Gå videre til hovedindholdet

Lidt blåt

Jeg nåede lige en smut i haven i morges inden jeg tog på arbejde. Solen skinnede så dejligt og stemningen var helt fantastisk. Så var det lige, at jeg ønskede, at jeg kunne blive hjemme for at indtage haven lige fra morgenstunden.


Et morgenbillede af det blå bed med det mørke bed i baggrunden. Som I kan se, så er bjergknopurten klippet ned, så krukken med den stedsegrønne på træstubben er nu blevet rigtig synlig.

Et nærmere kig ind i det blå bed viser, at bjørnetidslen er begyndt at blomstre. Det er en staude, som jeg fik med hjem fra mine forældre sidst vi besøgte dem. Jeg husker selve blomsten som mørkere og mere blå-lilla.


Farven på bjørnetidslens blomster er nu fin alligevel og "blomsterskallen" matcher godt med rosen 'Rhaposody in Blue' lige bagved. Rhaposody'en er jeg blevet rigtig glad for og den ser ud til at fortsætte sin blomstring.


Og set den anden vej, så står bjørnetidslen tæt på katteurten. Katteurten har jeg fået af Lene fra "Bag havelågen". Det er en rigtig skøn staude, som jeg også havde i min tidligere have. Så da Lene tilbød mig at få nogle planter, så var jeg rigtig glad. Og jeg er stadig rigtig glad for den, for den har allerede blomstret i lang tid, den er smuk og den er næsten altid fyldt med brombasser.

Kommentarer

 1. Har lagt mærke til katteurt hos flere bloggere den sidste tid. Hvor er den dog fin og charmerende - nu kom den også med på min ønskeliste. Tak for kigget
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Katteurt er nem at have med at gøre samtidig med at den er fin og frodig. Den er jeg sikker på, at du bliver glad for :-)

   Slet
 2. Du har bestemt grund til at glædes over dit blå bed, det ser bare godt ud. Jeg glæder mig til at følge flere reportager herfra bedet - det er ren inspiration til min planteliste ::)) Katteurten er meget smuk, jeg købte en enkelt i foråret, som kom i en større gro-potte, og som jeg nu har plantet i jorden midlertidigt. Forestiller mig at den og mange flere skal flankere de lyserøde roser, der skal danne hæk.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan blive rigtigt smukt med lyserøde roser og katteurt sammen. I min tidligere have havde jeg faktisk katteurt som kant rundt om et rosenbed - det var smukt.

   Dejligt at du kan få inspiration fra det blå bed. Og jeg har mere, som endnu ikke er sprunget ud, så ...

   Slet
 3. Til lykke med at du så solen - her er det snart længe siden, den har været fremme. Der er en fin stemning over dit blå bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn sol den morgen :-)

   Slet
 4. Jeg har også sået katteurt i år, men der er endnu ikke blomster på. Jeg glæder mig til, at den bliver ligeså frodig og blomstrende som din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når du først har fået godt gang i katteurten, så bliver den hurtig lige så stor og frodig. Håber du snart ser nogle blomster i dine planter :-)

   Slet
 5. ....åh SOL ;0) LOVE IT......bare den ville finde vej her over også :0) Der er ikke noget som en stille morgenstund i haven Susanne.........og det er bare med at gribe dem når de er der.

  Var slet ikke klar over Akanthus hedder bjørnetidsel på dansk.....min mor har dem også i haven og de er gode til at lave nogle tuer rimeligt hurtigt og så står de smukt længe.

  Knus og god arbejdslyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - i denne sommer er der ikke andet at gøre.

   Ja, den har fået godt fat ret hurtigt. Og så er dens blomsterstande lidt usædvanlige og giver lidt liv i bedet. som du skriver - i lang tid.

   Slet
 6. Hej Susanne
  Hvor er det et flot blåt bed. Rosen er meget flot, den har jeg ikke set før.
  VH nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosen er den mest blå rose, som er fremavlet til dato - men den er nu mere lilla end blå. Men smuk er den :-)

   Slet
 7. Hvor har du dog et smukt bed.
  bjørnetidslen er skøn.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Det er farligt at gå ud i haven om morgenen inden man skal på arbejde, jeg kommer altid for sent ud af døren når jeg gør det, for så skal jeg lige vande her og nippe der osv:o)
  Smukt bed.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi, det har du fuldstændig ret i - man må lige ... og jeg kom "kun" et par minutter for sent ;-)

   Tak, jeg glæder mig også dagligt over bedet :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.