Gå videre til hovedindholdet

Lidt blåt

Jeg nåede lige en smut i haven i morges inden jeg tog på arbejde. Solen skinnede så dejligt og stemningen var helt fantastisk. Så var det lige, at jeg ønskede, at jeg kunne blive hjemme for at indtage haven lige fra morgenstunden.


Et morgenbillede af det blå bed med det mørke bed i baggrunden. Som I kan se, så er bjergknopurten klippet ned, så krukken med den stedsegrønne på træstubben er nu blevet rigtig synlig.

Et nærmere kig ind i det blå bed viser, at bjørnetidslen er begyndt at blomstre. Det er en staude, som jeg fik med hjem fra mine forældre sidst vi besøgte dem. Jeg husker selve blomsten som mørkere og mere blå-lilla.


Farven på bjørnetidslens blomster er nu fin alligevel og "blomsterskallen" matcher godt med rosen 'Rhaposody in Blue' lige bagved. Rhaposody'en er jeg blevet rigtig glad for og den ser ud til at fortsætte sin blomstring.


Og set den anden vej, så står bjørnetidslen tæt på katteurten. Katteurten har jeg fået af Lene fra "Bag havelågen". Det er en rigtig skøn staude, som jeg også havde i min tidligere have. Så da Lene tilbød mig at få nogle planter, så var jeg rigtig glad. Og jeg er stadig rigtig glad for den, for den har allerede blomstret i lang tid, den er smuk og den er næsten altid fyldt med brombasser.

Kommentarer

  1. Har lagt mærke til katteurt hos flere bloggere den sidste tid. Hvor er den dog fin og charmerende - nu kom den også med på min ønskeliste. Tak for kigget
    Hilsen Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Katteurt er nem at have med at gøre samtidig med at den er fin og frodig. Den er jeg sikker på, at du bliver glad for :-)

      Slet
  2. Du har bestemt grund til at glædes over dit blå bed, det ser bare godt ud. Jeg glæder mig til at følge flere reportager herfra bedet - det er ren inspiration til min planteliste ::)) Katteurten er meget smuk, jeg købte en enkelt i foråret, som kom i en større gro-potte, og som jeg nu har plantet i jorden midlertidigt. Forestiller mig at den og mange flere skal flankere de lyserøde roser, der skal danne hæk.

    Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan blive rigtigt smukt med lyserøde roser og katteurt sammen. I min tidligere have havde jeg faktisk katteurt som kant rundt om et rosenbed - det var smukt.

      Dejligt at du kan få inspiration fra det blå bed. Og jeg har mere, som endnu ikke er sprunget ud, så ...

      Slet
  3. Til lykke med at du så solen - her er det snart længe siden, den har været fremme. Der er en fin stemning over dit blå bed.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en skøn sol den morgen :-)

      Slet
  4. Jeg har også sået katteurt i år, men der er endnu ikke blomster på. Jeg glæder mig til, at den bliver ligeså frodig og blomstrende som din :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Når du først har fået godt gang i katteurten, så bliver den hurtig lige så stor og frodig. Håber du snart ser nogle blomster i dine planter :-)

      Slet
  5. ....åh SOL ;0) LOVE IT......bare den ville finde vej her over også :0) Der er ikke noget som en stille morgenstund i haven Susanne.........og det er bare med at gribe dem når de er der.

    Var slet ikke klar over Akanthus hedder bjørnetidsel på dansk.....min mor har dem også i haven og de er gode til at lave nogle tuer rimeligt hurtigt og så står de smukt længe.

    Knus og god arbejdslyst

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret - i denne sommer er der ikke andet at gøre.

      Ja, den har fået godt fat ret hurtigt. Og så er dens blomsterstande lidt usædvanlige og giver lidt liv i bedet. som du skriver - i lang tid.

      Slet
  6. Hej Susanne
    Hvor er det et flot blåt bed. Rosen er meget flot, den har jeg ikke set før.
    VH nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Rosen er den mest blå rose, som er fremavlet til dato - men den er nu mere lilla end blå. Men smuk er den :-)

      Slet
  7. Hvor har du dog et smukt bed.
    bjørnetidslen er skøn.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god dag.

    SvarSlet
  8. Det er farligt at gå ud i haven om morgenen inden man skal på arbejde, jeg kommer altid for sent ud af døren når jeg gør det, for så skal jeg lige vande her og nippe der osv:o)
    Smukt bed.
    Knus
    Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi, det har du fuldstændig ret i - man må lige ... og jeg kom "kun" et par minutter for sent ;-)

      Tak, jeg glæder mig også dagligt over bedet :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad