Gå videre til hovedindholdet

Nu sker der noget

Jeg var lang tid om at få de lidt mere varmekrævende urter flyttet ud eller sået. Varmen var ligesom lidt lang til om at komme til landet, så jeg turde ikke tage risikoen. Men når nu jeg ser mig om i Bloglandia og på forskellige grupper på FB, så kunne jeg sagtens have været tidligere ud. Det skriver jeg mig bag øret til næste år.

En af de urter, som ventede lang tid som plante indenfor var squashen. Og da den så endelig blev plantet ud, så tog den rigtig lang tid om at komme rigtig i gang. Men nu ser det ud til, at de første squash er på vej - mums jeg glæder mig til at sætte tænderne i en hjemmedyrket sprød squash.
Ærter og bønner fik jeg også sået temmelig sent. Specielt ærterne er der godt gang i og det varer ikke mange dage førend vi kan høste de første.

Lige inden vi tog på ferie såede jeg en omgang nye ærter. Det burde kunne lade sig gøre at nå endnu en høst omend den bliver lidt mindre.

Også i drivhuset var jeg sen om at få flyttet planter ud. Tomatplanterne gror fint og der er afsat en del tomater. Men der vil gå et stykke tid inden der er modne tomater at plukke. Men jeg tror på, at vi når det.


Jeg såede chili i februar og også de var slow-startere. Jeg var helt i tvivl om, om jeg ville nå at få chili inden efterårets komme. Men der skete nærmest mirakler mens vi var på ferie. For de små blomster, var blevet til chili. Og de første er allerede ved at være klar til at blive høstet.

På billedet er det Explosive Ember, som står med de flotte lilla chili. Og der er mange flere på vej, på trods af at jeg ikke fjernede de første 5-6 blomster, som det anbefales for at fremme frugtsætningen. Foreløbig har jeg gode erfaringer med ikke at knibe blomsterne, så ...

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Kan da godt se at du har været sent ude med dine køkkenurter.Har spist masser af ærter i 3 uger,og høstet over 30 tomater.For ikke at snakke om agurkerne.Men det skal nok komme alt sammen-bare lidt senere.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, jeg var meget forsigtig og novice, men så har jeg lært det og håber, at jeg er tidligere ude til næste år.
   Det lyder godt nok dejligt med ærter og tomater hos dig. Agurker har jeg droppet i år - jeg har spindemider i drivhuset, så når altid kun at få 3-5 stk - og så bliver agurkerne altså lidt for dyre!
   Tak for de trøstende ord - håber også, at jeg når at få udbytte af det hele :)

   Slet
 2. Jeg går altså også og venter på mine squash, de blomstrer lystigt men det er jo ikke nok ;o), ærter og tomater har vi nydt et stykke tid endnu, du skal nok nå det lige pludselig går det stærkt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det ikke kun mig. Men vejret har jo også drillet en del.
   Ja, jeg håber at det er indenfor kort tid at jeg kan begynde at høste ærter :-)

   Slet
 3. Vi har også været sent ude i år... men tog i forgårs vores 4 første 8-ball squash ;-D De var godt nok lækre...

  Tomaterne... der går et stykke tid endnu, sammen med hestebønnerne. Det er nok dem, jeg er mest spændt på.

  Har du lyst, kan du kigge et smut forbi min blog "Livets gang"
  http://livets-gang-i-kolonihaven.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige været forbi din blog og jeg kan da se, at du allerede har høstet meget. Og de der 8-bll squash ser rigtig lækre ud :-)

   Hestebønnerne tror jeg duerne tog de fleste frø af, men jeg har lige høstet fra de fire planter der var tilbage og de få bønner smagte skønt :-) Vi må vente på tomaterne med tålmod. Men jeg kan se, at du så til gengæld har mange agurker, mums.d

   Slet
 4. Jeg var ligesom dig sent ude, med planterne i drivhuset :-(
  Agurker har vi høstet en del af, men nu ser det ud til at de har fået en eller anden sygdom.. :-((
  Tomater er der en del af - men endnu ingen røde.. og med det vejr her går det langsomt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver vejret skylden - eller også var jeg en 'tøsedreng'. Men vi må krydse fingre for, at tomaterner bliver røde og en uge med solskin ville hjælpe gevaldigt.

   Det lyder træls med agurkerne. Krydser fingre for, at du ikke har fået spindemider i drivhuset, for de er bare trælse. Agurker har jeg droppet i år, netop på grund af spindemiderne - øv, øv, for det er rigtig skønt at kunne gnaske i en helt varm nyhøstet gulerod.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.