi har stauderne, som kan fylde ud mellem løgblomster og sommerblomster og mellem sommerblomster og frost.

   Slet
 2. Ja det er dejligt, der er blomster endnu af forskellig art. Asters ja dem har jeg lige fjernet fra mit staudebed, det gjorde jeg også sidste år, alligevel var der rodskud tilbage, så de blev fjernet en gang til.
  Høstanemonerne er også skønne og blomstrer meget længe, men når først de har fået fat, breder de sig også godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har allerede erfaret, at høstanemonerne er svære at fjerne - de er ihvertfald vældig ivrige med at skyde i område, som de er flyttet - de bliver vist desværre lidt af et ukrudt - ligesom dine asters!

   Slet
 3. Godaften Susanne.Ja! det gælder om at nyde de sidste blomster inden frosten kommer.Mine høstanemoner har været slut længe,men de står også op af en sydmur.
  Tilgengæld har jeg også nogle flotte sankt hansurt.De er så taknemlige at have med at gøre.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at sankt hans urterne er meget taknemmelige. Fik et par stængler med fra fru Skatbæk, som jeg håber vil sætte rødder i vand og så har jeg sat lidt stængler direkte i nogle potter. Jeg krydser fingre for, at jeg får et par planter ud af dem.

   Slet
 4. Hej Susanne. Ja, det er dejligt med blomster i haven stadigvæk. Jeg har svaret på din kommentar på min blog i dag. Jeg vil rigtig gerne have nogle frø fra dine Martrem. Jeg tror, du har min adresse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med farver i haven endnu :-)
   Jeg har svaret dig pr. mail og har høstet lidt frø fra to forskellige matrem til dig.

   Slet
 5. Hej Susanne
  Ja, hvor er det skønt med blomster endnu. Vi må håbe det blir ved advarslen og der ikke kommer frost sidst på ugen.
  Dine asters ser fantastisk ud når de er så mange - håber de jeg har fra mathildestien, bliver ligeså flotte!
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må krydse fingre for, at frosten ikke kommer - jeg har ikke fået sarte planter ind, så den må altså godt holde sig herfra.
   Mon ikke dine asters bliver ligeså mange og frodige med tiden - det gør de flest vist :-)

   Slet
 6. Dejligt med de mange blomster endnu i din have. Jeg er også blevet vild med asters - især de hvide og blå sorter - og har lige plantet nogle hvide i haven. Høstanemoner har jeg ikke endnu, men de er et must, så næste år er jeg sikker på, at der også står nogle i min have :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det forstår jeg godt - jeg skal også have ihvertfald endnu en asters indført, men dog i lilla. Og høstanemoner kan man heller ikke leve uden. Er det den almindelige lyserøde anemone du er ude efter? Hvis det er, så må du meget gerne få nogle herfra.

   Slet
  2. Hej Susanne.
   Du har nok ikke set mit svar på min egen blog, så jeg gentager lige her:
   Tak for dit tilbud. Jeg vil meget gerne have nogle lyserøde Høstanemoner. Jeg kan bytte med Bjergmynte, floks 'Rosalinde' og/eller valmuefrø 'Black Peony', hvid du er interesseret i noget af det?

   Slet
  3. Hej Christel
   Du kan tro at jeg er interesseret - har lagt en kommentar på dit seneste indlæg på din blog, så kan vi snakke sammen :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…