Gå videre til hovedindholdet

Chili og druer

En dejlig lang dag i haven - hele 10 timer blev det til uden regn, men en del blæst. Så have-sweateren var af og på mange gange i løbet af dagen.

Jeg fik arbejdet en del med urtehaven. Men hen mod aften, så gad jeg ikke mere urtehave og i stedet gik jeg i gang med at ompotte mine chili.

Det er fjerde gang chilierne ompottes og igen var rødderne nået flot ud til kanten af urtepotterne. Jeg har ikke 8 store krukker, så i stedet har jeg omplantet dem i 8 ens sorte spande.


Spandende har jeg fået ganske gratis i et supermarked med en blomsterafdeling. Jeg har boret hul i bunden af dem alle sammen med et stort bor, så de fungerer som en stor urtepotte.

Potterne med chiliplanterne flankerer nu den ene langside i drivhuset. Jeg har sat dem på sko-bakker med kant og i bunden har jeg lagt de billige "Alt-mulig-klude". En løsning som jeg er ganske tilfreds med til få penge.


Nu vi er i drivhuset. Der er rigtig mange druer på vinen og druerne er efterhånden ret store. Vinplanten er plantet i hjørnet af drivhuset og jeg vander den aldrig, så den trækker vand udefra. Så måske planten har haft godt af, at høstanemonerne er fjernet bag drivhuset, så druerne kan være ene om vandet.


Eller også er det bare et godt drue-år.

Kommentarer

 1. Hej Susanne

  Dejlige billeder.... og hvor jeg dog ville ønske at der var plads til et drivhus hos mig :0))

  Også tak for tips med gode og billige løsninger til underskåle - det virker lidt nemmere end at have en underskål til hver potte.

  Mvh.
  Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt med et drivhus. Mit er småt, men bedre end ingenting. Jeg skal have fundet ud af at udnytte huset til forkultivering af planter - jeg har hidtil brugt stuen, men der er knapt med lys.

   Skobakkerne er geniale idet de har kant og man kan vande flere planter på én gang. Men kanterne er ikke højere end at der kun kan være det vand, som planterne kan drikke. Og kludene i bunden holder på lidt vand, så der er mere vand over længere tid. Skobakker og klude er helt sikkert kommet for at blive i "mit haveliv" :-)

   Slet
 2. Smart arrangement med chillierne. Gode tips er altid velset :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt lide at de er ens og så er de tilmed nemme at vande - tre gange vand og alle potter er vandet :-)

   Slet
 3. Sikke du kommer afsted i haven her i ferie . . . . .er meget misundelig, der er 2 uger endnu til jeg går fra til ferie.
  Super skønt med de gratis spande - de er jo top anvendelige.
  Lækker Vindrueplante, sådan en giver altid en god stemming i ewt drivhus synes jeg.
  Forsat det gode arbejde og nyd din ferie :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, spandene er praktiske og kan jo anvendes til mange forskellige planter. Sidste år forspirrede jeg dahlia i dem. Og når de så er gratis, så er det jo en ekstra glæde at anvende dem :-)

   Vinen er helt sikker produktiv og dekorativ i drivhuset.

   Tusind tak - jeg nyder den allerede rigtig meget :-) Måske får du så det gode vejr, når der endnu er to uger til din ferie - "alt godt til den som venter" :-)

   Slet
 4. Hej Susanne.Flotte druer i dit drivhus.Hvilken sort er det?
  Har også selv druer,der trives rigtigt godt og
  som også er plantet i et hjørne.Smart ide med de
  spande til dine chilli.Du kan se lidt fra mit
  drivhus i mit nye indlæg.
  Rigtig god arbejdsferie.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinen er meget produktiv og det er blå druer. Men jeg aner desværre ikke hvilken sort det er, for vinen stod i drivhuset, da vi flyttede ind.

   Ja, de sorte spande er meget praktiske. Mon ikke det er muligt at få dem i alle blomsterafdelinger - tænker de får en nye spande hver gang de får nye afskårne blomster hjem.

   Slet
 5. Smart med skobakker. Jeg vrider min hjerne for at finde på noget at stille under potterne. (zink bakker er dyre i de mængder jeg skal bruge) Det behøver jeg så ikke at gøre mere ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at jeg kunne hjælpe med en løsning. Og skobakkerne er tilmed en billig løsning. Ud over at zink er dyrt, så ville jeg aldrig sætte planter på dem, som senere skal spises. Sidder så lige og tænker på, om der er "gift" i plastikken. Det krydser jeg fingre for, at der ikke er.

   Slet
 6. Ideen med skobakker, er da også genial og pænt ser det ud. Hvor køber man dem?
  Blomsterspandene bruger jeg også og borer 4 huller i bunden. I år er de også brugt til lægge kartofler i.
  En god ide jeg snuppede fra Ole's Have. Nemt .... og de sorte spande, er ikke så synlige i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er diskret både med skobakker og de sorte spande. Jeg kan huske, at jeg har købt nogle af dem Netto, men tror også, at de har dem til billige penge i Rema 1000 i øjeblikket. God jagt på dem :-)

   Slet
 7. God arbejds-ferie til dig ;0)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)