Gå videre til hovedindholdet

Chili og druer

En dejlig lang dag i haven - hele 10 timer blev det til uden regn, men en del blæst. Så have-sweateren var af og på mange gange i løbet af dagen.

Jeg fik arbejdet en del med urtehaven. Men hen mod aften, så gad jeg ikke mere urtehave og i stedet gik jeg i gang med at ompotte mine chili.

Det er fjerde gang chilierne ompottes og igen var rødderne nået flot ud til kanten af urtepotterne. Jeg har ikke 8 store krukker, så i stedet har jeg omplantet dem i 8 ens sorte spande.


Spandende har jeg fået ganske gratis i et supermarked med en blomsterafdeling. Jeg har boret hul i bunden af dem alle sammen med et stort bor, så de fungerer som en stor urtepotte.

Potterne med chiliplanterne flankerer nu den ene langside i drivhuset. Jeg har sat dem på sko-bakker med kant og i bunden har jeg lagt de billige "Alt-mulig-klude". En løsning som jeg er ganske tilfreds med til få penge.


Nu vi er i drivhuset. Der er rigtig mange druer på vinen og druerne er efterhånden ret store. Vinplanten er plantet i hjørnet af drivhuset og jeg vander den aldrig, så den trækker vand udefra. Så måske planten har haft godt af, at høstanemonerne er fjernet bag drivhuset, så druerne kan være ene om vandet.


Eller også er det bare et godt drue-år.

Kommentarer

 1. Hej Susanne

  Dejlige billeder.... og hvor jeg dog ville ønske at der var plads til et drivhus hos mig :0))

  Også tak for tips med gode og billige løsninger til underskåle - det virker lidt nemmere end at have en underskål til hver potte.

  Mvh.
  Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt med et drivhus. Mit er småt, men bedre end ingenting. Jeg skal have fundet ud af at udnytte huset til forkultivering af planter - jeg har hidtil brugt stuen, men der er knapt med lys.

   Skobakkerne er geniale idet de har kant og man kan vande flere planter på én gang. Men kanterne er ikke højere end at der kun kan være det vand, som planterne kan drikke. Og kludene i bunden holder på lidt vand, så der er mere vand over længere tid. Skobakker og klude er helt sikkert kommet for at blive i "mit haveliv" :-)

   Slet
 2. Smart arrangement med chillierne. Gode tips er altid velset :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt lide at de er ens og så er de tilmed nemme at vande - tre gange vand og alle potter er vandet :-)

   Slet
 3. Sikke du kommer afsted i haven her i ferie . . . . .er meget misundelig, der er 2 uger endnu til jeg går fra til ferie.
  Super skønt med de gratis spande - de er jo top anvendelige.
  Lækker Vindrueplante, sådan en giver altid en god stemming i ewt drivhus synes jeg.
  Forsat det gode arbejde og nyd din ferie :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, spandene er praktiske og kan jo anvendes til mange forskellige planter. Sidste år forspirrede jeg dahlia i dem. Og når de så er gratis, så er det jo en ekstra glæde at anvende dem :-)

   Vinen er helt sikker produktiv og dekorativ i drivhuset.

   Tusind tak - jeg nyder den allerede rigtig meget :-) Måske får du så det gode vejr, når der endnu er to uger til din ferie - "alt godt til den som venter" :-)

   Slet
 4. Hej Susanne.Flotte druer i dit drivhus.Hvilken sort er det?
  Har også selv druer,der trives rigtigt godt og
  som også er plantet i et hjørne.Smart ide med de
  spande til dine chilli.Du kan se lidt fra mit
  drivhus i mit nye indlæg.
  Rigtig god arbejdsferie.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinen er meget produktiv og det er blå druer. Men jeg aner desværre ikke hvilken sort det er, for vinen stod i drivhuset, da vi flyttede ind.

   Ja, de sorte spande er meget praktiske. Mon ikke det er muligt at få dem i alle blomsterafdelinger - tænker de får en nye spande hver gang de får nye afskårne blomster hjem.

   Slet
 5. Smart med skobakker. Jeg vrider min hjerne for at finde på noget at stille under potterne. (zink bakker er dyre i de mængder jeg skal bruge) Det behøver jeg så ikke at gøre mere ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at jeg kunne hjælpe med en løsning. Og skobakkerne er tilmed en billig løsning. Ud over at zink er dyrt, så ville jeg aldrig sætte planter på dem, som senere skal spises. Sidder så lige og tænker på, om der er "gift" i plastikken. Det krydser jeg fingre for, at der ikke er.

   Slet
 6. Ideen med skobakker, er da også genial og pænt ser det ud. Hvor køber man dem?
  Blomsterspandene bruger jeg også og borer 4 huller i bunden. I år er de også brugt til lægge kartofler i.
  En god ide jeg snuppede fra Ole's Have. Nemt .... og de sorte spande, er ikke så synlige i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er diskret både med skobakker og de sorte spande. Jeg kan huske, at jeg har købt nogle af dem Netto, men tror også, at de har dem til billige penge i Rema 1000 i øjeblikket. God jagt på dem :-)

   Slet
 7. God arbejds-ferie til dig ;0)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.