Gå videre til hovedindholdet

Havebloggerbesøg og urtehaveprojekt

I søndags var jeg på havevandring hos Marianne fra Den helbredende have, men inden haveturen satte vi os lige ned og fik en kop kaffe med varm mælk med kanel og kardemomme. Kan I forestille jer to ivrigt "kvidrende" kvinder med hver deres lækre kop kaffe? Vi havde det ihvertfald hyggeligt :-)

Advarsel: Her kommer så en ny undskyldning for ikke at have taget billeder i Mariannes dejlige have, for kameraet havde jeg taget med ind - men batteriet var f... fladt - øv.


Vi havde et par skønne timer og lidt plantebytte blev det også til. Denne skønne jakopbsstige fik jeg med hjem sammen med en flot lilla spydverbena. Indbyggere til et kommende bed i mexicanske farver, som jeg har planer om skal laves her i efteråret.

Weekenden bød også på havearbejde. Jeg er kommet et godt stykke videre med grus i gangene mellem højbedene og jeg er nu så langt, at jeg kan begynde at overskue det. Her et lille sneak-peak af "projektet".


Nu mangler jeg stort set kun de to indgangspartier. Nå ja - fiberdugen skal også lige klippes til.

Forleden fandt jeg billeder af området for et år siden - og selvom jeg ikke synes, at jeg har nået så meget i denne sæson, så er der alligevel sket en stor forandring med området. Så når jeg er færdig med projekt urtehave, så vil jeg vise før og efter billeder (som om man nogen sinde bliver færdig!).

Kommentarer

 1. Før og efter billeder er gode til at huske en på, hvor meget man trods alt har nået :-). Jeg synes nu også, at du er noget af en flittig-lise. Altid i gang med et godt projekt :-).

  Jeg har også for nylig været på besøg hos Marianne - uden kamera. Til gengæld har jeg masser af billeder på nethinden :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 2. Ja der er nok at se til, når man hele tiden finder på nyt, og det gør vi jo.
  Ærgerligt at batteriet var fladt, så du ikke kunne tage billeder fra Mariannes have, det ville jeg ellers gerne have set.
  Godt I fik jer en hyggelig havesludder, det er altid dejligt.

  SvarSlet
 3. Det var sådan nogle hyggelige timer, Susanne! Og super, når jegnu ikke kan så meget for tiden. 1000 tak for både bytteplanter og gode tips og råd. Og for at batteriet var fladt. Synes ikke haven er særlig præsentabel.

  SvarSlet
 4. Hvor er I heldige at I sådan kan rende sammen derovre på "øen". Kan sagtens forestille mig at I har hygget jer med kaffe og planter. Billederne har vi da bare til gode til en anden gang.

  Ja, du er en flittig sjæl med alle dine projekter, som er sjove at følge med i.

  SvarSlet
 5. Endnu en gang er der gang i projekterne. Jeg kender det godt. Det er det der giver drive, men jeg bliver nu alligevel lidt forpustet over din energi ;-)

  Det lyder som et super hyggeligt blogtræf :-)

  SvarSlet
 6. Det var synd, det kunne nu være hyggeligt at se Marianne's have fra et andet kamera! Men dejligt at udveksle planter, planer og alt det andet man udveksler i selskab med Marianne!
  Spændende Mexico projekt!

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.Det lyder til at i havde en rigtig dejlig tid sammen.Og sikke en skøn Jakobsstige du fik med hjem.Dejligt at besøge bloggere,eller at mødes med dem rundt omkring i landet.Har selv lige været i Århus,og mødtes med Høneballehaven-Frk Annemone og Hanne i Tilst.Fik både købt en masse planter i Botanisk have,og fik også planter og frø med hjem fra bloggerne.Så nu er jeg igang med de stor bede med rhodoer og min opstammede parykbusk.Hårdt arbejde,men det skal nok blive flot.Knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Det lyder som en rigtig god dag. Kaffen lyder også helt fantastisk! Jeg glæder mig til at se dit projekt, når du viser før og efter billeder!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…