Gå videre til hovedindholdet

Farvelade-bed

Bedet som jeg startede på i foråret med mørke, lyserøde og hvide planter har sine højdepunkter, hvis man vel at mærke er i stand til at fokusere på bestemte udsnit af bedet.

Eksempelvis så synes jeg, at dahliaen 'Lucky Number' og ærteblomsterne her matcher fint.


Og de røde ærteblomster sammen med den røde dahlia står også smukt sammen.

Ærteblomsterne fik jeg fra min mor, som havde sået blandende farver i en potte. De små planter var kun lige kommet op i potten, da jeg plantede dem ud i bedet og jeg tænkte, at det nok gik an. Men jeg skal da love for, at det er blandede farver; rød, pink, lyserød, lilla og blå.Den røde dahlia var den fejlpakkede, som jeg har skrevet om tidligere. Ja, faktisk var der to ud af de tre knolde i denne røde farve. Og når det så er sagt, så er denne røde dahlia utrolig smuk. Og jeg får en utrolig lyst til at lave et nyt bed i røde farver (note til mig selv; projekt urtehave skal færdiggøres før andet påbegyndes!)

Men nu den røde ikke helt passer ind i bedets øvrige farver, så klipper jeg masser af blomster fra den - fylder egne og andres vaser og har med på arbejde. Det virker som om, at jo flere jeg klipper jo flere smukke blomster kvitterer den med. Men "pyt", så har jeg endnu flere at fylde i alle de forskellige vaser.


Men ærteblomsterne og dahliaerne og andre "fejlfarvede" gør, at bedet som helhed ligner én stor farvelade. Bedet skal helt sikkert planlægges bedre til næste år, så det bliver bedre farveafstemt.

Kommentarer

 1. Hvor ser det skønt ud i dit nye bed, selvom du ikke syntes du lige har ramt det du drømte om. Men tænk hvis alt lykkedes i første hug, hvad skulle vi så få den mørke vinter til at gå med ;o)

  SvarSlet
 2. hej Susanne.Ja! som Heidi skriver så er det ikke alt der lykkes første gang.
  Men så er der heldigvis hele efteråret til at flytte lidt rundt
  på blomsterne.Jeg har lige brugt aftenen på at planlægge hvad
  jeg skal have flyttet om på og på mit nye bed.
  Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 3. Det ser da rigtig godt ud, her i sensommeren behøver det ikke være så afstemt, synes jeg. Og det er jo rigtigt, at jo flere dahliaer du plukker, jo flere kommer der. Så kan du glæde andre med buketter.

  SvarSlet
 4. Mexicansk farveorgie gør altid glad - og sensommeren skal byde på lidt spral ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…