Gå videre til hovedindholdet

Botanisher Garten, Düsseldorf

Inden vi tog på kursus i Düsseldorf havde jeg bestemt mig for, at jeg ville en tur i Botanisher Garten, som lå klods op af Universitet, hvor kurset blev afholdt. Og min danske med-kursist var helt med på, at vi skulle en tur igennem haven efter en lang dag for at blive grounded.

Men, men, men ... kursusdagene trak ud og det var mørkt før vi fik fri. Kan I forestille jer, hvor jeg savnede en tur derind.


Men lørdag fik jeg lokket med-kursisten + tre andre danskere med i haven i en frokostpause. Sjovt som vi prioriterer; min med-kursist havde det bedst med at lade op i solen på en bænk og jeg havde behov for gå rundt og snuse haveduft og se på grønt og kønt.


Der var flere store væksthuse, som jeg desværre ikke nåede ind i - på den korte tid vi havde, så måtte jeg prioritere at gå rundt og se forskellige bede. Blandt andet så vi på oversigtstavlen, at der var et område med 'farlige planter' - det kunne tiltrække de andre, men vi fandt det desværre ikke.
I stedet så vi en del forskellig artede tema-bede. Men ærgerligt at der ikke være mere tid til at nå helt igennem haven - for der var mere at se på.

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Det var da ærgeligt at tiden ikke var til at se det hele.Men det ser da spændende ud.Altid dejligt at opleve steder når man er på farten. Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt, at jeg lige nået et lille smut forbi - men det blev desværre kun til en appetitvækker.

   Slet
 2. Spændende ser det ud, jeg kan godt forstå, du trængte til lidt grønt og frisk luft, men det blev der ikke meget af, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der var desværre ikke tid, ja så skulle jeg da have skulket fra nogle af oplæggene på konferencen. Men det var jo konferencen jeg var der for, så .... Man er vel opdraget med en "super-samvittighed"!

   Slet
 3. Ja især bedet med de forskellige græsser, tiltrækker ihverfald mit øje. Det er meget fin komponeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange spændende bede i haven, så er sikker på, at jeg kunne have brugt et par timer mere derinde.

   Slet
 4. Åååhhhh... at være så tæt på og dog så langt fra!!! Trods alt godt at du lige kom indenfor og fik snuset lidt rundt, ser ud som et dejligt sted. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der rammer du lige "hovedet på sømmet" - derfor var det også et "plaster på såret" at jeg trods alt nåede en halv time derinde og fik bare lidt mentalt "grøn føde". Det jeg nåede at se var helt sikkert dejligt.

   Slet
 5. Jeg ville også have siddet på nåle for at få sådan en botanisk have at se.Tænk at folk/kursusholdere ikke forstår hvor meget energi sådan en tur i haven ville give ;-)
  Men godt at du fandt lidt tid alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kursusholderen er meget dedikerede til Kinesiotapen og ville gerne, at vi skulle have mest muligt med. Og der var bare så mange guldkorn. Og mon ikke jeg var én af de få, som havde store ønsker om en lidt længere pause. Men hvor ville jeg have ærgret mig, hvis jeg ikke lige havde fået kigget derind, så det var helt sikkert en tilfredsstillelse bare lige at have været der :-)

   Slet
 6. Selvom en lille lur i efterårsolen på bænken nok kunne trække mig så havde jeg i dette tilfælde gjort som dig.......fantastisk mulighed at kombinere arbejde med lidt have, den chance skal ingen da lade gå fra sig :0)

  Fantastisk smukt billede af lampepudser græsset og de andre græsser.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror alle "havenørder" havde valgt en gåtur i haven frem for en lur på bænken (så kunne man jo lige lukke øjenene til et mindre interessant oplæg senere på dagen - og det har jeg aldrig sagt!)

   Det var nogle dejlige temabede de havde. Der var tilmed et stort område med "klipper" og stenplanter, hvor man kunne vandre i bjergene. Gad godt at have haft lidt mere tid derinde, men på den anden side, så er jeg heldig, at jeg overhovedet fik tid til at se mig lidt omkring.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …