Gå videre til hovedindholdet

Bøgetræs bedet

I dag havde jeg sådan en lyst til at gå i haven for at prøve at sætte af til et større bed omkring det formklippede bøgetræ. Så frem med bambuspinde, tommestok og snor.


Jeg kunne mærke at den havelyst, som i et stykke tid har været på lavt blus, brød ud i fuld lue igen. Og det fik mig til at tænke på, at jeg elsker at planlægge og drømme men også at skabe nyt. Nu kan jeg ikke få efterårsferie hurtig nok - jeg skal i haven for at arbejde videre med bedet.

Og sjovt nok så gav det mig lige et helt andet syn på bedet, da jeg fik kigget nærmere på det. Pludselig synes det alt for lille og pisten til det efterhånden store bøgetræ og de to ret store sten i bedet. Der er ikke længere tvivl i mit sind - det bed skal være større for at dimensionerne passer sammen.


Jeg gik et nogle ture rundt om bedet for at se hvordan det kan planlægges, så det passer i forhold til de andre bede, stakitter, husmure osv. Jeg er fortsat opsat på, at jeg vil have flere lige linier ind i havens bede, så det matcher husets enkle linier. Og jeg tænker, at dette centrale bed måske kan være med til at "rette op på" de bløde linier, som jeg har haft så svært ved at abstrahere fra.


Mine foreløbige tanker er, at der skal være en "sti" langs med huset (adskilt af husbedet) og på billedet ovenfor skulle det gerne være synligt, at der er et lige kig gennem haven. Der er faktisk nøjagtig samme afstand fra snoren til husmuren, som der er fra urtehavens højbede bag drivhuset til husmuren.

Jeg er endnu ikke færdig med at arbejde på bedets form - men der er nu noget at arbejde ud fra.

P.S. Og så må regnen godt holde pause den næste stykke tid, så jeg kan komme et godt stykke vej med bedet, men også få græsset slået - det trænger virkelig til den sidste cut inden vinteren.

Kommentarer

 1. Jeg synes også selv det er ret skønt, at planlægge, mærke op, drømme og proppe i et bed.

  Dejligt at lysten er der. God arbjedslyst.

  (Fik i dag selv en ide´: En solbærhave)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så herligt, at vi kan få energi af at arbejde i jorden og med at skabe. Og så har jeg ferie i dag og resten af ugen, så nu skal noget af havelysten bruges :-)
   Det lyder spændende med en solbærhave - den må du fortælle mere om. Også god arbejdslyst til dig :-)

   Slet
 2. Indtil nu ser det helt super ud ... kan godt følger din tankegang med de lige linier - det blir godt ;0)
  Gid det var mig der havde lidt overskud til haven, men her i vi i gang med den store tur indvendigt, så haven må vente ... måske helt til foråret? ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha kender godt dilemmaet med projekter både ude og inde. Her holder jeg på, at projekter indenfor er om vinteren, hvor jeg ikke kan komme i haven alligevel. Og så må resten af året være til mine projekter udenfor.
   Håber for dig, at du kan "tiltuske" dig til et par timer i haven hist og pist, så du kan få lidt af havelysten brugt :-)

   Slet
 3. Det skal nok blive godt og planlægningen inden, ja det er næsten det bedste.
  God arbejdslyst forhåbentlig i tørvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret; planlægning kan man bruge meget dejlig tid på - man kan blive glad helt ned i maven, når man går og drømmer om, hvordan det kan komme til at se ud :-)
   Det ser ud til, at vejret arter sig de kommende dage. ingen regn i dagtiden og endda temperaturer helt op på 18 grader - skønt :-)

   Slet
 4. Glæder mig til at se hvad din arbejdsiver ender ud med og om hvor stort et bed du får lavet. Kan godt lide at du laver det lange kig langs huset.

  God planlægningslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er også selv lidt spændt på at se hvordan projektet ender. Men det lange kig er sikkert, så der er noget at arbejde ud fra :-)

   Slet
 5. Hej Susanne.Jeg er sikker på at det nok skal blive er superflot bed.
  Men det er dejligt at gå og planlægge hvordan det skal se ud.
  Jeg brugte lang tid da mit store bed skulle planlægges.
  Og jeg synes at det blev lige som jeg gerne ville have det.
  God arbejdslyst.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at det ender ud, som man gerne vil, når man har brugt lang til på planlægning og ikke mindst drømme om hvordan et bed kan se ud - dejligt at det lykkedes for dig :-)

   Slet
 6. Hej Susanne
  Det ser rigtig godt ud med det lige kig ned langs huset. Held og lykke med bedet.
  God arbejdslyst.
  Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også selv hooked på det lange kig, så det bliver noget af udgangspunktet for bedene på begge sider. Tak, jeg håber jeg får tid idag, for det kribler for at komme videre :-)

   Slet
 7. Spændende hvad dit projekt munder ud i; men du har helt sikkert ret i, at træet sagyens kan bære et større bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så pudsigt, at jeg først rigtigt har lagt mærke til, at bedet er for lille ift. bøgetræet. Så nu skal det ihvertfald laves større, for ja - træet kan sagtens bære det :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. Du er jo fuld af gode idéer. Jeg tror, det bliver rigtig godt og det er fint med det lange kig, det er lidt prikken over i'et. Jeg synes også godt, at bedet kan være stort fordi træet er stort. Lige linjer har jeg også praktiseret i vores have og det matcher fint de runde og ovale bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - håber at de gode idéer kan omsættes i praksis i haven :-) Godt at høre, at de bløde linier kan kombineres med de rette linier. Jeg arbejder videre med bedet og det lange kig.

   Slet
 9. Det lange kig er bestemt en god ide og afgrænsning af lige linjer pynter også, men de kan jo godt harmonere med runde kanter også. Det ser ud til at du får masser af planteplads i bedet - og det er bestemt dejligt at drømme og planlægge. Måtte vi så snart bede om tørvejr, tak :) God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de lige linier udelukker ikke de runde eller omvendt - en kombination kan helt sikkert være fint :-)
   Det skulle gerne give en del plads, for det er de fleste planter fra bedet langs huset, som skal flyttes til bedet så med birketræet, så ...
   Det ser ud til, at vores ønsker vedr. vejret går i opfyldelse de kommende dage - SKØØØØNT :-)

   Slet
 10. Hej Susanne.
  Det bliver spændende at følge med i udviklingen af dit nye bed.
  Sjovt at læse om de 'bløde' linjer kontra de lige. Jeg har nemlig det omvendte problem, for jeg er bedst til de lige linjer, men ville gerne have nogle svungne bede ind i haven, hvilket åbenbart ikke er så nemt for mig.
  Held og lykke med projektet :o)
  Hilsen Christel

  PS: Har du læst min kommentar i dit tidligere indlæg vedr. høstanemoner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at arbejde videre på bedet og se hvor jeg ender :-)
   Hvor sjovt at du har det modsatte "problem" ift. havens linier. Og jeg kan godt følge dig i, at de bløde linier passer fint til jeres ("gamle") hus. Der er et udviklingspotentiale for os begge :)

   Dejligt at du gør mig opmærksom på kommentaren. Har lagt en kommentar på dit seneste indlæg - så kan vi snakke sammen :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…