Gå videre til hovedindholdet

Det spiller ikke rigtigt

Det lange bed langs huset var jeg rigtig tilfreds med i foråret, hvor alle løgene, som var lagt i efteråret 2011 blomstrede. I foråret så det sådan ud.


Men siden da synes jeg ikke rigtig det har været optimalt at se på. Blomstringen har været meget spredt og jeg synes ikke, at det rigtig har spillet i forhold til den forestilling jeg har haft om, hvordan bedet skulle se ud.

Lige nu er det mest blade at se i bedet og det ser enormt rodet ud. Der er enkelte hvide hjulkroner, som ikke syner af meget. Den lyserøde storkenæb blev klippet ned i juli og har nogle enkelte blomster igen. En hvid asters er begyndt at blomstre og der er lidt hvide staudelathyrus, som stadig blomstrer. Og lidt duehoved. Men det er så også det i det store bed, som er ca. 20 m langt.Det er ellers det bed, som jeg har arbejdet med i længst tid, men, men, men ... det vil ikke lykkes. Og måske er jeg i virkeligheden slet ikke til de sarte farver. Ihvertfald så er jeg lykkedes rimelig godt med det blå og det gule bed, så måske skal jeg sadle helt om og skifte farver i bedet.

Faktisk går jeg og leger med tanken om at grave hele bedet op og plante det til med blomster i mexicanske farver - rød, gul, orange, pink og lilla - det skal ikke være kedeligt.

Kommentarer

 1. Ja eller måske bare tilføre lidt flere med røde nuancer i bladene, som så kan matche din smukke japanske løn. Det kunne da være flot! Evt. tilført lidt græsser som også kan fås i rødlige nuancer. Men iiihh hvor jeg kender det Susanne, jeg kan også tit komme i tvivl. Men det var altså mit bud!

  SvarSlet
 2. Godaften susanne.Ja! det går ikke atid som man kunne tænke sig.Jeg graver jævnligt mine bede op,når jeg ikke synes de ser godt ud.Men det er et stort arbejde i så langt et bed.Jeg er selv igang med nye bede,og har lige fældet et træ.(se nyt indlæg)Er spændt på hvordan det bliver.
  Hvad med nogle hortensia i bedet,det har jeg selv held med.knus Jette

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt se, hvad du mener Susanne, der mangler lidt farver :-D
  Det er da ellers flot, og frodig. Men det er der jo råd for. Heldigvis.
  Det lyder da spændende med et Mexicansk bed :-O ;-D
  Mit trærodsbed, som jeg ellers har arbejdet hårdt på her i år, at få til at gå op i en højere enhed, er mislykkedes. (Det har været utroligt flot i perioder, men nu er det bare trist trist trist) Mit bed mangler helt bestemt nogle farver, også har der været for meget hvidt og lysegult. Men det skal der laves om på til næste år. Til næste år bliver det meget bedre ;-D
  Marianne.

  SvarSlet
 4. Mine erfaringer siger at det kan være svært at lave smukke bede, når bedet er så langt og smalt. Blomsterne kommer nemt til at stå på en lang række og det kan godt se lidt rodet ud.
  Dit bed var smukt i foråret.
  Ville det være en ide at udvide bedet lidt, så du har lidt mere plads at boltre dig på?

  SvarSlet
 5. Bedet var drøn flot i foråret:-) Det er langt sværre nu hvor alt er vokset til, blevet højt og langt, visnet lidt og mistet den friske grønne farve, uhh hvor jeg også kender det!
  Hortensia synes jeg også er en god ide, og røde nuancer og evt også lidt dybere. Lav Buksbum eller taks til opdeling i flere bede og/ eller klippet i halv- eller helkugler, også lidt højere søjler Cypres, hvor du så i opdelinger kører forskellige tone i tone. Clematis og roser op i espalie, de fås jo så de blomstre nu i mange farver, vil være et bud fra mig.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Åh hvor jeg kender det - bedet er fint og fungerer i én periode og så falder det lidt fra hinanden i en anden. Jeg går med Bente og lidt med Haverose og foreslår at du i stedet for at have Geranium over så stort et område, kunne du bryde det hele op i mindre tuer og variere med andre farver (rødt løv) og former som kugler og græs. Jeg er personligt vild med pileurt som har flotte spir her i sensommeren og danner nogle meget flotte tuer.
  Jeg ville holde samme nuancer i bedet året rundt.
  pøj-pøj med det - jeg glæder mig til at se hvad du ender op med:o)

  SvarSlet
 7. Kunne det være en idé med flere grupper af den pink kattehale vi så hos Signe og så nogen af de pink solhatte - så ville du have pink blikfang igen.Nogen af de pink høstanemoner kunne måske også pynte på helheden.

  SvarSlet
 8. Hvad med duehoved, den er skøn nu. Og den fylder ikke meget i det tidlige forår. Nogen sene dagliljer. Lidt sommerblomster til at peppe op med.

  Jeg havde nogen år et gult bed, men i forsommeren fik det lov at være mere blandet (tidlige iris, pæoner, tidlige dagliljer). Men i juli og frem var det gult, orange og rødt.

  Jeg synes nu egentlig det ser meget fint og frodigt ud, men når du nu, er begyndt at tænke nyt, ja så sker der nok noget inden længe...........

  SvarSlet
 9. Ja vi kender det nok alle, det med at et bed driller, jeg har selv kæmpet med et i flere år men i år syntes jeg at nu begynder det at ligne, men jeg er ikke så god til tone tone bede der må gerne komme lidt farver og lidt overraskelser ind.

  Skøn oplevlese du havde med en nysgerrig dreng det er bare så hyggeligt når de pludselig får øjenenen op for noget nyt her var det så spise/ dufte planter.

  Mange frodige knus til dig fra Helle

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …