Gå videre til hovedindholdet

2 x rudbekia

Da vi sidste år var til åben have hos Hanne fra bloggen "Hanne i haven", var hun så sød at dele ud af lidt af hendes mange planter. Jeg fik en sibirisk portulak, som jeg vist har sat for solrigt, så den er ikke nær så frodig, som Hannes var. Nå, det var nu slet ikke den jeg ville fortælle om, men istedet denne solhat, som jeg også var heldig at få med hjem.

Den er jeg utrolig glad for og synes den er noget så sød med de runde kronblade. Det er en Rudbekia Triloba.Og den tror jeg så, at jeg har fået sat for tørt under en uægte jasmin. Ihvertfald er dens størrelse ikke nærheden af moderplantens størrelse. Jeg overvejer derfor, om den ikke burde flyttes til et bedre sted. Det er da synd, at den ikke får mulighed for at vise sin skønhed fuldt ud.


I forhaven har jeg endnu en solhat/rudbekia - én af de almindelige. Planten er købt sidste år hos et ægtepar med åben  have i nærheden af Viborg. Derfor er den uden navn. Den blomstrer rigtig fint, så er sikker på, at den bliver rigtig fin og noget større til næste år

Kommentarer

 1. Hvor er de fine Susanne - og solskin i september varmer helt ind i hjertet ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Det kan være du i virkeligheden skulle bytte pladsen ud under den uægte jasmin, og sætte portulakken der istedet for?
  Jeg har fået den af Lisbeth fra Høneballehaven, og er også glade for den lille portulak.

  SvarSlet
 3. Hvor er det sjovt at se noget af mit 'afkom' i en anden have, og den ser glad og sund ud. Men du har ret, de får kun deres fantastiske størrelse, hvis de får godt med sol. Jeg bruger dem også nogle gange på mere skyggede steder også, hvor de skal være lidt mindre.
  Husk også at den er god til at selvså, så du enten gemmer eller lader den drysse frøene.
  Dejlige solskinsfarver på en gråvejrsdag :-)

  SvarSlet
 4. Jeg blev også vild med den efter besøget hos Hanne - jeg købte en sidst på sæsonen men den overlevede ikke vinteren.
  Jeg vil prøve igen men så med en forårs-plantning, så den kan nå at få godt fat i løbet af sommeren.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Den er da dejlig den Rudbekia.Den lyser dejligt op,Den ville måske være god i mit hvid/gule bed.Men nu er jeg lige blevet færdig med det store bed.Det var hårdt og beskidt arbejde.Men jeg synes det er blevet rigtigt godt.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
 6. Hej Susanne. Den er godt nok meget smuk og en rigtig flot gul farve. Jeg kan godt forstå, at du værner om den.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.