Gå videre til hovedindholdet

Botanisher Garten, Düsseldorf

Inden vi tog på kursus i Düsseldorf havde jeg bestemt mig for, at jeg ville en tur i Botanisher Garten, som lå klods op af Universitet, hvor kurset blev afholdt. Og min danske med-kursist var helt med på, at vi skulle en tur igennem haven efter en lang dag for at blive grounded.

Men, men, men ... kursusdagene trak ud og det var mørkt før vi fik fri. Kan I forestille jer, hvor jeg savnede en tur derind.


Men lørdag fik jeg lokket med-kursisten + tre andre danskere med i haven i en frokostpause. Sjovt som vi prioriterer; min med-kursist havde det bedst med at lade op i solen på en bænk og jeg havde behov for gå rundt og snuse haveduft og se på grønt og kønt.


Der var flere store væksthuse, som jeg desværre ikke nåede ind i - på den korte tid vi havde, så måtte jeg prioritere at gå rundt og se forskellige bede. Blandt andet så vi på oversigtstavlen, at der var et område med 'farlige planter' - det kunne tiltrække de andre, men vi fandt det desværre ikke.




I stedet så vi en del forskellig artede tema-bede. Men ærgerligt at der ikke være mere tid til at nå helt igennem haven - for der var mere at se på.

Kommentarer

  1. Godaften Susanne.Det var da ærgeligt at tiden ikke var til at se det hele.Men det ser da spændende ud.Altid dejligt at opleve steder når man er på farten. Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så skønt, at jeg lige nået et lille smut forbi - men det blev desværre kun til en appetitvækker.

      Slet
  2. Spændende ser det ud, jeg kan godt forstå, du trængte til lidt grønt og frisk luft, men det blev der ikke meget af, kan jeg forstå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej der var desværre ikke tid, ja så skulle jeg da have skulket fra nogle af oplæggene på konferencen. Men det var jo konferencen jeg var der for, så .... Man er vel opdraget med en "super-samvittighed"!

      Slet
  3. Ja især bedet med de forskellige græsser, tiltrækker ihverfald mit øje. Det er meget fin komponeret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Der var mange spændende bede i haven, så er sikker på, at jeg kunne have brugt et par timer mere derinde.

      Slet
  4. Åååhhhh... at være så tæt på og dog så langt fra!!! Trods alt godt at du lige kom indenfor og fik snuset lidt rundt, ser ud som et dejligt sted. :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der rammer du lige "hovedet på sømmet" - derfor var det også et "plaster på såret" at jeg trods alt nåede en halv time derinde og fik bare lidt mentalt "grøn føde". Det jeg nåede at se var helt sikkert dejligt.

      Slet
  5. Jeg ville også have siddet på nåle for at få sådan en botanisk have at se.Tænk at folk/kursusholdere ikke forstår hvor meget energi sådan en tur i haven ville give ;-)
    Men godt at du fandt lidt tid alligevel.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kursusholderen er meget dedikerede til Kinesiotapen og ville gerne, at vi skulle have mest muligt med. Og der var bare så mange guldkorn. Og mon ikke jeg var én af de få, som havde store ønsker om en lidt længere pause. Men hvor ville jeg have ærgret mig, hvis jeg ikke lige havde fået kigget derind, så det var helt sikkert en tilfredsstillelse bare lige at have været der :-)

      Slet
  6. Selvom en lille lur i efterårsolen på bænken nok kunne trække mig så havde jeg i dette tilfælde gjort som dig.......fantastisk mulighed at kombinere arbejde med lidt have, den chance skal ingen da lade gå fra sig :0)

    Fantastisk smukt billede af lampepudser græsset og de andre græsser.

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror alle "havenørder" havde valgt en gåtur i haven frem for en lur på bænken (så kunne man jo lige lukke øjenene til et mindre interessant oplæg senere på dagen - og det har jeg aldrig sagt!)

      Det var nogle dejlige temabede de havde. Der var tilmed et stort område med "klipper" og stenplanter, hvor man kunne vandre i bjergene. Gad godt at have haft lidt mere tid derinde, men på den anden side, så er jeg heldig, at jeg overhovedet fik tid til at se mig lidt omkring.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad