Gå videre til hovedindholdet

Farvelade-bed

Bedet som jeg startede på i foråret med mørke, lyserøde og hvide planter har sine højdepunkter, hvis man vel at mærke er i stand til at fokusere på bestemte udsnit af bedet.

Eksempelvis så synes jeg, at dahliaen 'Lucky Number' og ærteblomsterne her matcher fint.


Og de røde ærteblomster sammen med den røde dahlia står også smukt sammen.

Ærteblomsterne fik jeg fra min mor, som havde sået blandende farver i en potte. De små planter var kun lige kommet op i potten, da jeg plantede dem ud i bedet og jeg tænkte, at det nok gik an. Men jeg skal da love for, at det er blandede farver; rød, pink, lyserød, lilla og blå.Den røde dahlia var den fejlpakkede, som jeg har skrevet om tidligere. Ja, faktisk var der to ud af de tre knolde i denne røde farve. Og når det så er sagt, så er denne røde dahlia utrolig smuk. Og jeg får en utrolig lyst til at lave et nyt bed i røde farver (note til mig selv; projekt urtehave skal færdiggøres før andet påbegyndes!)

Men nu den røde ikke helt passer ind i bedets øvrige farver, så klipper jeg masser af blomster fra den - fylder egne og andres vaser og har med på arbejde. Det virker som om, at jo flere jeg klipper jo flere smukke blomster kvitterer den med. Men "pyt", så har jeg endnu flere at fylde i alle de forskellige vaser.


Men ærteblomsterne og dahliaerne og andre "fejlfarvede" gør, at bedet som helhed ligner én stor farvelade. Bedet skal helt sikkert planlægges bedre til næste år, så det bliver bedre farveafstemt.

Kommentarer

 1. Hvor ser det skønt ud i dit nye bed, selvom du ikke syntes du lige har ramt det du drømte om. Men tænk hvis alt lykkedes i første hug, hvad skulle vi så få den mørke vinter til at gå med ;o)

  SvarSlet
 2. hej Susanne.Ja! som Heidi skriver så er det ikke alt der lykkes første gang.
  Men så er der heldigvis hele efteråret til at flytte lidt rundt
  på blomsterne.Jeg har lige brugt aftenen på at planlægge hvad
  jeg skal have flyttet om på og på mit nye bed.
  Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 3. Det ser da rigtig godt ud, her i sensommeren behøver det ikke være så afstemt, synes jeg. Og det er jo rigtigt, at jo flere dahliaer du plukker, jo flere kommer der. Så kan du glæde andre med buketter.

  SvarSlet
 4. Mexicansk farveorgie gør altid glad - og sensommeren skal byde på lidt spral ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…