Gå videre til hovedindholdet

Botanisher Garten, Düsseldorf

Inden vi tog på kursus i Düsseldorf havde jeg bestemt mig for, at jeg ville en tur i Botanisher Garten, som lå klods op af Universitet, hvor kurset blev afholdt. Og min danske med-kursist var helt med på, at vi skulle en tur igennem haven efter en lang dag for at blive grounded.

Men, men, men ... kursusdagene trak ud og det var mørkt før vi fik fri. Kan I forestille jer, hvor jeg savnede en tur derind.


Men lørdag fik jeg lokket med-kursisten + tre andre danskere med i haven i en frokostpause. Sjovt som vi prioriterer; min med-kursist havde det bedst med at lade op i solen på en bænk og jeg havde behov for gå rundt og snuse haveduft og se på grønt og kønt.


Der var flere store væksthuse, som jeg desværre ikke nåede ind i - på den korte tid vi havde, så måtte jeg prioritere at gå rundt og se forskellige bede. Blandt andet så vi på oversigtstavlen, at der var et område med 'farlige planter' - det kunne tiltrække de andre, men vi fandt det desværre ikke.
I stedet så vi en del forskellig artede tema-bede. Men ærgerligt at der ikke være mere tid til at nå helt igennem haven - for der var mere at se på.

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Det var da ærgeligt at tiden ikke var til at se det hele.Men det ser da spændende ud.Altid dejligt at opleve steder når man er på farten. Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt, at jeg lige nået et lille smut forbi - men det blev desværre kun til en appetitvækker.

   Slet
 2. Spændende ser det ud, jeg kan godt forstå, du trængte til lidt grønt og frisk luft, men det blev der ikke meget af, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der var desværre ikke tid, ja så skulle jeg da have skulket fra nogle af oplæggene på konferencen. Men det var jo konferencen jeg var der for, så .... Man er vel opdraget med en "super-samvittighed"!

   Slet
 3. Ja især bedet med de forskellige græsser, tiltrækker ihverfald mit øje. Det er meget fin komponeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange spændende bede i haven, så er sikker på, at jeg kunne have brugt et par timer mere derinde.

   Slet
 4. Åååhhhh... at være så tæt på og dog så langt fra!!! Trods alt godt at du lige kom indenfor og fik snuset lidt rundt, ser ud som et dejligt sted. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der rammer du lige "hovedet på sømmet" - derfor var det også et "plaster på såret" at jeg trods alt nåede en halv time derinde og fik bare lidt mentalt "grøn føde". Det jeg nåede at se var helt sikkert dejligt.

   Slet
 5. Jeg ville også have siddet på nåle for at få sådan en botanisk have at se.Tænk at folk/kursusholdere ikke forstår hvor meget energi sådan en tur i haven ville give ;-)
  Men godt at du fandt lidt tid alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kursusholderen er meget dedikerede til Kinesiotapen og ville gerne, at vi skulle have mest muligt med. Og der var bare så mange guldkorn. Og mon ikke jeg var én af de få, som havde store ønsker om en lidt længere pause. Men hvor ville jeg have ærgret mig, hvis jeg ikke lige havde fået kigget derind, så det var helt sikkert en tilfredsstillelse bare lige at have været der :-)

   Slet
 6. Selvom en lille lur i efterårsolen på bænken nok kunne trække mig så havde jeg i dette tilfælde gjort som dig.......fantastisk mulighed at kombinere arbejde med lidt have, den chance skal ingen da lade gå fra sig :0)

  Fantastisk smukt billede af lampepudser græsset og de andre græsser.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror alle "havenørder" havde valgt en gåtur i haven frem for en lur på bænken (så kunne man jo lige lukke øjenene til et mindre interessant oplæg senere på dagen - og det har jeg aldrig sagt!)

   Det var nogle dejlige temabede de havde. Der var tilmed et stort område med "klipper" og stenplanter, hvor man kunne vandre i bjergene. Gad godt at have haft lidt mere tid derinde, men på den anden side, så er jeg heldig, at jeg overhovedet fik tid til at se mig lidt omkring.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…