Gå videre til hovedindholdet

De sidste buketter

Efter vejrprognoserne at dømme, så var det idag, at de sidste blomsterbuketter kunne plukkes ind. Så det var om at komme i haven for at ribbe de sidste friske blomster.


Der er fortsat et par dahlia 'Lucky Numer' tilbage. Ærgerligt at det er slut nu, for den står så fint sammen med den lyserøde ærteblomst i baggrunden.

Der var stadig en del røde dahlier tilbage, så der blev både til en stor buket til os selv. Og én til naboen, som hen over sommeren er blevet forsynet med et par blomster engang imellem. Herligt at kunne give væk til glade modtagere :-)


Morgenfruerne er fortsat trofaste. De har nået at smide frø og der var endda frølinger i bunden af bedet. De bedste blev klippet til en stor dejlig buket, som står så fint i stuen med de gule og orange farver.


Men mon ikke alle sommerblomster og -knolde må opgive med de haglbyger som rammer os lige nu? Det er ihvertfald hvidt derude!

Kommentarer

  1. Ja, det er øv. Jeg nåede at sætte diverse planter ind. Men at plukke buketter nåede jeg desværre ikke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er øv - selvom vi er midt/sidst i oktober, så er jeg slet ikke klar til vinter. Dejligt at du nåede at sætte ind. Det fik jeg så til gengæld ikke gjort - ananassalvien står og fryser!

      Slet
  2. Godaften Susanne.Ja! det var da godt at du fik blomsterne indendøre inden frosten tog dem.Jeg har brugt mine smukke hortensia hoveder til at lave en krans til døren.Du kan se den i mit nye indlæg.Utroligt at du stadig har ærteblomster endnu.Rigtig god aften til dig knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en flot krans, du har fået kreeret - dejligt at blive budt velkommen på den måde :-)

      Slet
  3. Jeg beundrer også dine ærteblomster på dette sene tidspunkt på året. Men godt at du fik skønne buketter ind, det bliver spændende at se i morgen hvad der hænger frostsvedent. Her har vi også fået en lille haglbyge.

    Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Alle mine ærteblomster har stort set blomstret til nu, men så er der til gengæld heller ikke mange bælge at høste af.

      Ja, der var en del, som havde fået et svirp - øv!

      Slet
  4. Jeg har lige rykket mine ærteblomster op så det er dejligt at se dine stadig blomstre. Dejligt med de sidste buketter som er så storslåede med de flotte dahlia og søde morgenfruer... ak ja så er det hygge tid med bøger inde og lys tændt i stuerne om aftenen, men om ca. 2 - 3 mdr. begynder vi at så og forspire på livet løs og gøre klar til næste år :D de går stærkt alligevel...

    Oktobe havehilsner Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja nu er det tid til at samle have-kræfter, -lyst og -energi igen til foråret. Og du har ret i, at allerede om et par måneder er vi igang igen. Men er nu ikke helt klar til at lukke ned - mon ikke vi kan få et par weekender endnu, hvor vi kan komme lidt i haven, det håber jeg.

      Slet
  5. Har lige kigget på det udendørstermometer, 0,6 grader uhhhhhh. Jeg har gravet 2 dahlia op, men mangler lige den sidste. Det skal vist være i dag. Har aldrig prøvet at overvintre knolde før, men nu skal det prøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det har været koldt i nat og planterne har lidt skade.

      Jeg ved godt, at mange har travlt med at grave dahlierne op, men jeg har nu ikke så travlt. Der går et stykke tid førend jorden er frossen, så det tager ikke skade af at blive svitset i toppen. Men nu er de svitset, og så skal de op én af dagene. Jeg håber også på, at jeg kan få dem overvintret. Tror min søster har lovet at tage sig pænt af dem vinteren over, for jeg har ingen frostfrie steder udover selve huset og det er vist for varmt. Vi må krydse fingre sammen for at det lykkes.

      Slet
  6. Skønt med buketter på falderebet Susanne.......og gul som solen er jo fantastisk her i de mørke dage.

    Tror selv jeg vil plukke mine roser ind i week-enden så vi kan nyde dem indendøre når Maria skal fejre fødselsdag :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. De lyser alle så dejligt op her i mørket og det glæder mig at se dem på stuebordene.

      Det lyder dejligt med roser på et fødselsdagsbord - det er hvis ikke hvert år Maria er så heldig, at det kan lade sig gøre. Tillykke med hende og også et stort HURRA til hende :-)

      Slet
  7. Hej Susanne. Skøn buket...og ikke så tosset med sådan en nabo der forsyner en med dejlige blomster. Min blomster har desværre været færdig længe, så der var ikke noget at redde.

    Sikke nogle smukke glade Morgenfruer. De er da til at blive i godt humør af.

    God weekend og mange hilsner
    Lise Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv, at dine blomster har været færdig længe. Men så har du sikkert været flittig til at få dem ud tidligt, så de har blomstret tidligere end mine. Jeg er en "forsigtig-per"/snøvl til at få mine ud.

      De gule farver er rigtig dejlige i haven. Dem overså jeg fuldstændig i dag, så aner ikke om de gule sole har overlevet

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad