Gå videre til hovedindholdet

Farvelade-bed

Bedet som jeg startede på i foråret med mørke, lyserøde og hvide planter har sine højdepunkter, hvis man vel at mærke er i stand til at fokusere på bestemte udsnit af bedet.

Eksempelvis så synes jeg, at dahliaen 'Lucky Number' og ærteblomsterne her matcher fint.


Og de røde ærteblomster sammen med den røde dahlia står også smukt sammen.

Ærteblomsterne fik jeg fra min mor, som havde sået blandende farver i en potte. De små planter var kun lige kommet op i potten, da jeg plantede dem ud i bedet og jeg tænkte, at det nok gik an. Men jeg skal da love for, at det er blandede farver; rød, pink, lyserød, lilla og blå.Den røde dahlia var den fejlpakkede, som jeg har skrevet om tidligere. Ja, faktisk var der to ud af de tre knolde i denne røde farve. Og når det så er sagt, så er denne røde dahlia utrolig smuk. Og jeg får en utrolig lyst til at lave et nyt bed i røde farver (note til mig selv; projekt urtehave skal færdiggøres før andet påbegyndes!)

Men nu den røde ikke helt passer ind i bedets øvrige farver, så klipper jeg masser af blomster fra den - fylder egne og andres vaser og har med på arbejde. Det virker som om, at jo flere jeg klipper jo flere smukke blomster kvitterer den med. Men "pyt", så har jeg endnu flere at fylde i alle de forskellige vaser.


Men ærteblomsterne og dahliaerne og andre "fejlfarvede" gør, at bedet som helhed ligner én stor farvelade. Bedet skal helt sikkert planlægges bedre til næste år, så det bliver bedre farveafstemt.

Kommentarer

 1. Hvor ser det skønt ud i dit nye bed, selvom du ikke syntes du lige har ramt det du drømte om. Men tænk hvis alt lykkedes i første hug, hvad skulle vi så få den mørke vinter til at gå med ;o)

  SvarSlet
 2. hej Susanne.Ja! som Heidi skriver så er det ikke alt der lykkes første gang.
  Men så er der heldigvis hele efteråret til at flytte lidt rundt
  på blomsterne.Jeg har lige brugt aftenen på at planlægge hvad
  jeg skal have flyttet om på og på mit nye bed.
  Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 3. Det ser da rigtig godt ud, her i sensommeren behøver det ikke være så afstemt, synes jeg. Og det er jo rigtigt, at jo flere dahliaer du plukker, jo flere kommer der. Så kan du glæde andre med buketter.

  SvarSlet
 4. Mexicansk farveorgie gør altid glad - og sensommeren skal byde på lidt spral ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …