Gå videre til hovedindholdet

Botanisher Garten, Düsseldorf

Inden vi tog på kursus i Düsseldorf havde jeg bestemt mig for, at jeg ville en tur i Botanisher Garten, som lå klods op af Universitet, hvor kurset blev afholdt. Og min danske med-kursist var helt med på, at vi skulle en tur igennem haven efter en lang dag for at blive grounded.

Men, men, men ... kursusdagene trak ud og det var mørkt før vi fik fri. Kan I forestille jer, hvor jeg savnede en tur derind.


Men lørdag fik jeg lokket med-kursisten + tre andre danskere med i haven i en frokostpause. Sjovt som vi prioriterer; min med-kursist havde det bedst med at lade op i solen på en bænk og jeg havde behov for gå rundt og snuse haveduft og se på grønt og kønt.


Der var flere store væksthuse, som jeg desværre ikke nåede ind i - på den korte tid vi havde, så måtte jeg prioritere at gå rundt og se forskellige bede. Blandt andet så vi på oversigtstavlen, at der var et område med 'farlige planter' - det kunne tiltrække de andre, men vi fandt det desværre ikke.
I stedet så vi en del forskellig artede tema-bede. Men ærgerligt at der ikke være mere tid til at nå helt igennem haven - for der var mere at se på.

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Det var da ærgeligt at tiden ikke var til at se det hele.Men det ser da spændende ud.Altid dejligt at opleve steder når man er på farten. Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt, at jeg lige nået et lille smut forbi - men det blev desværre kun til en appetitvækker.

   Slet
 2. Spændende ser det ud, jeg kan godt forstå, du trængte til lidt grønt og frisk luft, men det blev der ikke meget af, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der var desværre ikke tid, ja så skulle jeg da have skulket fra nogle af oplæggene på konferencen. Men det var jo konferencen jeg var der for, så .... Man er vel opdraget med en "super-samvittighed"!

   Slet
 3. Ja især bedet med de forskellige græsser, tiltrækker ihverfald mit øje. Det er meget fin komponeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange spændende bede i haven, så er sikker på, at jeg kunne have brugt et par timer mere derinde.

   Slet
 4. Åååhhhh... at være så tæt på og dog så langt fra!!! Trods alt godt at du lige kom indenfor og fik snuset lidt rundt, ser ud som et dejligt sted. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der rammer du lige "hovedet på sømmet" - derfor var det også et "plaster på såret" at jeg trods alt nåede en halv time derinde og fik bare lidt mentalt "grøn føde". Det jeg nåede at se var helt sikkert dejligt.

   Slet
 5. Jeg ville også have siddet på nåle for at få sådan en botanisk have at se.Tænk at folk/kursusholdere ikke forstår hvor meget energi sådan en tur i haven ville give ;-)
  Men godt at du fandt lidt tid alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kursusholderen er meget dedikerede til Kinesiotapen og ville gerne, at vi skulle have mest muligt med. Og der var bare så mange guldkorn. Og mon ikke jeg var én af de få, som havde store ønsker om en lidt længere pause. Men hvor ville jeg have ærgret mig, hvis jeg ikke lige havde fået kigget derind, så det var helt sikkert en tilfredsstillelse bare lige at have været der :-)

   Slet
 6. Selvom en lille lur i efterårsolen på bænken nok kunne trække mig så havde jeg i dette tilfælde gjort som dig.......fantastisk mulighed at kombinere arbejde med lidt have, den chance skal ingen da lade gå fra sig :0)

  Fantastisk smukt billede af lampepudser græsset og de andre græsser.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror alle "havenørder" havde valgt en gåtur i haven frem for en lur på bænken (så kunne man jo lige lukke øjenene til et mindre interessant oplæg senere på dagen - og det har jeg aldrig sagt!)

   Det var nogle dejlige temabede de havde. Der var tilmed et stort område med "klipper" og stenplanter, hvor man kunne vandre i bjergene. Gad godt at have haft lidt mere tid derinde, men på den anden side, så er jeg heldig, at jeg overhovedet fik tid til at se mig lidt omkring.

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …