Gå videre til hovedindholdet

De sidste buketter

Efter vejrprognoserne at dømme, så var det idag, at de sidste blomsterbuketter kunne plukkes ind. Så det var om at komme i haven for at ribbe de sidste friske blomster.


Der er fortsat et par dahlia 'Lucky Numer' tilbage. Ærgerligt at det er slut nu, for den står så fint sammen med den lyserøde ærteblomst i baggrunden.

Der var stadig en del røde dahlier tilbage, så der blev både til en stor buket til os selv. Og én til naboen, som hen over sommeren er blevet forsynet med et par blomster engang imellem. Herligt at kunne give væk til glade modtagere :-)


Morgenfruerne er fortsat trofaste. De har nået at smide frø og der var endda frølinger i bunden af bedet. De bedste blev klippet til en stor dejlig buket, som står så fint i stuen med de gule og orange farver.


Men mon ikke alle sommerblomster og -knolde må opgive med de haglbyger som rammer os lige nu? Det er ihvertfald hvidt derude!

Kommentarer

 1. Ja, det er øv. Jeg nåede at sætte diverse planter ind. Men at plukke buketter nåede jeg desværre ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er øv - selvom vi er midt/sidst i oktober, så er jeg slet ikke klar til vinter. Dejligt at du nåede at sætte ind. Det fik jeg så til gengæld ikke gjort - ananassalvien står og fryser!

   Slet
 2. Godaften Susanne.Ja! det var da godt at du fik blomsterne indendøre inden frosten tog dem.Jeg har brugt mine smukke hortensia hoveder til at lave en krans til døren.Du kan se den i mit nye indlæg.Utroligt at du stadig har ærteblomster endnu.Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en flot krans, du har fået kreeret - dejligt at blive budt velkommen på den måde :-)

   Slet
 3. Jeg beundrer også dine ærteblomster på dette sene tidspunkt på året. Men godt at du fik skønne buketter ind, det bliver spændende at se i morgen hvad der hænger frostsvedent. Her har vi også fået en lille haglbyge.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle mine ærteblomster har stort set blomstret til nu, men så er der til gengæld heller ikke mange bælge at høste af.

   Ja, der var en del, som havde fået et svirp - øv!

   Slet
 4. Jeg har lige rykket mine ærteblomster op så det er dejligt at se dine stadig blomstre. Dejligt med de sidste buketter som er så storslåede med de flotte dahlia og søde morgenfruer... ak ja så er det hygge tid med bøger inde og lys tændt i stuerne om aftenen, men om ca. 2 - 3 mdr. begynder vi at så og forspire på livet løs og gøre klar til næste år :D de går stærkt alligevel...

  Oktobe havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er det tid til at samle have-kræfter, -lyst og -energi igen til foråret. Og du har ret i, at allerede om et par måneder er vi igang igen. Men er nu ikke helt klar til at lukke ned - mon ikke vi kan få et par weekender endnu, hvor vi kan komme lidt i haven, det håber jeg.

   Slet
 5. Har lige kigget på det udendørstermometer, 0,6 grader uhhhhhh. Jeg har gravet 2 dahlia op, men mangler lige den sidste. Det skal vist være i dag. Har aldrig prøvet at overvintre knolde før, men nu skal det prøves.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været koldt i nat og planterne har lidt skade.

   Jeg ved godt, at mange har travlt med at grave dahlierne op, men jeg har nu ikke så travlt. Der går et stykke tid førend jorden er frossen, så det tager ikke skade af at blive svitset i toppen. Men nu er de svitset, og så skal de op én af dagene. Jeg håber også på, at jeg kan få dem overvintret. Tror min søster har lovet at tage sig pænt af dem vinteren over, for jeg har ingen frostfrie steder udover selve huset og det er vist for varmt. Vi må krydse fingre sammen for at det lykkes.

   Slet
 6. Skønt med buketter på falderebet Susanne.......og gul som solen er jo fantastisk her i de mørke dage.

  Tror selv jeg vil plukke mine roser ind i week-enden så vi kan nyde dem indendøre når Maria skal fejre fødselsdag :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. De lyser alle så dejligt op her i mørket og det glæder mig at se dem på stuebordene.

   Det lyder dejligt med roser på et fødselsdagsbord - det er hvis ikke hvert år Maria er så heldig, at det kan lade sig gøre. Tillykke med hende og også et stort HURRA til hende :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Skøn buket...og ikke så tosset med sådan en nabo der forsyner en med dejlige blomster. Min blomster har desværre været færdig længe, så der var ikke noget at redde.

  Sikke nogle smukke glade Morgenfruer. De er da til at blive i godt humør af.

  God weekend og mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, at dine blomster har været færdig længe. Men så har du sikkert været flittig til at få dem ud tidligt, så de har blomstret tidligere end mine. Jeg er en "forsigtig-per"/snøvl til at få mine ud.

   De gule farver er rigtig dejlige i haven. Dem overså jeg fuldstændig i dag, så aner ikke om de gule sole har overlevet

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)