Gå videre til hovedindholdet

Nu sker der noget

Jeg var lang tid om at få de lidt mere varmekrævende urter flyttet ud eller sået. Varmen var ligesom lidt lang til om at komme til landet, så jeg turde ikke tage risikoen. Men når nu jeg ser mig om i Bloglandia og på forskellige grupper på FB, så kunne jeg sagtens have været tidligere ud. Det skriver jeg mig bag øret til næste år.

En af de urter, som ventede lang tid som plante indenfor var squashen. Og da den så endelig blev plantet ud, så tog den rigtig lang tid om at komme rigtig i gang. Men nu ser det ud til, at de første squash er på vej - mums jeg glæder mig til at sætte tænderne i en hjemmedyrket sprød squash.
Ærter og bønner fik jeg også sået temmelig sent. Specielt ærterne er der godt gang i og det varer ikke mange dage førend vi kan høste de første.

Lige inden vi tog på ferie såede jeg en omgang nye ærter. Det burde kunne lade sig gøre at nå endnu en høst omend den bliver lidt mindre.

Også i drivhuset var jeg sen om at få flyttet planter ud. Tomatplanterne gror fint og der er afsat en del tomater. Men der vil gå et stykke tid inden der er modne tomater at plukke. Men jeg tror på, at vi når det.


Jeg såede chili i februar og også de var slow-startere. Jeg var helt i tvivl om, om jeg ville nå at få chili inden efterårets komme. Men der skete nærmest mirakler mens vi var på ferie. For de små blomster, var blevet til chili. Og de første er allerede ved at være klar til at blive høstet.

På billedet er det Explosive Ember, som står med de flotte lilla chili. Og der er mange flere på vej, på trods af at jeg ikke fjernede de første 5-6 blomster, som det anbefales for at fremme frugtsætningen. Foreløbig har jeg gode erfaringer med ikke at knibe blomsterne, så ...

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Kan da godt se at du har været sent ude med dine køkkenurter.Har spist masser af ærter i 3 uger,og høstet over 30 tomater.For ikke at snakke om agurkerne.Men det skal nok komme alt sammen-bare lidt senere.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, jeg var meget forsigtig og novice, men så har jeg lært det og håber, at jeg er tidligere ude til næste år.
   Det lyder godt nok dejligt med ærter og tomater hos dig. Agurker har jeg droppet i år - jeg har spindemider i drivhuset, så når altid kun at få 3-5 stk - og så bliver agurkerne altså lidt for dyre!
   Tak for de trøstende ord - håber også, at jeg når at få udbytte af det hele :)

   Slet
 2. Jeg går altså også og venter på mine squash, de blomstrer lystigt men det er jo ikke nok ;o), ærter og tomater har vi nydt et stykke tid endnu, du skal nok nå det lige pludselig går det stærkt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det ikke kun mig. Men vejret har jo også drillet en del.
   Ja, jeg håber at det er indenfor kort tid at jeg kan begynde at høste ærter :-)

   Slet
 3. Vi har også været sent ude i år... men tog i forgårs vores 4 første 8-ball squash ;-D De var godt nok lækre...

  Tomaterne... der går et stykke tid endnu, sammen med hestebønnerne. Det er nok dem, jeg er mest spændt på.

  Har du lyst, kan du kigge et smut forbi min blog "Livets gang"
  http://livets-gang-i-kolonihaven.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige været forbi din blog og jeg kan da se, at du allerede har høstet meget. Og de der 8-bll squash ser rigtig lækre ud :-)

   Hestebønnerne tror jeg duerne tog de fleste frø af, men jeg har lige høstet fra de fire planter der var tilbage og de få bønner smagte skønt :-) Vi må vente på tomaterne med tålmod. Men jeg kan se, at du så til gengæld har mange agurker, mums.d

   Slet
 4. Jeg var ligesom dig sent ude, med planterne i drivhuset :-(
  Agurker har vi høstet en del af, men nu ser det ud til at de har fået en eller anden sygdom.. :-((
  Tomater er der en del af - men endnu ingen røde.. og med det vejr her går det langsomt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver vejret skylden - eller også var jeg en 'tøsedreng'. Men vi må krydse fingre for, at tomaterner bliver røde og en uge med solskin ville hjælpe gevaldigt.

   Det lyder træls med agurkerne. Krydser fingre for, at du ikke har fået spindemider i drivhuset, for de er bare trælse. Agurker har jeg droppet i år, netop på grund af spindemiderne - øv, øv, for det er rigtig skønt at kunne gnaske i en helt varm nyhøstet gulerod.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.