Gå videre til hovedindholdet

Det spiller ikke rigtigt

Det lange bed langs huset var jeg rigtig tilfreds med i foråret, hvor alle løgene, som var lagt i efteråret 2011 blomstrede. I foråret så det sådan ud.


Men siden da synes jeg ikke rigtig det har været optimalt at se på. Blomstringen har været meget spredt og jeg synes ikke, at det rigtig har spillet i forhold til den forestilling jeg har haft om, hvordan bedet skulle se ud.

Lige nu er det mest blade at se i bedet og det ser enormt rodet ud. Der er enkelte hvide hjulkroner, som ikke syner af meget. Den lyserøde storkenæb blev klippet ned i juli og har nogle enkelte blomster igen. En hvid asters er begyndt at blomstre og der er lidt hvide staudelathyrus, som stadig blomstrer. Og lidt duehoved. Men det er så også det i det store bed, som er ca. 20 m langt.Det er ellers det bed, som jeg har arbejdet med i længst tid, men, men, men ... det vil ikke lykkes. Og måske er jeg i virkeligheden slet ikke til de sarte farver. Ihvertfald så er jeg lykkedes rimelig godt med det blå og det gule bed, så måske skal jeg sadle helt om og skifte farver i bedet.

Faktisk går jeg og leger med tanken om at grave hele bedet op og plante det til med blomster i mexicanske farver - rød, gul, orange, pink og lilla - det skal ikke være kedeligt.

Kommentarer

 1. Ja eller måske bare tilføre lidt flere med røde nuancer i bladene, som så kan matche din smukke japanske løn. Det kunne da være flot! Evt. tilført lidt græsser som også kan fås i rødlige nuancer. Men iiihh hvor jeg kender det Susanne, jeg kan også tit komme i tvivl. Men det var altså mit bud!

  SvarSlet
 2. Godaften susanne.Ja! det går ikke atid som man kunne tænke sig.Jeg graver jævnligt mine bede op,når jeg ikke synes de ser godt ud.Men det er et stort arbejde i så langt et bed.Jeg er selv igang med nye bede,og har lige fældet et træ.(se nyt indlæg)Er spændt på hvordan det bliver.
  Hvad med nogle hortensia i bedet,det har jeg selv held med.knus Jette

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt se, hvad du mener Susanne, der mangler lidt farver :-D
  Det er da ellers flot, og frodig. Men det er der jo råd for. Heldigvis.
  Det lyder da spændende med et Mexicansk bed :-O ;-D
  Mit trærodsbed, som jeg ellers har arbejdet hårdt på her i år, at få til at gå op i en højere enhed, er mislykkedes. (Det har været utroligt flot i perioder, men nu er det bare trist trist trist) Mit bed mangler helt bestemt nogle farver, også har der været for meget hvidt og lysegult. Men det skal der laves om på til næste år. Til næste år bliver det meget bedre ;-D
  Marianne.

  SvarSlet
 4. Mine erfaringer siger at det kan være svært at lave smukke bede, når bedet er så langt og smalt. Blomsterne kommer nemt til at stå på en lang række og det kan godt se lidt rodet ud.
  Dit bed var smukt i foråret.
  Ville det være en ide at udvide bedet lidt, så du har lidt mere plads at boltre dig på?

  SvarSlet
 5. Bedet var drøn flot i foråret:-) Det er langt sværre nu hvor alt er vokset til, blevet højt og langt, visnet lidt og mistet den friske grønne farve, uhh hvor jeg også kender det!
  Hortensia synes jeg også er en god ide, og røde nuancer og evt også lidt dybere. Lav Buksbum eller taks til opdeling i flere bede og/ eller klippet i halv- eller helkugler, også lidt højere søjler Cypres, hvor du så i opdelinger kører forskellige tone i tone. Clematis og roser op i espalie, de fås jo så de blomstre nu i mange farver, vil være et bud fra mig.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Åh hvor jeg kender det - bedet er fint og fungerer i én periode og så falder det lidt fra hinanden i en anden. Jeg går med Bente og lidt med Haverose og foreslår at du i stedet for at have Geranium over så stort et område, kunne du bryde det hele op i mindre tuer og variere med andre farver (rødt løv) og former som kugler og græs. Jeg er personligt vild med pileurt som har flotte spir her i sensommeren og danner nogle meget flotte tuer.
  Jeg ville holde samme nuancer i bedet året rundt.
  pøj-pøj med det - jeg glæder mig til at se hvad du ender op med:o)

  SvarSlet
 7. Kunne det være en idé med flere grupper af den pink kattehale vi så hos Signe og så nogen af de pink solhatte - så ville du have pink blikfang igen.Nogen af de pink høstanemoner kunne måske også pynte på helheden.

  SvarSlet
 8. Hvad med duehoved, den er skøn nu. Og den fylder ikke meget i det tidlige forår. Nogen sene dagliljer. Lidt sommerblomster til at peppe op med.

  Jeg havde nogen år et gult bed, men i forsommeren fik det lov at være mere blandet (tidlige iris, pæoner, tidlige dagliljer). Men i juli og frem var det gult, orange og rødt.

  Jeg synes nu egentlig det ser meget fint og frodigt ud, men når du nu, er begyndt at tænke nyt, ja så sker der nok noget inden længe...........

  SvarSlet
 9. Ja vi kender det nok alle, det med at et bed driller, jeg har selv kæmpet med et i flere år men i år syntes jeg at nu begynder det at ligne, men jeg er ikke så god til tone tone bede der må gerne komme lidt farver og lidt overraskelser ind.

  Skøn oplevlese du havde med en nysgerrig dreng det er bare så hyggeligt når de pludselig får øjenenen op for noget nyt her var det så spise/ dufte planter.

  Mange frodige knus til dig fra Helle

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)