Gå videre til hovedindholdet

Havebloggerbesøg og urtehaveprojekt

I søndags var jeg på havevandring hos Marianne fra Den helbredende have, men inden haveturen satte vi os lige ned og fik en kop kaffe med varm mælk med kanel og kardemomme. Kan I forestille jer to ivrigt "kvidrende" kvinder med hver deres lækre kop kaffe? Vi havde det ihvertfald hyggeligt :-)

Advarsel: Her kommer så en ny undskyldning for ikke at have taget billeder i Mariannes dejlige have, for kameraet havde jeg taget med ind - men batteriet var f... fladt - øv.


Vi havde et par skønne timer og lidt plantebytte blev det også til. Denne skønne jakopbsstige fik jeg med hjem sammen med en flot lilla spydverbena. Indbyggere til et kommende bed i mexicanske farver, som jeg har planer om skal laves her i efteråret.

Weekenden bød også på havearbejde. Jeg er kommet et godt stykke videre med grus i gangene mellem højbedene og jeg er nu så langt, at jeg kan begynde at overskue det. Her et lille sneak-peak af "projektet".


Nu mangler jeg stort set kun de to indgangspartier. Nå ja - fiberdugen skal også lige klippes til.

Forleden fandt jeg billeder af området for et år siden - og selvom jeg ikke synes, at jeg har nået så meget i denne sæson, så er der alligevel sket en stor forandring med området. Så når jeg er færdig med projekt urtehave, så vil jeg vise før og efter billeder (som om man nogen sinde bliver færdig!).

Kommentarer

 1. Før og efter billeder er gode til at huske en på, hvor meget man trods alt har nået :-). Jeg synes nu også, at du er noget af en flittig-lise. Altid i gang med et godt projekt :-).

  Jeg har også for nylig været på besøg hos Marianne - uden kamera. Til gengæld har jeg masser af billeder på nethinden :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 2. Ja der er nok at se til, når man hele tiden finder på nyt, og det gør vi jo.
  Ærgerligt at batteriet var fladt, så du ikke kunne tage billeder fra Mariannes have, det ville jeg ellers gerne have set.
  Godt I fik jer en hyggelig havesludder, det er altid dejligt.

  SvarSlet
 3. Det var sådan nogle hyggelige timer, Susanne! Og super, når jegnu ikke kan så meget for tiden. 1000 tak for både bytteplanter og gode tips og råd. Og for at batteriet var fladt. Synes ikke haven er særlig præsentabel.

  SvarSlet
 4. Hvor er I heldige at I sådan kan rende sammen derovre på "øen". Kan sagtens forestille mig at I har hygget jer med kaffe og planter. Billederne har vi da bare til gode til en anden gang.

  Ja, du er en flittig sjæl med alle dine projekter, som er sjove at følge med i.

  SvarSlet
 5. Endnu en gang er der gang i projekterne. Jeg kender det godt. Det er det der giver drive, men jeg bliver nu alligevel lidt forpustet over din energi ;-)

  Det lyder som et super hyggeligt blogtræf :-)

  SvarSlet
 6. Det var synd, det kunne nu være hyggeligt at se Marianne's have fra et andet kamera! Men dejligt at udveksle planter, planer og alt det andet man udveksler i selskab med Marianne!
  Spændende Mexico projekt!

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.Det lyder til at i havde en rigtig dejlig tid sammen.Og sikke en skøn Jakobsstige du fik med hjem.Dejligt at besøge bloggere,eller at mødes med dem rundt omkring i landet.Har selv lige været i Århus,og mødtes med Høneballehaven-Frk Annemone og Hanne i Tilst.Fik både købt en masse planter i Botanisk have,og fik også planter og frø med hjem fra bloggerne.Så nu er jeg igang med de stor bede med rhodoer og min opstammede parykbusk.Hårdt arbejde,men det skal nok blive flot.Knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Det lyder som en rigtig god dag. Kaffen lyder også helt fantastisk! Jeg glæder mig til at se dit projekt, når du viser før og efter billeder!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …